«غلامرضا ملکی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: خرید تضمینی گندم توسط این مراکز از ابتدای خردادماه آغاز و تا پایان شهریورماه و پایان فصل برداشت این محصول در استان ادامه می یابد.
وی ادامه داد: در راستای تسهیل در ارایه خدمت به کشاورزان، پراکنش مراکز خرید در شهرستانهای استان مرکزی به گونهای است که گندمکاران با طی کوتاهترین فاصله میتوانند محصول خود را به این مراکز تحویل دهند.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: ۱۳۰ نفر عوامل اجرایی وظیفه خرید تضمینی گندم و تحویل محصول کشاورزان را در این مراکز برعهده دارند.
ملکی ادامه داد: با هماهنگیهای انجام شدهTشرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی از امروز یکم خردادماه از آمادگی لازم برای خرید و ذخیره سازی محصول گندمکاران در شهرستانهایی که برداشت گندم در آنها آغاز شده، برخوردار است.
وی ادامه داد: ۴۰۰ هزار تن ظرفیت برای خرید و ذخیرهسازی گندم در سیلوهای شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی ایجاد شده و آمادگی لازم برای افزایش این ظرفیت در شهرستانهای استان وجود دارد.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی، قیمت خرید تضمینی گندم کشاورزان در سال گذشته را ۱۷ هزار ریال عنوان کرد و افزود: قیمت خرید تضمینی محصول گندمکاران کشور توسط دولت در سالجاری ۲۵ هزار ریال تعیین شده است.
ملکی خاطرنشان کرد: نیاز است کشاورزان قبل از برداشت گندم و مراجعه به مراکز تحویل برای جلوگیری از بروز مشکل در هنگام خرید، اطلاعات خود را در سامانه پهنهبندی سازمان جهاد کشاورزی استان وارد کنند.
وی از کشاورزان خواست محصولات تولیدی را به نام خود تحویل مراکز خرید تضمینی گندم داده و حسابهای خود را برای جلوگیری از مشکل در هنگام پرداخت طلب آنان در بانک کشاورزی به روز رسانی کنند.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: خرید و فروش گندم خارج از شبکه دولتی(خرید تضمینی گندم) با هدف سود جویی و دلالی ممنوع بوده و با متخلفان برابر قانون برخورد می شود.
استان مرکزی با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی قرار دارد و ۹۰ هزار بهره بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.