همهچیز از اسفندماه سال گذشته با یک سفر به ایران و پس از آن به کرمان آغاز شد و همانگونه که روزی ویروس کرونا با مسافرت گردشگران از کشوری به کشوری منتقل میشد و در نهایت جهان را فراگرفت، از هماکنون باید با درخانه ماندن و ممانعت از سفرهای غیر ضرور از شیوع بیش از پیش این ویروس پیشگیری کرد.
تعطیلات عید نوروز محکی برای مردم ایران بود که بنا بر اعلام ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان کاهش تردد جادهای را تا ۸۰ درصد شاهد بودیم اما برخلاف عید نوروز که ستاد مقابله با کرونا به صورت اجباری مردم کرمان را خانهنشین کرد، پس از گذشت ۲ ماه از سال اینبار علاوه بر توصیه به در خانه ماندن، رعایت پروتکلهای بهداشتی در سفرهای جادهای استان کرمان به صورت مکرر به مردم و مسافران در تعطیلات عید فطر گوشزد میشود که باید جدی گرفته شود.
به عقیده کارشناسان، جلوگیری از سفرها در نوروز ۹۹ از وجود یک فاجعه در زنجیره انتقال ویروس کرونا جلوگیری کرد لذا مسئولان و متولیان مقابله با کرونای کشور و استان پهناور کرمان همچنان بر لغو سفرها و رعایت جدی پروتکلهای بهداشتی تاکید دارند و اولویت فعالیتها را اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی برای حفظ سلامت عمومی جامعه و قطع زنجیره انتقال تا نابودی کامل این ویروس میدانند.
توصیه اکید به پرهیز از سفر در تعطیلات عید فطر
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا استان کرمان گفت: هیچ محدودیتی برای تردد بین مناطق مختلف استان کرمان در تعطیلات عید فطر وجود ندارد اما توصیه اکید بر این است که مردم همچنان در خانه بمانند و بیخیال سفر کردن زیر سایه کرونا شوند، ویروسی که تعداد زیادی از ساکنان استان کرمان را مبتلا کرده و افرادی را هم به کام مرگ کشیده است .
مهدی شفیعی با اشاره به گام دوم مقابله با اپیدمی کرونا، گفت: براساس یافتههای علمی محدودیتهای ترافیکی را به شکل وسیع اعمال نمیکنیم و محدودیتی در ترددها قرار رخ نمیدهد مگر اینکه در یک منطقه خاصی اتفاقی رخ بدهد که نیاز به تشدید اقدامات باشد.
وی عنوان کرد: قرار نیست به شکل مصوبه و ابلاغیه محدودیتی اعمال شود اما بهعنوان توصیه، مردم از سفرهای غیرضروری بپرهیزند و اگر قصد جدی برای سفر دارند به مکانهای مطمئن بروند، استفاده از هتلها هم منعی ندارد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: به مردم توصیه میشود که سفر خود را به تاخیر بیاندازند و اگر نمیتوانند به استانهای با شیوع کمتر بروند و مسافرتهای طولانیمدت را که نیاز به جابهجایی بین مکانهای مختلف دارد، را انجام ندهند.
وی گفت: ترجیحا به مردم توصیه میشود که تعطیلات پیش رو را در فضای باز و مکانهایی که ازدحام جمعیت نیست و در دامن طبیعت، تفرج کنند.
شفیعی بیان داشت: هنوز زمان مناسبی برای آغاز سفرها نیست و همچنان، خانه امنترین مکان در میابل کرونا است.
نظارت بر حمل و نقل عمومی کرمان در عید فطر تشدید میشود
معاون حمل و نقل اداره کل راهداری وحمل و نقل جاده ای استان کرمان با اشاره به فرارسیدن ایام تعطیلات عید سعید فطر، و احتمال افزایش سفرهای جاده ای بوسیله ناوگان عمومی حمل ونقل عمومی ازجمله اتوبوس و سواری کرایه بین شهری بهویژه در مبادی و مقاصد درون استانی گفت: به منظور پیشگیری از شیوع کرونا، نظارت بر شرکتها و ناوگان حمل و نقل عمومی و کنترل فنی تشدید خواهد شد.
مهدی صیفوری افزود: همزمان با آغاز سفرهای تابستانی نیز نظارت بر عملکرد شرکت های حمل ونقل و رانندگان تشدید خواهد شد و چنانچه از طرف رانندگان یا شرکت ها تخلفی صورت بگیرد، متخلفان به کمیسیونهای فوق العاده ماده ۱۲ و۱۱ معرفی خواهند شد.
وی بیان داشت: برنامهریزی در زمینه تشدید نظارت بر عملکرد مدیران فنی شرکت ها و موسسات مسافربری با هماهنگی دفاتر نظارت پایانه مسافر انجام می شود و شرکتها موظفند تمامی ناوگان خود را قبل از حرکت مورد بازدید فنی قرار داده و علاوه بر این تجهیز تمامی اتوبوس ها و سواری کرایه های بین شهری به لوازم بهداشتی و مواد ضدعفونی کننده الزامی است.
صیفوری تصریح کرد: با توجه به افزایش بیماری کرونا در روزهای اخیر تاکید بر این است که مردم حتی الامکان از سفرهای غیرضروری پرهیز نمایند.
رعایت پروتکلهای بهداشتی در سفرهای جادهای کرمان
صیفوری با تاکید بر ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی خاطرنشان کرد: تمامی شرکتهای حمل و نقل مسافر استان موظفند به صورت شبانهروز مانیتورینگ سیستم سپهتن خود راکنترل کنند و مسافران نیز باید در محیط داخل اتوبوس از ماسک و دستکش استفاده نمایند.
معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان افزود: توزیع غذای گرم در طول سفر ممنوع شده است و تغذیه بایستی به صورت خشک و بسته بندی همراه با ماسک، دستکش یکبار مصرف و دستمال مرطوب میان مسافران توزیع شود.
وی یادآور شد: بهتر است مسافران اقلام بهداشتی حفاظت شخصی به همراه داشته باشند و چنانچه قصور یا کوتاهی از سوی رانندگان و شرکتهای حمل و نقل مشاهده شد ، می توانند مراتب را از طریق سامانه پیامکی ۱۰۰۰۰۳۴۱ به این اداره کل اطلاع داده و یا به دفتر نظارت راهداری و حمل ونقل جاده ای استان در طبقه همکف پایانه مسافربری آدینه کرمان مراجعه کنند.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۱۳۱ هزار و ۶۵۲ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۵۱ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به هفت هزار و ۳۰۰ نفر رسید.
کیانوش جهانپور روز جمعه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از آن بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲ خرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی دو هزار و ۳۱۱ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد.
وی ادامه داد: از بین مبتلایان جدید، ۴۱۳ مورد بستری و هزار و ۸۹۸ مورد سرپایی و از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۱۳۱ هزار و ۶۵۲ نفر رسید.
رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۱ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به هفت هزار و ۳۰۰ نفر رسید.
جهانپور گفت: خوشبختانه تاکنون ۱۰۲ هزار و ۲۷۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند. همچنین ۲۶۵۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.