جعفر شاهبندری روز شنبه به مناسبت سالروز تاسیس این صندوق در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در استان ۱۶۳ هزار و ۵۱۳ نفر به عنوان جامعه هدف شامل روستاییان، عشایر و شهرهای زیر۲۰ هزار نفر هستند، که میتوانند از مزایای بیمه اجتماعی بهرهمند شوند و از این تعداد ۹۶هزار و ۹۸۵ نفر در مناطق روستایی و عشایری ساکن هستند.
وی اظهار داشت: از جامعه هدف روستایی ۲۹ درصد معادل ۲۶ هزار و ۲۷۹ نفر عضو این صندوق شدهاند.
شاهبندری با بیان اینکه ۶۶هزار و ۵۲۹ نفر از جمعیت هدف در مناطق شهری زیر۲۰ هزار نفر جمیعت ساکن هستند، افزود: ۲۶هزار و ۲۷۹ نفر از این تعداد معادل ۳.۷ درصد جمعیت هدف زیرپوشش بیمه اجتماعی قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به اینکه ۲ هزار و ۲۰۰ نفر از بیمه شدگان از مزایای بازنشستگی پیش از موعد، مستمری از کارافتادگی و مستمری فوت استفاده میکنند، گفت: ۶ هزار نفر بیمه شده نیز صندوق نیز به دلیل عضویت در سایر بیمهها به واسطه استخدام و تمدید نکردن حق بیمه در حالت بیمه شده غیر فعال هستند.
شاه بندری اظهار داشت: در مجموع بیش از ۳۵ هزار نفر از جمعیت هدف روستایی و عشایری و شهرهای زیر۲۰ هزار عضو این صندوق هستند، که از این تعداد پنج هزار نفر را زنان تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه این صندوق در سال ۸۴ تاسیس شده است، گفت: رفاه، آرامش و آسایش اقشار روستایی و عشایری و جلوگیری از مهاجرت به شهرها، و رعایت عدالت اجتماعی از اهداف تاسیس این صندوق بیمهای است.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر چهارمحال و بختیاری گفت: نبود اطلاع و آگاهی جامعه هدف از خدمات قابل ارائه در این صندوق، اختیاری بودن عضویت در صندوق و پایین بودن میزان اعتماد به بیمه اجتماعی با توجه به اینکه میزان حق بیمه دریافتی از مردم کمتر از سایر بیمههاست از مهمترین مشکلات برای جذب بیمه شده جدید است.
وی گفت: فقر مالی در جامعه هدف، پایین بودن استقبال جوانان و زنان از بیمه اجتماعی به دلیل نداشتن تمکن مالی از دیگر مشکلات برای جذب بیمه اجتماعی در استان است.
شاهبندری افزود: فرهنگسازی و اطلاعرسانی در خصوص مزایا وشرایط جذب بیمه روستاییان و عشایر برای تمام افراد به خصوص جوانان، زنان سرپرست خانوار، بیسرپرست و بدسرپرست، بافندگان فرش و روستاییان ازراههای افزایش جذب بیمه شدگان است.
وی با اشاره به اینکه بازنشستگی و پرداخت مستمری پیری، مستمری از کارافتادگی و مستمری فوت برای بازماندگان بیمه شده ازمزایای این بیمه است، گفت: شرایط عضویت در این صندوق داشتن ۱۸ سال تا ۵۰ سال سن است.
به گفته وی، مبلغ حق بیمه همه ساله توسط هیات امنا صندوق بیمه در هشت سطح درآمدی تصویب میشود که متقاضیان یکی از سطحهای درآمدی را انتخاب و ۱۵ درصد درآمد ماهیانه خود را به عنوان حق بیمه باید پرداخت کنند،که ۱۰ درصد این میزان حق بیمه را دولت پرداخت میکندو پنج درصد برعهده فرد متقاضی است.
وی اظهارداشت: در استان چهارمحالو بختیاری هم اکنون ۳۳ دفتر کارگزاری بیمه اجتماعی فعال است.
به گزارش ایرنا،چهارمحال و بختیاری با نزدیک یک میلیون نفر جمعیت، دارای ۱۰ شهرستان، ۴۲ شهر، ۱۹ بخش، ۳۹ دهستان و بیش از ۸۰۰ روستای دارای سکنه است که ۶۴ درصد در شهرها و بقیه در روستاها سکونت دارند.