تهران - ایرنا - «محمد اشتیه» نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در آستانه «روز جهانی قدس»، از دولت آلمان خواست در مقابل الحاق بخشهایی از کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی بایستد و کشور فلسطین را به‌رسمیت بشناسد.

به گزارش خبرگزاری فلسطینی «وفا»، وی که امروز (چهارشنبه) در نشست مجازی «کمیته هدایت کننده آلمان – فلسطین» با حضور «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان سخن می‌گفت، از برلین خواست موضع سیاسی در حمایت از راهکار تشکیل دو دولت را تقویت کند و در مقابل تصمیم رژیم صهیونیستی برای الحاق غیرقانونی بخشهایی از کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی که به چشم‌انداز کشور مستقل فلسطین پایان می‌دهد و تهدیدی برای امنیت و ثبات منطقه است، بایستد.

وی با اشاره به سرنوشت‌ساز بودن بحث الحاق برای مساله فلسطین، بر این موضوع تاکید کرد که نباید به رژیم صهیونیستی اجازه داد فراتر از قانون بین‌الملل قرار گیرد و چشم‌انداز تشکیل کشور فلسطین را با رفتار و سیاست‌هایش ازبین ببرد، بدون آنکه مسئولیتی را در این زمینه پذیرا باشد.

اشتیه از آلمان خواست هدایت تمهیدات اروپا برای ارائه راهکاری جدید برای برگزاری کنفرانسی چند جانبه در مورد فلسطین را برعهده گیرد، به ویژه از آن جهت که مذاکرات دو جانبه طرف فلسطینی و رژیم صهیونیستی به دلیل پایبند نبودن تل آویو به توافق‌های منعقده و از دست رفتن اعتبار آمریکا به عنوان یک میانجی صادق، شکست خورده است.

وی افزود که اکنون زمان آن است که آلمان کشور فلسطین را در چارچوب مرزهای قبل از ۱۹۶۷ به رسمیت بشناسد.

نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین با اشاره به توافق احزاب ائتلافی رژیم صهیونیستی برای پیشبرد طرح الحاق تاکید کرد که ائتلاف حاکم این رژیم، توسعه‌طلب است که دیگر در مورد قانونی بودن الحاق بحث نمی‌کند، بلکه نحوه انجام این کار با نقض قانون بین‌الملل را مورد بحث قرار می‌دهد.

هایکو ماس وزیر خارجه آلمان نیز با اشاره به اینکه کشورش متعهد به راهکار دو دولت است، گفت که برلین هیچ تغییری در مورد مرزهای ۱۹۶۷ را به رسمیت نمی‌شناسد، مگر آنکه مورد توافق هر دو طرف فلسطینی و اسرائیلی باشد.

دو طرف آلمانی و فلسطینی در این نشست همچنین چالش بی‌سابقه پیشروی جهان از بابت شیوع «ویروس کرونا» را مورد توجه قرار دادند و بر لزوم همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای موفقیت در روند مقابله با این ویروس و برخورد با تاثیرات اجتماعی – اقتصادی آن تاکید کردند.

در این زمینه، اشتیه از آلمان به دلیل کمک به فلسطین از جمله تامین مالی بیمارستان‌ها در شرق بیت‌المقدس به منظور تهیه تجهیزات برای آزمایشگاههای پزشکی و تجهیزات محافظتی و همچنین تامین کمک ۲۰ میلیون یورویی برای آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل (آنروا) تقدیر و تشکر کرد.

طرح صلح «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا که به «معامله قرن» معروف شده است، چند ماه پیش منتشر و موجب خشم فلسطینیان و رد آن از سوی جامعه بین‌المللی شد.

در این طرح، رژیم صهیونیستی مجاز می‌شود تا شهرک‌های کرانه باختری و منطقه راهبردی دره اردن را به سرزمین‌های اشغالی الحاق کند.

رژیم صهیونیستی قصد دارد از ماه آینده میلادی بخش‌هایی از کرانه باختری رود اردن را که در جنگ ۱۹۶۷ میلادی به اشغال خود درآورده، به سرزمینهای اشغالی فلسطین الحاق کند.  

برخی کشورهای اروپایی تهدید کرده‌اند که در صورت اجرای تصمیم رژیم اسرائیل برای الحاق بخشهایی از کرانه باختری، اساس روابط خود با تل آویو را تغییر خواهند داد.