عباس پورمیدانی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: کشاورزی در قم با چالشهای فراوانی همچون محدودیت دسترسی به منابع آبی و تغییرات شدید دمایی همراه است و در چنین شرایطی، استفاده از راهبرد تغییر الگوی کشت برای حفظ پوشش گیاهی استان مساله ای ضروری به شمار میآید.
وی افزود: توسعه کمی سطح مزارع و باغات استان به دلیل محدودیتهای یادشده، سیاست سازمان جهاد کشاورزی قم نیست اما حفظ سطح سبز موجود و تقویت بازدهی آن را با استفاده از روشهای نوین علمی در قالب راهبرد تغییر الگوی کشت، دنبال میکنیم.
وی ادامه داد: حفظ سطح سبز و پوشش گیاهی استان علاوه بر تامین امنیت غذایی و ارزش اقتصادی، فواید زیادی برای محیطزیست دارد و از برخاستن گردوغبار بهخصوص در ایام گرم سال جلوگیری میکند.
پورمیدانی گفت: حفظ گیاهان از آسیبهای محیطی در قم به دلیل موقعیت جغرافیایی این استان، کاری دشوار است و با استفاده از روشهای سنتی دیگر نمیتوان سطح سبز آن را نگهداری کرد.
وی بیان کرد: اجرای راهبرد تغییر الگوی کشت در سطح باغات و مزارع استان و همچنین دشتهای ساوه و شریفآباد زیر نظر کارشناسان برجسته سازمان جهاد کشاورزی قم و با همکاری خوب کشاورزان انجام میشود و نمونه کشوری است.
وی ادامه داد: راهبرد تغییر الگوی همچنین موجب بالا رفتن بهرهوری در فرآیند تولید محصولات کشاورزی استان و افزایش کیفیت آنها میشود و به بهبود وضعیت درآمدی کشاورزان کمک میکند.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
در بخش کشاورزی کل زمینهای قابلکشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابلکشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.