تهران- ایرنا- تنها ۲۴ ساعت پس از برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، ستاد مقابله با کرونا در شهرستان ورامین تشکیل شد تا تمامی ارگان‌ها، نهادها و مسئولان برای مقابله با این بیماری ناشناخته بسیج شوند، اقدامی که امروز نتیجه خود را در کاهش میزان ابتلا و مرگ و میز ناشی از کرونا در ورامین خود را به نمایش گذاشته است.

به گزارش ایرنا، شهرستان ورامین که در گذشته نه چندان دور، شامل شهرستان‌های امروزی پاکدشت، پیشوا، قرچک و مرکز ورامین بود، امروز به عنوان یکی از مهمترین مناطق استان تهران در حوزه بهداشت و درمان به شمار می‌رود و استقرار تنها بیمارستان تأمین اجتماعی در آن باعث شده تا بیماران شهرستان‌های همجوار نیز برای درمان به این شهرستان عزیمت کنند.
تنها ۲۴ ساعت بعد از برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بود که ستاد مقابله با ویروس کرونا به ریاست فرماندار ورامین تشکیل و وظایف دستگاه‌های مختلف، گروه‌های جهادی، بخش بهداشت و درمان، بیمارستان‌ها، مراکز درمانی خصوصی در سه حوزه پشتیبانی، پیشگیری و درمانی تعیین گردید.
ضدعفونی کردن روزانه معابر و اماکن عمومی توسط گروه‎‌های جهادی و شهرداری‌ها، تهیه مواد ضدعفونی کننده و ماسک، اجرای طرح ملی غربالگری کرونا و درمان بیماران در دو بیمارستان شهید مفتح و شهدای ۱۵ خرداد از مهمترین اقداماتی بود که با اعلام رسمی شیوع ویروس کرونا، در ورامین اجرایی شد.
همزمان با اجرای این طرح‌ها، بسیاری از واحدهای صنعتتی شهرستان ورامین با تغییر خطوط تولید، اقدام به تهیه مواد ضدعفونی کنننده، ماسک، گان و لوازم پزشکی کردند تا علاوه بر تأمین نیاز داخلی، به سایر مناطق استان تهران نیز این اقلام ارسال شود.
در این ایام و با پیگیری‌های صورت گرفته توسط مسئولان شهرستان، دو کارخانه مکانیزه تولید ماسک استاندارد در شهرستان ورامین افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار گرفت، کارخانجاتی که با تکمیل ظرفیت، نیاز کامل استان تهران به ماسک را تأمین می‌کنند.


تهیه هزاران لیتر الکل و مواد ضدعفونی کننده باعث گردید تا تمامی نیازهای داخلی ورامین به طور کامل برطرف شود و در تمامی فروشگاه‌ها، این مواد در دسترس مردم قرار گیرد.
با اجرای طرح مواسات و همدلی مؤمنانه مد نظر رهبر معظم انقلاب و با واگذاری مسئولیت پشتیبانی به سپاه پاسداران و همراهی گروه‌های جهادی، بیش از ۱۶ هزار بسته غذایی تهیه و در مناطق مختلف شهرستان به ویژه مناطق حاشیه‌ای که توسط کمیته امداد، بهزیستی، بسیج و روحانیون شناسایی شده بودند توزیع شد.
علاوه بر این، با پیگیری‌های فرماندار ورامین، ۴ میلیارد ریال وجه نقد بین خانواده‌های آسیب دیده ناشی از ویروس کرونا توزیع گردید.
بر اساس اعلام مسئولان، از مجموع جمعیت یک میلیون نفری ساکن در جنوب‌شرق استان تهران، بیش از ۴۵۰ هزار بیمه شده اصلی و تبعی تأمین اجتماعی در چهارشهرستان ورامین، قرچک، پیشوا و پاکدشت زندگی می‌کنند که این افراد برای استفاده از خدمات رایگان تأمین اجتماعی، به بیمارستان شهدای ۱۵ خرداد که در ورامین مستقر است مراجعه می‌کنند که این امر در جریان شیوع ویروس کرونا، نمود بیشتری داشت.


