تهران - ایرنا - محققان آمریکایی در دو تحقیق مستقل با استفاده از میمون‌های ماکاک رزوس نشان دادند نمونه‌های اولیه واکسن کرونا قادرند مانع آلودگی نخستی سانان به ویروس SARS-CoV-۲ شوند و امنیت طبیعی که در اثر آلودگی به ویروس و بهبود از کووید ۱۹ ایجاد می‌شود، پایدار است.

به گزارش پنجشنبه پایگاه خبری یونایتدپرس، محققان در اولین تحقیقات خود با آزمایش روی میمون‌های ماکاک رزوس نشان دادند که نمونه اولیه شش واکسن ساخته شده بر مبنای دی ان ای موجب تولید پادتن‌هایی می‌شوند که موجب از بین رفتن ویروس کرونا و محافظت از افراد در برابر آن می‌شوند. محققان کار تولید این نمونه‌ها را از اواسط ماه ژانویه که ژنوم ویروس کرونا توسط چینی‌ها منتشر شد، آغاز کردند. این واکسن‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که سیستم ایمنی بدن برای تشخیص و واکنش سریع در برابر ویروس کرونا آموزش می‌دهند.

در این تحقیقات ۲۵ میمون ماکاک رزوس با استفاده از واکسن‌ها ایمن‌سازی شدند و ۱۰ میمون نیز به عنوان گروه کنترل مورد استفاده قرار گرفتند. میمون‌های واکسینه شده پادتن‌هایی را تولید کردند که موجب نابودی ویروس شد. سه هفته پس از واکسینه شدن، تمام ۳۵ جانور در معرض آلودگی ویروسی قرار گرفتند. در آزمایشات بعدی مشخص شد میزان ویروس‌های موجود در بدن میمون‌های واکسینه شده در مقایسه با گروه کنترل، بسیار کم‌تر است. در بررسی‌های انجام گرفته، در بدن ۸ میمون هیچ ویروسی شناسایی نشد و در بدن سایرین مقادیر اندکی ویروس وجود داشت. علاوه بر این مشخص شد بین میزان پادتن تولید شده در بدن جانور و تعداد ویروس‌های موجود در بدن آن، رابطه معکوسی وجود دارد.

در دومین مطالعه، محققان نشان دادند میمون‌های بهبود یافته از بیماری کووید ۱۹ نوعی ایمنی طبیعی در برابر آلودگی مجدد به ویروس به دست می‌آورند. معمولا آلودگی به ویروس‌های مختلف موجب تولید پادتن‌های مختلف و ایجاد ایمنی طبیعی در بدن می‌شود، اما این وضعیت در مورد تمام ویروس‌ها صادق نیست. اکنون محققان نشان دادند ایمنی طبیعی در مورد ویروس کرونا نیز ایجاد می‌شود.

به گفته محققان برای شناسایی مناسب‌ترین پلتفرم واکسن کووید ۱۹ برای انسان‌ها و همچنین تعیین مدت پایداری ایمنی طبیعی بدن در برابر ویروس، انجام تحقیقات بیشتر ضروری است.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. این ویروس در دو ماه گذشته بیش از ۱۰۰ کشور و منطقه را درگیر کرده است.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Science منتشر شده است.