مادرید - ایرنا - به ابتکار سفارت جمهوری اسلامی ایران در لیسبون پرتغال، سمینار مجازی ( وبینار ) به مناسبت روز جهانی قدس با موضوع "حق تعیین سرنوشت فلسطینی ها و طرح پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران" برگزار شد.

در این وبینار که با حضور «مرتضی دامن پاک جامی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور پرتغال ، دکتر «ژوزه کارلوش کالازانش» استاد روابط بین الملل دانشگاه لوزافون پرتغال ، «پائولو دنتینیو » خبرنگار ارشد شبکه رادیو تلویزیون ملی پرتغال RTP ، «سید عبدالله حسینی» رئیس مرکز اسلامی آفریقای جنوبی و «محمد مستحسن» مدیر انجمن اهل البیت پرتغال برگزار شد، موضوعات مختلف مرتبط با طرح صلح پیشنهادی ایران برای برگزاری رفراندوم در سرزمین فلسطین ، دستآورد های مقاومت اسلامی فلسطین ، نقش ادیان ابراهیمی در تحقق آرمان مردم فلسطین ، معامله قرن و حق تعیین سرنوشت فلسطینی ها و مسأله فلسطین مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفتند.

در آغاز این وبینار ، سفیر ایران با اشاره به ریشه های تاریخی روز قدس و اهمیت آن برای زنده نگاه داشتن مسأله فلسطین در جهان اسلام و در سطح بین المللی, به تشریح جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین در هفت دهه گذشته پرداخت و بی توجهی و سکوت جامعه جهانی در قبال این جنایات را عامل اصلی نادیده گرفتن حق مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت خود بر شمرد .

دامن پاک جامی، با اشاره به بی نتیجه بودن طرح های صلح یک جانبه ای که تاکنون ارائه شده اند، اظهار داشت که مقاومت تنها راه و سلاح مردم فلسطین برای دستیابی به حقوق مشروع خود است و پیروزی در جنگ ۲۲ روزه و بازدارندگی غزه در مقابل تهاجمات رژیم صهیونیستی از آثار مقاومت و پیروزی آن بر اشغالگران محسوب می گردد.
سفیر کشورمان در ادامه با مردود شمردن طرح معامله قرن که در حمایت از منافع حداکثری رژیم صهیونیستی ارائه شده و تمامی حقوق مشروع مردم فلسطین را نادیده می گیرد ، به تشریح طرح ایران برای برگزاری رفراندوم در سرزمین فلسطین با مشارکت همه ساکنین آن اعم از مسلمانان ، مسیحیان و یهودیان پرداخت و آن را طرحی منطبق با اصول حقوق بین الملل و معیارهای پذیرفته شده دموکراتیک در دنیای امروز دانست .



در ادامه این وبینار ، اساتید و صاحبنظران شرکت کننده دیدگاه های خود را در مورد موضوعات مختلف مرتبط با فلسطین اعلام و تأکید کردند : یکی از مهم ترین دستآوردهای مقاومت معرفی دوباره مبارزه در قالب انتفاضه و دفاع در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی است و اکنون مقاومت به یک واقعیت انکار ناپذیر در جهان تبدیل شده است .

آنچه باعث نادیده گرفتن حقوق مردم فلسطین شده است ، عدم احترام به ارزش های انسانی با اهداف سیاسی است . ادیان ابراهیمی در قرن های گذشته با یکدیگر در صلح و دوستی زندگی کرده اند و در صورت توجه به اصول حقوق بشر دوستانه دوباره می توان این صلح را برقرار کرد.

طرح معامله قرن حداقل حقوق اساسی و اولیه مردم فلسطین را تأمین نمی کند و لذا با مخالفت گسترده جامعه جهانی مواجه شده است . این طرح صلح ادامه آپارتاید به شیوه رژیم سابق آفریقای جنوبی را توسط اسرائیل در سرزمین های اشغالی تسهیل می کند .

اگر اسرائیل ادعای دموکراسی دارد ، باید حداقل حقوق انسانی و شهروندی فلسطینی ها را به رسمیت بشناسد ، در غیر این صورت ادعاهای آن برای دموکراسی بی اساس است .

نقش سردار شهید سلیمانی در کمک به مقاومت فلسطین و لبنان بی بدیل است و ما می توانیم ایشان را شهید فلسطین بنامیم.

شرکت کنندگان در این وبینار با استقبال از طرح صلح پیشنهادی ایران، آن را دارای مبانی منطقی و قابل قبول برای دستیابی به صلح پایدار در منطقه و حل دائمی مسأله فلسطین برشمردند و خواستار آن شدند که این طرح صلح در مجامع بین المللی و اعضای جامعه مدنی بیشتر مورد برسی و توجه قرار گیرد.

برگزاری نمایشگاه مجازی عکس 

به مناسبت روز بین المللی قدس و به منظور حمایت از آرمان مردم فلسطین ، مرکز اسلامی – فرهنگی آل یاسین (ع) پرتغال ، نمایشگاه مجازی عکس و طرح با موضوع فلسطین و مقاومت را در روز های ۲۶ اردیبهشت تا ۲ خرداد ۱۳۹۹ برگزار کرده است .

در این نمایشگاه که در صفحه فیس بوک این مرکز بارگذاری شده و روزانه مورد بازدید دهها مراجعه کننده قرار می گیرد ، عکس هایی در مورد جنایات رژیم اشغالگر فلسطین ، شرایط سخت زندگی مردم فلسطین تحت اشغال ، نقش مقاومت به ویژه شهدای مقاومت در حمایت از آرمان فلسطین و طرح هایی در مورد آزادی قدس شریف و نابودی رژیم صهیونیستی به نمایش در آمده است.

برگزاری جشنواره فیلم کوتاه فلسطین 

 در آستانه روز بین المللی قدس و دفاع از حقوق ملت فلسطین ، جشنواره مجازی فیلم کوتاه فلسطین از سوی بخش فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در لیسبون از ۲۶ اردیبهشت تا ۲ خردادماه ۱۳۹۹ در کانال یوتیوب این سفارت در حال برگزاری است .

در این جشنواره فیلم هایی با موضوع فلسطین و مقاومت از جمله ، سرزمین های موعود ( به کارگردانی سوزان سونتاگ ) ، شکار فیل ( کارگردان آلبرتو آرس ) ، برادرم اینجا آرمیده ( تهیه کننده کمپانی دی سی آی فلسطین ) و آنها فرزندم را بردند ( کارگردان پییر داوالیبی) طی مدت یک هفته به نمایش درآمده اند .