علاوه بر این، ورامین از یک بیمارستان دولتی به نام شهید مفتح نیز برخوردار است که به علاوه بر ارائه خدمات درمانی به جمعیت ۳۰۰ هزار نفری شهرستان، به جمعیت ۸۰ هزار نفری شهرستان پیشوا که فاقد بیمارستان است نیز خدمات درمانی ارائه می‌کند و در جریان بستری کردن بیماران ناشی از کرونا، بسیاری از این افراد، از ساکنین پیشوا بودند.
هر چند که آماری رسمی از تعداد مبتلایان و افراد فوت شده ناشی از ویروس کرونا در دسترس نیست ولی اظهار نظر استاندار تهران در خصوص افراد فوت شده ناشی از کرونا در ورامین مبنی بر این که طی ۵ روز گذشته، تعداد فوتی‌ها در این شهرستان به صفر رسیده نشان از اهتمام مسئولان و همراهی مردم در مقابله با ویروس کرونا دارد.
روند ابتلا به کرونا در ورامین کاهشی است
فرماندار ورامین با تقدیر از همکاری تمامی مسئولان و مردم در اجرای طرح‌ فاصله‌گذاری اجتماعی مقابله با شیوع ویروس کرونا، روند ابتلا به کرونا در ورامین را کاهشی اعلام کرد.
حسین کاغذلو گفت: ستاد مقابله با کرونا، از سوم اسفندماه سال گذشته تا کنون، فعالیت خود را با بسیج کلیه امکانات مادی و معنوی، تجهیز مراکز درمانی و دو بیمارستان شهید مفتح و شهدای ۱۵ خرداد، افزایش و تغییر خط تولید کارخانجات در تهیه و تولید مواد ضدعفونی کننده، ژل‌های شستشو و لباس‌های بیمارستانی آغاز کرد.
وی اظهار کرد: همزمان با تشکیل ستاد کرونا، گروه‌های جهادی نیز با حضور در صحنه مقابله با این بیماری، علاوه بر تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده، هر روز نسبت به گندزدایی اماکن عمومی، معابر، ورودی ادارات، کوچه‌ها و خودروها اقدام کردند.
فرماندار ورامین گفت: در شهر ورامین با همراهی ۱۲۷ گروه جهادی بیش ازهزار لیترماده ضدعفونی کننده خالص در سطح معابر و اماکن عمومی مواد ضدعفونی کننده استفاده شده است.
وی افزود: با استقرار ۳ مرکز مکانیزه ضدعفونی خودرو در سطح شهر ورامین روزانه ۵ هزار لیتر محلول پاشی انجام شده است.
کاغذلو اضافه کرد: در شهرداری جوادآباد با همراهی ۴۰ گروه جهادی تا کنون ۲۰۰ هزار لیتر محلول پاشی و در روستاهای بخش جواد آباد (شامل ۳۶ روستا) تا کنون ۶۵۰ هزار لیتر محلول ضدعفونی کننده در مناطق مختلف روستایی استفاده شده است.
وی تصریح کرد: در روستاهای بخش مرکزی ورامین (۱۴ روستا) روزانه ۱۳ هزار و ۴۰۷ لیتر محلول پاشی در سطح معابر عمومی استفاده شده است.
فرماندار ورامین افزود: پیگیری تهیه روزانه بیش از ۲۰ هزار عدد ماسک و دستکش و اهدا به بیمارستان های شهید مفتح و شهدای ۱۵ خرداد، تهیه تعداد ۳ عدد دستگاه تب سنج و اهدا به مراکز درمانی، تهیه بیش از ۴۰۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده خالص به منظور گندزدایی از معابر اصلی و فرعی، مجتمع های تجاری و مسکونی، پاساژها، ادارات دولتی، بانک ها و سایر اماکن توسط گروه های جهادی، بسیج، شهرداری و دهیاری‌های شهرستان از جمله اقدامات ستاد مقابله با کرونا شهرستان است.
