به گزارش روز سهشنبه تارنمای سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا، بورل ضمن بررسی آخرین تحولات لیبی، مراتب نگرانی خود را نسبت به افزایش گلولهباران مناطق پرجمعیت مسکونی در طرابلس که به وخیمتر شدن اوضاع انسانی منجر شده، اعلام کرد.
وی همچنین از السراج خواست تا به طور فعالانه در روند صلح لیبی مشارکت کند و بر لزوم پایان درگیریها، توافق درباره آتشبس پایدار و از سرگیری مذاکرات توسط تمام طرفهای درگیری تاکید کرد.
بورل در همین حال، پایبندی اتحادیه اروپا به ادامه تلاشها در جهت خروج از بحران لیبی از طریق راه حل سیاسی و اجرای بیانیه نشست لیبی را مورد تاکید قرار داد.
در جریان این گفت وگو دو طرف همچنین درباره عملیات جدید اتحادیه اروپا برای کنترل تحریم تسلیحاتی لیبی نیز تبادل نظر کردند.
لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی خیزش مردمی و حمله نظامی نیروهای ناتو که با هدف برکناری «معمر قذافی» دیکتاتور این کشور روی داد، با بحران سیاسی گستردهای رو به رو است و به ۲ دولت موازی در شرق با محوریت نیروهای ارتش ملی و فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر و دولت مستقر در غرب لیبی با محوریت دولت وفاق ملی به ریاست فایز السراج تقسیم شده است.
اوضاع در لیبی بار دیگر از فروردین سال ۹۸ همزمان با دستور ژنرال حفتر به نیروهای تحت امرش برای حمله به طرابلس، متشنج شد.
امارات متحده عربی، عربستان، مصر، فرانسه و روسیه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت میکنند؛ در حالی که ترکیه، قطر، الجزایر، ایتالیا، آمریکا و اتحادیه اروپا حامی دولت السراج در غرب لیبی هستند.
تاکنون تلاشهای سازمان ملل متحد و برگزاری نشستهای بین المللی از جمله نشست برلین در اوایل سال جاری میلادی با هدف حل بحران لیبی و رسیدن به آتش بس، نتیجه بخش نبوده است.
برلین ۲۹ دی ماه نیز میزبان نشست بینالمللی برای مذاکرات صلح لیبی بود و فرماندهان نظامی جناحهای رقیب در این کشور تصمیم داشتند تحت نظر سازمان ملل آتشبس را میان خود برقرار کنند که این نشست نیز با اتهام طرفین به نقض آتشبس راه به جایی نبرد.
طرفهای درگیر در لیبی ۲۲ دی ماه نیز پذیرفته بودند که درگیریهای نظامی را متوقف کنند و قرار شد برای رسمیت بخشیدن به این آتشبس، یک توافقنامه رسمی در مسکو امضا کنند که این مسأله با مخالفت حفتر اجرایی نشد.