مشهد- ایرنا- مسوول کمیته اطلاع رسانی کووید-۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خراسان رضوی بر اساس ارزیابی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در زمره استانهای در معرض بروز بیماری ویروسی همه‌گیر کرونا با "شدت کم" قرار دارد.

دکتر حمیدرضا رحیمی عصر پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: شیوع بیمار کرونا هم‌اینک سطح ۲۹ شهرستانهای استان خراسان رضوی در مرحله "مهار بیماری" است. 
وی ادامه داد: بر این اساس اگر شهروندان خراسانی همکاری خود را با رعایت اصول بهداشتی و موازین فاصله‌گذاری فیزیکی در سطح اجتماعی با خادمان سلامت ادامه دهند به زودی بیماری کرونا در این استا مهار می‌شود. 

مسوول کمیته اطلاع رسانی کووید-۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ظرف حدود سه ماه اخیر که ویروس بیماری کرونا  وارد خراسان رضوی شده مردم همکاری بسیار خوبی با نظام بهداشت و درمان برای این بیماری داشته‌اند. 
وی افزود: با این وجود در صورت کم‌توجهی نسبت به رعایت کامل و دقیق اصول بهداشتی همراه با گسترش سفر و رفت و آمدهای بین‌شهری از سوی مردم، بطور حتم با پیک دوم شیوع کرونا مواجه خواهیم شد. 
دکتر رحیمی ادامه داد: هم‌اینک عملیات بیماریابی از میان مراجعان سرپایی به مراکز بهداشت و درمان به شکل فعال در خراسان رضوی در جریان است.

وی گفت: در این چارچوب از همه افراد مشکوک به کرونا که به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند به صورت سرپایی آزمایش طبی گرفته می‌شود. 

مسوول کمیته اطلاع رسانی کووید-۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در صورت مثبت بودن نتیجه آزمایش طبی، علاوه بر مراقبت فرد، خانواده بیمار، محل زندگی و کار وی نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد تا از شیوع ویروس کرونا جلوگیری شود.
۷۵ درصد جمعیت شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند. بقیه جمعیت این استان نیز توسط دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، تربت‌جام و نیشابور خدمات‌رسانی می‌شوند. 

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۱۲۹ هزار و ۳۴۱ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند. این بیماری تاکنون جان هفت هزار و ۲۴۹ را در کشورمان گرفته است. همچنین تاکنون ۱۰۰ هزار و ۵۶۴ نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.  

"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان پنج میلیون و ۱۰۵هزار و ۹۰۲ نفر را بیمار کرده و جان ۳۳۰ هزار ۳ نفر را در ۲۱۲ کشور گرفته است. دو میلیون و ۳۵ هزار و ۴۴۵ نفر از افراد مبتلا به کرونا در سطح جهان تاکنون درمان شده‌اند.