وی اظهار کرد: تشکیل ۲۵ جلسه تخصصی مقابله با کرونا در راستای کنترل و سازماندهی فعالیت های صورت گرفته در سطح شهرستان، تشکیل یک جلسه مشترک با شهرستان های پیشوا و قرچک به منظور ایجاد وحدت رویه در جنوب شرق تهران و تشکیل جلسه مشترک با معاون سیاسی انتظامی استانداری تهران به منظور اجرای طرح غربالگری کرونا اتباع از دیگر اقدامات این ستاد برای ساماندهی اقدمات مقابله با شیوع ویروس کرونا در ورامین است.
وی اظهار داشت: بر اثر شیوع ویروس کرونا، جمعی از شهروندان ورامینی جان خود را از دست دادند که به منظور تدفین شرعی این اموات، ۷۰ روحانی جهادی اعلام آمادگی کرده و در محلی که از سوی فرمانداری ایجاد شده بود، عملیات شرعی تغسیل و تدفین این افراد انجام شد.
فرماندار ورامین گفت: تمامی اقلام ضدعفونی و لباس مخصوص تدفین اموات کرونایی، به صورت روزانه در اختیار روحانیون جهادی قرار می‌گیرد.
وی همچنین از احداث یک غسالخانه در محل امامزاده طاهر و مطهر شهرستان به منظور تسریع بخشیدن به تدفین شرعی اموات ناشی از ابتلا به ویروس کرونا خبر داد.
نماینده دولت در شهرستان ورامین افزود: با هدف ایجاد مرکز پشتیبانی از مراکز بیمارستانی شهرستان ورامین و با همکاری سپاه پاسداران، فرمانداری پیشوا و دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، نقاهتگاه ۱۵۰ تختخوابی در محل دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد و تجهیز گردید که از این نقاهتگاه تا کنو استفاده نشده است.
وی اظهار کرد: به تازگی یک کارخانه مجهز تولید ماسک استاندارد در ورامین راه‌اندازی شده که توانسته بخش زیادی از نیازهای منطقه به ماسک را تولید و با راه‌اندازی خط تولید ماسک N۹۵ نیاز بخش درمانی شهرستان نیز به طور کامل تأمین می‌شود.
سرعت بهبود بیماران کرونایی در ورامین افزایش یافته است
رئیس بیمارستان شهید مفتح ورامین به خبرنگار ایرنا گفت: با اقدامات مناسب صورت گرفته در سطح شهرستان ورامین، سرعت بهبود بیماران مبتلا به کرونا افزایش یافته و بسیاری از مراجعین پس از بهبودی کامل از این بیمارستان ترخیص شدند.
بهرام چوبان گفت: از نخستین روزهای شیوع ویروس کرونا تا امروز، هزار و ۹۵ نفر با مراجعه به بیمارستان شهید مفتح به دلیل ابتلا و یا مشکوک بودن به ابتلای بیماری کرونا بستری شدند.
وی افزود: علاوه بر این، هزار و ۱۳۵ نفر نیز با مراجعه به بخش درمانگاه سرپایی، خدمات درمانی را دریافت کردند.
وی اظهار کرد: تا کنون ۹۹۹ بیمار بستری شده و سرپایی از بیمارستان شهید مفتح ورامین پس از بهبودی کامل ترخیص شدند.
رئیس بیمارستان شهید مفتح ورامین افزود: با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی در این بیمارستان، هیچ یک از پرسنل به دلیل ابتلا به بیماری کرونا بستری نشده و هیچ مورد فوتی از پرسنل رخ نداد.
رئیس بیمارستان شهدای ۱۵ خرداد ورامین نیز به خبرنگار ایرنا گفت: تعداد مراجعین به بخش تریاژ بیمارستان در ایام شیوع ویروس کرونا، هزار و ۳۰۶ نفر، تعداد بیماران سرپایی و قرنطینه شده در منزل ۸۴۱ نفر و  تعداد بیمارستان بستری شده در بیمارستان ۱۵ خرداد از ابتدا تا کنون ۶۷۴ نفر می‌باشند.
دکتر علی فتحی گفت: تا کنون ۵۶۵ نفر از بیماران بستری شده در این بیمارستان پس از بهبودی کامل ترخیص شده‌اند.
شهرستان ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمیعت در ۳۵ کیلومتری جنوب‌شرق تهران واقع شده است.