علیاصغر محمدی روز پنجشنه در گفت و گو با ایرنا افزود : امسال در سطح ۱۵ هکتار از گلستان های میامی ، گل محمدی برداشت میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میامی گفت: برداشت گل محمدی از صبح زود و قبل از طلوع آفتاب و در هوای خنک شروع ،و باید تا قبل از گرم شدن هوا انجام شده و بی درنگ به بیرون از مزرعه منتقل شود.
محمدی با بیان اینکه طرح توسعه کشت گل از سه سال قبل در منطقه سرحدات میامی شروع شد، گفت: سال گذشته در سطح۳۴ هکتار گل محمدی کشتشد.
وی ادامه داد:امسال هم ۱۷ هزار نهال گل محمدی تهیه و بین کشاورزان توزیع شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میامی با بیان اینکه گل محمدی دارای مزایای بسیاری بوده و گیاهی مهم به شمار میرود به برخی از مشخصات این گل اشاره کرد و گفت: این گیاه نسبت به کمآبی مقاوم است و در مناطق باز و آفتابگیر کشت آن توصیه می شود.
محمدی افزود: استخراج گلاب از گل محمدی یکی از مشاغل مهم به شمار می رود ، بهطوریکه هرساله گلاب تولیدشده و اسانس حاصل از آن علاوه بر مصرف داخلی به خارج از کشور نیز صادر میشود.
وی خاطرنشان کرد: تحقیقات پژوهشگران نشان داده که استفاده از دمنوش گل محمدی برای درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار گرفته است.
محمدی اظهار داشت: گل محمدی حاوی ویتامینها و آنتیاکسیدانهای مفید برای بدن است و برای درمان مشکلات پوستی از جمله آکنه و برطرف کردن انواع لکههای پوستی و چینوچروک میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
کاشت گل محمدی در مناطق خشک و کمآب با توجه به وضعیت بحرانی منابع آبی و نیازی که به کاشت محصولات کشاورزی کمآب احساس میشود سبب شده تا کاشت گیاهان دارویی و بهویژه گل محمدی بهترین جایگزین برای محصولات پرمصرف آبی شود.
گندم ، جو ، آفتابگردان، انواع حبوبات ، زردآلو و دیگر محصولات باغی مهمترین محصولات کشاورزی میامی را تشکیل می دهد.
شهرستان میامی به خاطر آب و هوای مناسب و بارشهای جوی مطلوب، قطب کشاورزی استان سمنان بوده و در تولید چند محصول مانند چغندر قند، گندم و آفتابگردان دیم مقام اول را دارد.
در این شهرستان ۶۹ هزار و ۷۵۵ هکتار زمین کشاورزی و باغی وجود دارد، هر سال ۳۵ هزار هکتار زیر کشت انواع محصولات دیم وآبی میرود.
سطح باغهای این شهرستان سه هزار و ۵۸۲ هکتار بوده و انواع محصولات باغی مانند پسته، زردآلو، سیب، انگور و دیگرمحصولات تولید میشود.
میامی با ۲ بخش مرکزی و کالپوش و ۴۰ روستا بیش از ۴۰ هزار تن جمعیت دارد که ۸۸ درصد آن ها در روستاها به کشاورزی ، باغداری و دامداری اشتغال دارند.