بیتا احمدیان روز پنجشنبه در جلسه هماهنگی اجرای طرح توانمندسازی زنان روستایی و عشایری بر اساس زنجیره ارزش گیاهان دارویی در ارومیه افزود: با توجه به بحران کمآبی دریاچه ارومیه و لزوم کشت گیاهان دارویی با نیاز آبی کم، برنامهریزی برای توسعه کشت گیاهان دارویی بر اساس زنجیره ارزش در اولویت کاری استان قرار گرفته است.
وی گفت: با توجه به افزایش تقاضای مردم به استفاده از گیاهان دارویی و ترجیح دادن آنها نسبت به مصارف داروهای شیمیایی، طی سال جاری این طرح در شهرستان ارومیه در ۹ سایت الگویی به مساحت ۲ هکتار برنامهریزی و اجرا میشود.
وی اضافه کرد: تغییر الگوی کشت محصولات زراعی آببر به سمت گیاهان دارویی، حفظ منابع پایه و ارزش افزوده بالا را به همراه دارد.
احمدیان بیان کرد: اجرای این پروژه با توجه به نقش موثر و سازنده زنان روستایی و عشایری و استفاده از توانمندی آنها در فرآیند توسعه پایدار در سال ۱۳۹۸ به سازمان جهاد کشاورزی استانها ابلاغ شد که اجرای این طرح در سطح استان در دست اجراست.
«رامین حمیدی» رییس اداره ترویج جهادکشاوزی ارومیه نیز در این جلسه اظهار کرد: با وجود افزایش سطح کشت گیاهان دارویی، هنوز هم ۹۰ درصد مواد خام از طبیعت تامین میشود که علاوه بر تخریب منابع طبیعی، نیازهای کیفی و کمی کارخانههای تولیدکننده را تامین نمیکند و توسعه کشت و فرآوری گیاهان دارویی تنها راه تامین پایدار این نیاز خواهد بود.
وی با بیان اینکه با فراهم کردن زمینه توسعه کشت گیاهان دارویی کم آببر، اشتغال پایدار برای کشاورزان و کارخانه های فرآوری گیاهان دارویی نیز ایجاد میشود، افزود: در این راستا دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی و عشایری با انعقاد تفاهمنامهای با معاونت امور زنان و خانواده ریاستجمهوری و با همکاری مجری طرح گیاهان دارویی وزارتخانه به اجرای طرح توانمندسازی زنان روستایی و عشایری بر اساس زنجیره ارزش گیاهان دارویی اقدام نمودهاست.
به گزراش ایرنا این استان رویشگاه ۵۲۰ گونه از گیاهان دارویی است که ۷۰ تا ۱۰۰ گونه از آنها جزء گیاهان خوراکی به شمار میرود.
یکهزار و ۳۶۰ گونه از گیاهان موجود کشور در طبیعت این استان میروید که ظرفیت مناسبی برای انجام مطالعات تحقیقاتی در زمینه گیاهانمحسوب میشود.