رمضانعلی سبحانیفر در گفت و گو با ایرنا با اشاره به نشست روز دوشنبه رییس جمهوری با جمعی از فعالان و نخبگان سیاسی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره محورهای مهم این جلسه اظهار داشت: بحثهایی که در این جلسه مطرح شد بیشتر پیرامون مسائل و مشکلات روز از جمله مباحث اقتصادی بود که از سوی برخی دوستان همچون حجتالاسلام غلامرضا مصباحیمقدم و محسن رفیقدوست مطرح شد و درباره راهکارهای برون رفت از این وضعیت نیز پیشنهاداتی شد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: محور دیگر این جلسه را که برخی از دوستان همچون بهزاد نبوی مطرح کردند درباره بهبود وضعیت اقتصادی بود. همچنین تاکید شد که بحث برجام و روابط خارجی و روابط با کشورهای همسایه همچون روسیه، چین و کشورهای اروپایی باید مورد توجه قرار بگیرد، چرا که روابط با کشورهای دیگر به مراودات اقتصادی کمک میکند تا بتوانیم به رشد اقتصادی برسیم.
سبحانیفر تصریح کرد: بحث دیگری را نیز آقای شکوریراد مطرح کرد درباره موضوع حصر دو بزرگواری که الان در حصر هستند. به هر حال این یک زخم کهنهای است که باید پیگیری شود که این افراد بتوانند آزاد شوند.
سبحانیفر خاطرنشان کرد: موضوع دیگری که خود من در این جلسه بیشتر تاکید داشتم درباره دستاوردهای دولت بود. دولت دستاوردهای زیادی داشته که از جمله آن بحث برجام بود که به سرانجام رسید ولی در میانه راه فردی مانند ترامپ آمد و از برجام خارج شد ولی به هر حال برجام در زمان خودش دستاورد بسیار بزرگی بود و به اقتصاد کشور کمک کرد.
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه یادآور شد: اقدامات دولت در زمینه طرح تحول سلامت، بحث کاهش نرخ تورم، رشد اقتصادی منفی که در آن زمان مثبت شد، بحث صادرات غیرنفتی که برای اولین بار نسبت به واردات ما پیشی گرفتند، گازرسانی به روستاها، خودکفایی گندم دستاوردهای بسیار بزرگی بود که در این دولت به دست آوردیم. متاسفانه این موارد نه از طرف گروهها و جناحهای سیاسی و نه از سوی اعضای هیات دولت بهدرستی تبیین نشد و به آنها پرداخته نشد.
نقاط قوت دولت در جامعه تبیین نشد
نماینده مردم سبزوار در مجلس ادامه داد: صرفا خود رییس جمهوری این دستاوردها را مطرح میکرد و رقبای سیاسی هم بیشتر نقطه ضعفها را برجسته کردند و نقاط قوت بیان نشد. طرفداران خود دولت و اصلاحطلبان هم به این مسایل نپرداختند که امیدواری بیشتری ایجاد کنند بلکه همه و همه دست به دست هم دادند و نقاط ضعف دولت را بیان کردند و اینها باعث شد که در جامعه یاس و ناامیدی ایجاد شود و سرمایه اجتماعی کشور آسیب خورد. باید همه دست به دست هم بدهند کارهایی را که انجام شده مطرح شود.
وی خاطرنشان کرد: بحث کرونا هم محور دیگر جلسه بود و همه به اتفاق از دولت و شخص رییسجمهوری قدردانی میکردند چرا که دولت در این زمینه خوب درخشید و توانست کرونا را با هزینه و آسیبهای کمتری نسبت به کشورهای دیگر مدیریت و کنترل کند. ما حتی در مقایسه با کشورهای بسیار توسعه یافته بهتر عمل کردیم. خود رییسجمهوری هم بسیار پرانرژی همواره در میدان بود و الان هم هست.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: رییس جمهوری در این جلسه به مسائل و مشکلات اقتصادی، تحریمها و بحث کرونا و شرایط اقتصادی اشاره کرد و عنوان کرد، من که خودم در زمان جبهه و جنگ در شورای امنیت بودم هیچ موقع سختی و فشاری که از سوی تحریمها به ایران وارد آمده به اندازه این مقطع نبوده که بانکها بسته باشد و صادرات ما محدود شده باشد و این مشکلات را برای ما به وجود آورده باشد.
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه ادامه داد: رییسجمهوری با همه این شرایط بیان میکرد که ما در فاجعه کرونا دچار مشکل نشدیم مواد غذایی بهطور کامل و در همه جا به وفور بود و در بحث دارویی و لوازم بهداشتی هم مشکلی نداشتیم. توجهی که در سالهای گذشته به شرکتهای دانش بنیان داشتیم باعث شد که این شرکتها در این ایام به مدد ما بیایند و در بحث تولید کیتها، ونتیلاتور و ماسک و امثال اینها که ما امروز حتی برخی از این لوازم را در همین زمان کوتاه به مرحله صادرات رساندهایم.
وی افزود: رییسجمهوری همچنین در بحث مواد غذایی هم اظهار داشت، با حمایتی که در بخش کشاورزی داشتیم توانستیم امروز شکر و روغن را به مرز خودکفایی برسانیم و در گندم خودکفا باشیم. ما در موضوع اقلام اساسی دیدیم که در کشورهای دیگر دچار مشکلاتی شدند ولی ما در این زمینه کمبودی نداشتیم و با همه مشکلات، الان مواد غذایی در انبارهای ما است و هیچ مشکلی در این زمینه نداریم.
نماینده مردم سبزوار در مجلس عنوان کرد: رییسجمهوری در بحث کرونا نیز اظهار داشت که امروز بسیاری از تختهای بیمارستانهای ما خالی است و قبل هم همینطور بود و هیچ بیمار ما بدون تخت و بدون آی سی یو نماند و الحمدالله این بیماری رو به کاهش است.
سبحانیفر تصریح کرد: رییسجمهوری در بحث اداره کشور نیز به این نکته اشاره کرد که برای اداره کشور ۲-۳ حزب قوی باشد که این اعضا بتوانند اداره کشور را بر عهده بگیرند، حکومتداری کرده و پاسخگو به مردم باشند. باید مسئولیت اداره کشور به دست همین احزاب و گروهها باشد و قدرت را نیز اینها دست به دست کنند و مسئولیت پاسخگویی را نیز بر عهده بگیرند.