رضا خواجهای روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اقدامات بنیاد مسکن در زمینه اجرای طرحهای زیربنایی و عمرانی و همچنین تامین مسکن محرومان در مناطق مختلف استان بسیار ارزشمند بوده است.
منظومه روستایی از تجمع چند مجموعه روستا شکل میگیرد و وسیعترین قلمرو جغرافیایی برای عملکرد یکپارچه و پوشش خدماتی در محیط روستایی بوده و با مرکزیت حداقل یک کانون شهری و یا روستای بزرگ شکل گرفته است. جمعیت منظومه روستایی باتوجه به شرایط مختلف بدون احتساب جمعیت شهری و مرکز منظومه بین ۲۰ تا ۴۰ هزار نفر است.
وی اضافه کرد: تهیه و اجرای طرحهای هادی روستایی، مقاوم سازی و بهسازی واحدهای مسکونی روستایی با اعطای تسهیلات کم بهره و نظارت بر ساخت و ساز های روستایی با تشکیل نظام فنی روستایی، سنددار کردن واحدهای مسکونی روستایی، شناسایی تهیه طرح و بهسازی روستاهای هدف گردشگری و احیای بافت های با ارزش روستایی و برخی از خدمات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.
خواجهای ادامه داد: این نهاد انقلابی همواره در راستای محرومیت زدایی و توسعه و پیشرفت استان به ویژه امر محرومیت زدایی در سطح روستاها گامهای مطلوبی برداشته است.
وی اظهار داشت: با شناخت ظرفیت ها و محدودیتهای توسعه هر روستا از نظر اقتصادی، اجتماعی، عمرانی و فرهنگی و هماهنگی و هم افزایی دستگاه ها و نهادها می توان موفق عمل کرد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان با بیان اینکه، بنیاد مسکن آمادگی لازم برای اجرای پروژه های عمرانی در سطح استان را دارد، ادامه داد: با توجه به پتانسیل و ظرفیت بالای این نهاد در اجرای پروژه های عمرانی، می توان با جذب اعتبارات ملی و استانی گام های مهمی به ویژه در زمینه تامین مسکن برای اقشار کم درآمد برداشت.
وی خاطرنشان کرد: هماهنگی و هم افزایی دستگاه ها و نهادها در راستای حل مشکلات مردم به ویژه روستائیان ضرورت داشته و تحقق این مهم می تواند چشم انداز بهتری را فراهم کند.
به گفته این مسؤول، اجرای طرح هادی یکی از رویکردهای بنیاد مسکن در راستای توسعه و عمران روستاها محسوب می شود که تهیه این طرح، یکی از مسیرهای مهم تحقق توسعه محلی است که با مشارکت جامعه محلی و برمبنای ظرفیت سازی و توانمند سازی اجتماعات روستایی انجام می شود.