« احمد طهرانی» روزپنجشنبه در شورای حفاظت از آب شهرستان خمین افزود: نصب کنتورهای هوشمند در چاه های کشاورزی یکی از راهبردهای مدیریت مصرف بهینه آب است و باید اقدامات ایجابی جایگزین برخوردهای سلبی شود.
وی،سهمیه این شهرستان برای نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاههای کشاورزی را ۷۰ دستگاه اعلام کرد و گفت: اگر در ۲۰ سال گذشته از حفر چاههای غیر مجاز جلوگیری می شد، امروز شهرستان با بحران کم آبی مواجه نبود.
طهرانی با بیان اینکه خمین در تعادل بخشی و حفاظت از منابع آب در استان مرکزی بعد از اراک عملکرد قابل قبولی دارد گفت: حفظ منابع آب وظیفه یک دستگاه نیست و به تعامل بین بخشی نیاز دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بازدید استاندار مرکزی از رودخانه انار بار در روستای جلملجرد بیان کرد: رهاسازی ۴۴ میلیون متر مکعب به عنوان حقابه زیست محیطی و کشاورزی خمین از این رودخانه است.
وی با بیان اینکه پساب تفصیه خانه فاضلاب خمین به منظور کاهش بوی نامطبوع برای مردم روستا، در کوتاه مدت در رودخانه منتقل و رهاسازی می شود، گفت: در ابتدا باید طرح مطالعاتی انتقال این پساب انجام شود و واحدهای صنعتی بهرهبردار نظیر خودروسازی و پتروشیمی سهم خود از پساب را تعیین کنند.
فرماندار خمین با تاکید بر اینکه از پساب تفصیه خانه فاضلاب نباید در بخش کشاورزی استفاده شود، افزود: این پساب سبب آلودگی محیط، انتشار بوی نامطبوع و آلودگی منابع زیر زمینی آب می شود.
رییس اداره منابع آب خمین نیز خمین گفت: درآمد حاصل از جبران خسارت اضافه برداشت آب از چاههای خمین ۷۰۰ میلیون ریال پییش بینی شده است.
« حمید رنجبری» افزود: ضریب تعدیل پروانه های صادر شده در دشت خمین امسال از ۳۳ درصد به ۲۰ درصد کاهش یافته است و امسال باید ۳۸ حلقه چاه در خمین پر شود.
شهرستان خمین از توابع استان مرکزی دارای ۱۰۵ هزار نفر جمعیت است که ۵۲ درصد آن کشاورز هستند که از یکهزار و ۹۳۵ منابع آبی شامل چاه عمیق و نیمه عمیق، چشمه و قنات استفاده میکنند.