شهرکرد- ایرنا- استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به ضرورت اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: افزایش طرح‌های پیشگیرانه و مقابله‌ای باعث کاهش مصرف مواد مخدر شده است و این طرحها باید با مشارکت اجتماعی همواره باشد.

اقبال عباسی روز چهارشنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره به افزایش ۲۸ درصدی کشفیات مواد مخدر در سال‌گذشته افزود: با تلاش‌های نیروی انتظامی کشفیات مواد مخدر در استان افزایش یافت، اما خوشبختانه آمار معتادان افزایش زیادی نداشته است.

وی، افزایش طرح‌های پیشگیری و مقابله‌ای، نظارت و اجرای طرح‌های پاکسازی مناطق آلوده و فرهنگسازی در خصوص تاثیرات مواد مخدر در بین جوانان و نوجوانان را از مهمترین دلایل کاهش ابتلا به مواد مخدر عنوان کرد.

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه برای نگهداری و درمان معتادان زیر۱۸ سال مرکزی در سطح استان مرکز خاص وجود ندارد و پزشکان درمان نوجوانان را در کمپ تایید نمی‌کنند، افزود: راه‌اندازی یک مرکز خاص معتادان زیر ۱۸ سال در استان ضروری است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه اعتیاد یک مساله مهم در جامعه است،گفت: مبارزه و فعالیت در حوزه اعتیاد نیاز به یک گفتمان  ملی و مطالبه‌گری دارد.

مجید شیرانی افزود: اعتیاد پیش زمینه و پل رابط بروز آسیب‌های اجتماعی است که  ضربه‌های اقتصادی، اجتماعی جبران ناپذیری به جامعه وارد می‌کند.

وی به تدوین پروتکل و دستورالعمل جدید برای مقابله و مبارزه با این بلای خانمانسوز اشاره کرد وگفت: باید به فعالیت‌های که در حوزه اعتیاد انجام می‌شود، نگاه نقادانه داشت تا بتوان یک برنامه‌ریزی دقیق‌تر انجام داد.

دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال وبختیاری نیز گفت: طرح یاریگران زندگی در ۶۰ درصد مدارس استان اجرایی خواهد شد.

سیدقدیر مرتضوی در جلسه شورای مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره به اینکه استمرار برنامه‌های پیشگیری و مقابله‌ای مهمترین سیاست سالجاری است، افزود: پارسال طرح یاریگران زندگی در ۲۰ درصد مدارس استان اجرا شد.

وی به اجرای این طرح در جامعه کارگری، دانشجویی با همکاری هلال احمر، کمیته امداد و سازمان تبلیغات اسلامی اشاره کرد و گفت: راه اندازی پاسگاه ایست و بازرسی از دیگر برنامه‌های سالجاری است.

وی به اجرای طرح جمع‌آوری خرده فروشان، پاکسازی نقاط‌آلوده و روستایی، کنترل و پاکسازی حاشیه فضای آموزشی در سالجاری اشاره کرد و گفت: کنترل و نظارت بیشتر بر  مصرف متادون و تقویت مراکز گذار در استان از دیگر برنامه‌های سالجاری است.

مرتضوی اظهارداشت: شناسایی و دستگیری معتادان پرخطر و توجه به بحث اشتغال بهبودیافتگان و راه‌اندازی مرکز اشتغال از دیگربرنامه‌های سال گذشته و سالجاری بوده است.

وی گفت: سال‌گذشته یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال کمک هزینه بیمه درمان برای کارفرمایانی که برای معتاد بهبود یافته اشتغال ایجاد کردند پرداخت شد که این دومین استان از نظر پرداخت کمک هزینه بیمه است.

وی افزود: آمار مرگ و میر ناشی از سوء مصرف مواد مخدر در کشور سال‌گذشته ۴ هزار و ۴۷۲ نفر بر اثر سوء مصرف مواد مخدر بود  که ۲۱ درصد افزایش داشته است و این آمار در استان چهارمحال و بختیاری کاهش داشته است.

به گزارش ایرنا،چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با جمعیتی بیش از ۹۷۹ هزار نفر است