دکتر محمدرضا اعلایی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا از شهروندان خواست برای پیشگیری از بیماری و حفظ جان خود و اعضای خانواده حتما طرح فاصله گذاری هوشمند اجتماعی و پروتکل های بهداشتی توصیه شده از سوی کارشناسان را رعایت کنند.
وی افزود: نکته ای که مردم باید بیشتر به آن توجه کنند، این است، مفهوم بازگشایی محل های کسب و کار در شهرستان به معنای پایان بیماری کرونا نیست ،گرچه شیوع بیماری نسبت به زمان پیک اول کمتر شد اما،روزانه افرادی به مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان مراجعه و در بیمارستان بستری می شوند.
اعلایی تاکید کرد، این نوع تفکر باعث شد که در بسیاری شهرها مدیریت بیماری به حالت زرد، سفید و حتی سبز رسیده بود، مجددا به نقطه قرمز بازگردد
وی تصریح کرد: مردم باید فاصله گذاری اجتماعی را که ۱.۵ متر است در سطح شهر، مراکز خرید و حضور در اجتماع رعایت کنند، استفاده از ماسک ، دستکش و همراه داشتن مواد ضدعفونی کننده در مکان های شلوغ و رعایت نکات بهداشت فردی و عمومی حتما لازم است .
رییس مرکز بهداشت اردکان یادآور شد: تاکنون برای درمان بیماری کرونا نه تنها در ایران بلکه جهان دارو و واکسن تولید نشده است، تلاش محققان ایرانی برای کشف واکسن ادامه دارد، تنها راه قطع و کنترل زنجیره انتقال و پیشگیری از آن به ویژه در گروه های حساس و آسیب پذیر جامعه به ویژه سالمندان و افرادی که مبتلا به بیماری های زمینه ای هستند، باید رعایت شود.
وی به اهمیت بیماریابی فعال و گسترده، توسعه ظرفیت نمونه گیری و آزمایش کرونا، جداسازی و درمان موارد بیماری، قرنطینه افراد در تماس با بیماران تاکید کرد و گفت: پیک اول بیماری با موفقیت سپری شد.
اعلایی در این مورد از تامین زیرساخت های لازم، تقویت همکاری بین بخشی و برون بخشی، تعامل بازاریان ، همکاری مسوولان شرکت ها، صنایع و استفاده از ظرفیت رسانه ها و فضای مجازی برای اطلاع رسانی و آموزش عمومی یاد کرد.
شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.
همچنین رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۱۳۱ هزار و ۶۵۲ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و با فوت ۵۱ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد فوتی ها به هفت هزار و ۳۰۰ تن رسید.
کیانوش جهانپور دیروز( جمعه )بیان کرد: از ۲۴ ساعت قبل تا ظهر دوم خرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۲ هزار و ۳۱۱ بیمار جدید مبتلا به کووید - ۱۹ شناسایی شدند.
وی ادامه داد: از بین مبتلایان جدید، ۴۱۳ مورد بستری و هزار و ۸۹۸ مورد سرپایی و از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند.
رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: تاکنون ۱۰۲ هزار و ۲۷۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند و ۲ هزار و ۶۵۹ بیمار تحت مراقبت قرار دارند.
به گفته وی تاکنون ۷۶۳ هزار و ۹۱۳ آزمایش تشخیص کووید- ۱۹ در کشور انجام شده است.