تهران - ایرنا - سخنگو و رئیس هیات انصارالله در مذاکرات صلح یمن در آستانه فرارسیدن "روز جهانی قدس" با بیان اینکه فلسطین قابل معالمه نیست و هر کسی که پای آن بایستد، باید خون بدهد و شهید تقدیم کند، اضافه کرد: جنگ علیه یمن، سوریه، عراق و تحریم ایران با مواضع اصولی و افتخارآمیز این کشورها با مساله فلسطین و دشمنی با رژیم صهیونیستی ارتباط دارد.

 "محمد عبدالسلام" سه شنبه شب در گفت و گو با شبکه "المسیره" یمن با اشاره به اینکه بخشی از دلایل تجاوز علیه یمن موضع مستقل کشور ما در باره امت اسلامی است، افزود: مشارکت اسرائیل در بمباران‌ها و پشتیبانی لجستیکی برای تجاوز به یمن یک موضوع شناخته شده است و دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در این زمینه فعال است. 

وی با اشاره به مواضع پایدار و اصولی یمن در قبال فلسطین و حقوق مردم آن و مقاومت ادامه داد: ما در یمن در این موضع  گام بر می‌داریم. وی تأکید کرد: جنگ با یمن، سوریه و عراق، ترور حاج "قاسم سلیمانی" و تحریم ایران به دلیل اتخاذ مواضع شرافتمندانه ایران برای مسائل اصلی امت اسلامی است. 

سخنگوی انصار الله افزود: عربستان هیچ طرحی را برای پیشرفت امت اسلام انجام نداده و منافع این امت را با قراردادن در یک "بشقاب طلا" تقدیم آمریکا و اسرائیل کرده است.  

وی تأکید کرد که همه معاملات نتوانسته‌اند مساله فلسطین را از بین ببرند و اسرائیل همچنان دشمن اصلی امت اسلام است. وی خواستار به صف شدن محور مقاومت در همه سطوح برای مقابله با دشمنان شد. 

سخنگو و  رئیس هیات جنبش انصارالله در مذاکرات صلح یمن در بخش دیگری از این گفت و گو افزود که «عبدالملک بدرالدین الحوثی» رهبر این جنبش طرح آزادی اسرای در یمن از جمله خلبانان و سربازان سعودی منوط به رهایی بازداشت شدگان «حماس» در ریاض را پیشنهاد کرده و پرونده این پیشنهاد همچنان روی میز است. 

عبدالسلام اضافه کرد که بدرالدین الحوثی پرونده بازداشت شدگان فلسطینی در عربستان را دنبال می‌کند و تأخیر در اجرای پیشنهاد وی برای توافق بر سر آزادی اسرای رژیم سعودی در یمن از جمله خلبانان و سربازان عربستانی در ازای رهایی اعضای حماس در آن کشور از سوی دولت ریاض است.  وی افزود: ما  هر بحثی که منجر به آزادی آن‌ها شود را باز گذاشته‌ایم.

عبدالسلام درباره آتش‌بس اعلام شده از سوی عربستان در یمن افزود: این "دروغ" است و فضای موجود جنگ ثابت می‌کند که آتش‌بسی از سوی سعودیها اجرا نشده و این اقدام عربستان برای به دست آوردن موقعیت بین‌المللی شکست خورده خود است.  

 وی اضافه کرد: گفت و گوهای ما با سازمان ملل که خواستار آتش‌بس موقت شده بود، ادامه دارد، اما همچنان جنگنده‌های دشمن بر فراز یمن پرواز می‌کنند. 

سخنگوی انصارالله خواستار بی‌طرفی سازمان ملل به عنوان نقش‌آفرین واسطه برای صلح شد و تصریح کرد: سازمان ملل مواضع آمریکا و انگلیس را بیان می‌کند، زیرا آن‌ها در سخنان خود از گشایش فرودگاه‌ها،  بنادر و رفع محاصره سخن نمی‌گویند و اولین چیزی که برای کمک‌های  بشردوستانه به یمن در شرایط شیوع "ویروس کرونا" نیاز است، باز شدن فرودگاه‌ها می‌باشد قبل از اینکه بخواهیم درباره آتش‌بس سخن بگوییم. 

وی با بیان اینکه دعوت به آتش‌بس از سوی ریاض جدی نیست، افزود: ما صلح شرافتمندانه را رد نمی‌کیم و اگر آن‌ها با متوقف کردن تجاوز و پایان دادن به محاصره موفق به برقراری صلح شدند، ما آمادگی داریم. 

عبدالسلام با هشدار به تجاوزکاران گفت: محاصره اقتصادی بدون پاسخ نخواهد بود و  اگر نیروهای ائتلاف متجاوز مانع از ورود کمک به صنعا شوند، به هرحال ما هم نقش خود را بازی خواهیم کرد.   

سخنگوی انصارالله در این گفت و گو تاکید کرد که مردم یمن از تسلیم شدن در جنگی که از پنج سال قبل با نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان و امارات و با پشتیبانی مستقیم آمریکا و انگلیس آغاز شد، خودداری کرد و ثابت قدم مقابل متجاوزان ایستاد.  

وی افزود: مردم بزرگ یمن باید بیش از این‌ها مقاوم و پایدار باشند. 

عربستان به همراهی امارات، بحرین، سودان و آمریکا در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی-آمریکایی، تجاوز خود به کشور یمن را آغاز کرد، اما ظرف تقریباً شش سال گذشته به استثنای امارات و آمریکا، سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند و ابوظبی نیز هم‌اکنون از یک همپیمان قدیمی به یک رقیب رو در روی ریاض در جنوب یمن تبدیل شده و مزدوران آن نقش‌آفرینی می‌کنند. 

بر اثر تجاوز عربستان به یمن، تاکنون هزاران یمنی به شهادت رسیده‌اند و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، قحطی در این کشور به بزرگ‌ترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده‌ است. 

اکنون شیوع ویروس کرونا و سیل نیز به مشکلات مردم یمن اضافه شده و عربستان هیچ توجهی به اعتراض‌های جهانی در این خصوص ندارد و با حمایت‌های امریکا به کشتارها و جنایات خود علیه مردم محاصره شده یمن ادامه می‌دهد. 

محاصره دریایی و زمینی یمن موجب کمبود مواد غذایی و دارویی در این کشور شده و بیماری "وبا" نیز بار دیگر در یمن در حال گسترش  است.