آبادان – ایرنا - دبیر ستاد بزرگداشت سالروز آزاد سازی خرمشهر از لغو برگزاری برنامه هرساله تجمع نیروهای مسلح در سوم خرداد خبر داد و گفت: با توجه به وضعیت بیماری کووید ۱۹ هرگونه تجمع نیروهای مسلح در خرمشهر لغو و برنامه‌های گرامیداشت آزاد سازی خرمشهر در فضای مجازی برگزار می‌شود.

به گزارش ایرنا عبدالامیر عریضاوی چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران، اظهار داشت: در روز آزادسازی خرمشهر رژه خودرویی نیروهای مسلح از مبادی شهر به سمت مسجدجامع برگزار خواهد شد.

وی افزود: برنامه های بزرگداشت آزادسازی خرمشهر در اول خرداد ماه امسال با بازدید و روایت‌گری بانوان رزمنده دفاع مقدس با رعایت پروتکل های بهداشتی از کارگاه های تولید ماسک و کادر درمانی سطح خرمشهر آغاز می‌شود.

عریضاوی به اجرای برنامه های فرهنگی هنری به صورت مجازی اشاره کرد و گفت: اجرای مسابقه پیامکی و یک جشنواره نقاشی و خاطره‌نویسی با موضوع دفاع مقدس در نظر گرفته شده که شرایط شرکت و سایر اطلاعات مورد نیاز اطلاع رسانی خواهد شد.

وی افزود:به مناسبت سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر از کتاب‌ها و تمبر ۴۰ سالگی دفاع مقدس و همچنین اپلیکیشن بازدید از اماکن دفاع مقدس که توسط روابط عمومی اداره کل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس خوزستان و شهرداری خرمشهر تهیه شده رونمایی خواهد شد.

دبیر ستاد بزرگداشت سالروز آزاد سازی خرمشهر افتتاح پروژه های رفاهی، خدماتی و عمرانی در سطح شهرستان خرمشهر با حضور استاندار خوزستان از دیگر برنامه های سوم خرداد در خرمشهر بیان کرد و گفت: نورافشانی، فضاسازی و آذین بندی پل آزادی (قدیم) خرمشهر و پل شهید جهان آرا و غبارروبی و عطرافشانی گلزار شهدا با رعایت پروتکل بهداشتی، اعطای جهیزیه به ۳۰ زوج جوان خرمشهری، حرکت کاروان شادی و پخش سرود حماسی از دیگر برنامه‌های سالروز آزادسازی خرمشهر است.

به گزارش ایرنا عملیات آزادسازی خرمشهر از مهم‌ترین حماسه های دفاع مقدس به شمار می‌ رود به طوری که می توان آن را نقطه عطفی در تاریخ جنگ تحمیلی عنوان کرد. این پیروزی در پی عملیات بیت المقدس به وقوع پیوست و سبب بازپس‌گیری خرمشهر در سوم خرداد ۱۳۶۱ خورشیدی شد.
این عملیات در۳۰ دقیقه بامداد ۱۰اردیبهشت ۱۳۶۱با رمز «یا علی بن ابی طالب(ع)» آغاز شد و رزمندگان اسلام با عبور خود از رودخانه کارون و در سه مرحله عملیات، خرمشهر را پس از ۲۰ ماه اسارت آزاد کردند.
نیروهای ایرانی در این عملیات به دستاوردهای بزرگی دست یافتند که از آن جمله می توان به انهدام بیش از ۲ لشکر نیروی های عراقی، بازپس گیری حدود پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر مربع از خاک ایران از جمله شهرهای خرمشهر، هویزه، پادگان حمید و خارج کردن شهرهای اهواز- حمیدیه و سوسنگرد از برد توپخانه عراق، تامین مرز بین المللی (حدفاصل پاسگاه طلائیه تا شلمچه) اشاره کرد. سرانجام پس از رشادت و دلاورمردی های فراوان ارتشیان و سپاهیان در ساعت ۲ بعدازظهر سوم خرداد ۱۳۶۱، خرمشهر، آزاد شد و پرچم پرافتخار ایران برفراز مسجد جامع این شهر به اهتزاز درآمد.
شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقویم رسمی ایران، سوم خرداد را به عنوان روز «مقاومت، ایثار و پیروزی» نام‌گذاری کرده‌ است.