تهران - ایرنا - در پی توافقنامه پایان اختلاف های سیاسی و همزمان با افزایش خشونت ها در افغانستان، زلمی خلیل‌زاد فرستاده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان عصر چهارشنبه در محل ارگ ریاست جمهوری افغانستان با اشرف غنی رییس جمهوری و عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی این کشور دیدار و گفت وگو کرد. 

به گزارش ایرنا ، ارگ ریاست‌جمهوری افغانستان در بیانیه ای اعلام کرد در این دیدار درباره «اقدام های  بعدی در پروسۀ صلح» گفت‌وگو شد. در این دیدار بر تامین آتش‌بس یا کاهش خشونت پیش از آغاز مذاکرات مستقیم میان طالبان و دولت افغانستان نیز تاکید شده‌است. ارگ ریاست جمهوری افغانستان افزود: در این دیدار که در ارگ انجام شد و در آن معاونین ریاست جمهوری، مشاور امنیت ملی و نماینده فوق العادۀ رئیس جمهور در امور توسعه اقتصادی، تجارتی و کاهش فقر نیز حضور داشتند، هر دو جانب روی اقدامات بعدی در پروسۀ صلح صحبت کردند و بر تامین آتش بس یا کاهش خشونت قبل از آغاز مذاکرات مستقیم، تاکید ورزیدند.

بر اساس بیانیه ارگ ، خلیلزاد نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در خصوص صلح افغانستان نیز ابراز آمادگی کرد که با طالبان موضوع متذکره را مطرح خواهد نمود. همچنان در خصوص رهایی زندانیان طالبان نیز صحبت شد و خاطرنشان گردید که حکومت افغانستان و طالبان در این زمینه، روی سازکارهای واضح و معقول که از سوی تیم های فنی دو طرف انجام شود و مورد قبول هر دو جانب باشد، به موافقت برسند.

تاکید عبدالله بر اجماع منطقه ای برای دستیابی به صلح در افغانستان

به گزارش رسانه های افغانستان ، دفتر عبدالله عبدالله نیز با انتشار بیانیه ای درباره دیدار رییس شورای عالی مصالحه ملی با فرستاده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان یادآورشد که خلیل‌زاد در این دیدار ابراز امیدواری کرده که مذاکرات بین‌افغانی در «آینده نزدیک» آغاز شود. از سوی دیگر، عبدالله نیز از صلح به عنوان اولویت مردم افغانستان نام برده و اجماع منطقه‌ای و همکاری‌های بین‌المللی را برای دست یافتن به صلح مهم دانسته و بر کاهش خشونت و برقراری آتش‌بس به عنوان گام‌های اساسی برای آغاز مذاکرات بین افغانی نام برده است.

خلیل‌زاد پیش از ظهر چهارشنبه وارد کابل شد. وی پیش از  سفر به کابل ، در دوحه قطر با نمایندگان طالبان درباره آغاز گفت‌وگوهای صلح و کاهش خشونت‌ها گفت‌وگو کرده بود.

تیم‌های پیشتاز انتخاباتی افغانستان پس از پنج ماه کشمکش ، روز یکشنبه این هفته با امضای یک توافقنامه سیاسی به بحران موجود پایان دادند که با استقبال گسترده جهانی روبه رو شد. طبق این توافقنامه ، عبدالله ریاست شورای عالی مصالحه را برعهده گرفت و همچنین ۵۰ درصد کابینه نیز با رای و نظر وی تعیین خواهد شد.

محمدجواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در تماس تلفنی با غنی و عبدالله از استمرار همسویی همه گروه‌های افغانستانی حمایت و از پیشرفت حاصل شده در روند مصالحه ملی صورت گرفته در افغانستان استقبال کرد.