به گزارش روز سه شنبه خبرگزاری فرانسه از سائوپائولو، برزیل با برخورداری از ۲۵۴ هزار و ۲۲۰ مورد ابتلا به کرونا، طی ۷۲ ساعت گذشته انگلیس، اسپانیا و ایتالیا را پشت سر گذاشته است و اکنون در جایگاه سوم جهانی پس از آمریکا با یک میلیون و ۵۰۰ هزار مورد ابتلا و روسیه با ۲۹۰ هزار مورد ابتلا قرار دارد.
در همین حال، ۱۶ هزار و ۷۹۲ مورد مرگ ناشی از ابتلا به کووید–۱۹ در برزیل به ثبت رسیده که این رقم، ششمین رقم بالای مرگ و میر در جهان است. اما کارشناسان می گویند آمار واقعی ممکن است ۱۵ برابر یا بیشتر باشد.
این کشور بزرگ ۲۱۰ میلیون نفری در آمریکای جنوبی با نزاع سیاسی در مورد نحوه پاسخگویی به بحران کرونا روبه روست.
«ژائیر بولسونارو» رئیس جمهوری راست گرای برزیل، کرونا را با یک آنفلوانزای معمولی مقایسه کرده و با محکوم کردن تنش و هیجان پیرامون آن، از مردم خواسته است برای جلوگیری از سقوط اقتصادی در این کشور به کسب و کار بازگردند.
مقام های ایالتی و محلی در عین حال از شهروندان خواسته اند در خانه بمانند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.
بولسونارو اکنون به دنبال سومین وزیر بهداشت برای کابینه اش است. وی از زمان شیوع کرونا اولین وزیر بهداشت را پس از درگیر شدن با او درمورد قرنطینه خانگی برکنار کرد. دومین وزیر بهداشت نیز هفته گذشته در کمتر از یک ماه پس از انتصاب به این پست، به دلیل اصرار رئیس جمهوری به استفاده گسترده از داروی مالاریا برای درمان کرونا، استعفا کرد.
گزارش می شود که ظرفیت پذیرش بیمارستان ها در چند منطقه از برزیل تکمیل شده است و در برخی شهرها، اجساد جان باختگان در گورهای جمعی دفن می شود.
حال حزب مخالف کارگران برزیل درصدد آغاز فرآیند استیضاح رئیس جمهوری به دلیل سومدیریت در رویارویی با بحران کروناست.
حزب کارگران قرار است درخواست رسمی خود را برای آغاز فرآیند استیضاح بولسونارو به مجلس نمایندگان این کشور ارائه کند.
احزاب دیگر برزیل از جمله جنبش سوسیالیسم، برخی سازمانهای مدنی و شماری از نهادهای حقوقی از این طرح استیضاح حمایت کردهاند.
برزیل این روزها شرایط کرونایی پیچیدهای را تجربه میکند که میتواند این کشور را به سوی بحرانی تمام عیار سوق دهد. چند عامل از جمله رویکرد نامشخص رئیسجمهوری، بیتوجهی میلیونها شهروند نسبت به قرنطینه خانگی و نظام بهداشتی و خدمات درمانی ناکارآمد، سبب نگرانی کارشناسان در مورد آینده برزیل در دوران کرونا شده است.
کارشناسان معتقدند، برزیل با این شرایط جزو چند کشوری در جهان قرار خواهد گرفت که بدترین وضعیت کرونایی را تجربه خواهد کرد و این به معنای احتمال بروز بحرانی تمام عیار در این کشور است.