«امیرعلی امیرباقری» امروز (شنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در هفتههای گذشته بازار با رشد چشمگیری مواجه شد که علت عمده این رشد ورود حجم گستردهای از نقدینگی از سوی حقیقیها به سمت بورس بود.
وی ادامه داد: در هفته گذشته بازار رنگ دیگری به خود گرفت و به دلیل عرضه سهام از سوی حقوقیها و برخورد شاخص بورس با مقاومت روانی یک میلیون واحد شاهد اصلاح در بدنه بازار بودیم.
امیرباقری خاطرنشان کرد: این اصلاح که بیشتر در محور نمادهای بزرگ رخ داد باعث شد تا حقیقیها هممسیر با حقوقیها شوند و به شناسایی سود و ایجاد فشار فروش در بازار بپردازند.
این کارشناس بازار سرمایه به امتداد فشار فروش تا پایان هفته گذشته تاکید کرد و افزود: فقط در بعضی از روزها شاهد سایههایی از افزایش قیمت در برخی از سهام بودیم اما به طور کلی روند معاملات در هفتهای که گذشت به سمت تعادل و متعاد کردن قیمت برخی از سهام که رشد بیمنطقی را تجربه کرده بودند در نوسان بود.
وی با بیان اینکه انتظار داریم اصلاح شاخص بورس از بعد زمانی و قیمتی هر چه زودتر به نحو معقولی مورد مدیریت قرار گیرد، افزود: اطلاعیه منتشر شده در روز پنجشنبه در زمینه سهام عدالت از سوی وزارت اقتصاد تا حدودی فعالان بازار سرمایه را متعجب کرد و از آنجایی که تاکنون جزییات نقدی سهام در فروش مستقیم برای سرمایهگذاران مشخص نشده بنابراین ابهامی را برای افراد حاضر در بازار ایجاد کرده است.
وی اظهار داشت: توصیهای که اکثر فعالان داشتند این بود که در صورت امکان، سهام عدالت بدون آنکه پرتفوی آن بازگشایی شود و بتوان سهام آن را به صورت جداگانه در اختیار سرمایهگذاران قرار داد قابل معامله باشد.
امیرباقری گفت: بسیاری از سرمایه گذاران که اکنون سهام عدالت را در اختیار دارند جزو افراد حرفهای بازار سرمایه نیستند، این افراد در یک دوره با پرداخت مبلغی این سهام را خریداری کردند و به طور حتم بیشتر این افراد آمادگی مواجه با بازار و نوسانات آن را ندارند.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: از طرفی فشار فروش ایجاد شده بر بدنه بازار سرمایه در کنار فشار مضاعفی که بر هسته معاملات ناشی از تعداد زیادی از سفارشات پیش خواهد آمد بازار را با نوسان همراه خواهد کرد.
وی توصیه خود به سرمایهگذاران در وضعیت کنونی بازار اینگونه بیان کرد: پیشنهاد ما به سرمایهگذاران این است که با توجه به شرایط حاضر در بازار از هیجانات دوری کنند، همچنین دیدگاههای بنیادی را ملاک انتخاب سهام برای سرمایهگذاری قرار دهند و صرفا تصمیمگیری براساس جریان ورود نقدینگی سرمایهگذاران را در میانمدت و بلندمدت گمراه خواهد کرد.
امیرباقری افزود: بسیاری از سهامی که در پرتفو سهام عدالت وجود دارند سهام بزرگ و شاخصساز هستند که انتظار میرود در صورت آزادسازی آنها به صورت مستقیم با حمایت حقوقیها همراه شود اما متاسفانه در روزهای اخیر شاهد بودیم که حقوقیها خود در صفوف فروش حاضر بودند و چندان حمایتی از بازار نداشتند.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه اصلاح جزیی از ذات بازار محسوب میشود، گفت: اگر این اصلاح به لحاظ زمانی و قیمتی ادامه پیدا کند به طور حتم منجر به فرار سرمایه از بورس و ورود نقدینگی به سمت بازارهای موازی مانند طلا و ارز و سکه خواهد شد.
وی اعلام کرد که امیدواریم این نکته مورد توجه حقوقیها و ارکان بازار سرمایه قرار بگیرد تا از طریق جلوگیری از هیجانهای موجود مانع از ضرر و زیان سرمایه گذاران شوند.
امیرباقری افزود: بسیاری از سهمهای بزرگ و شاخص ساز که در پرتفو سهام عدالت وجود دارند به دلیل فعالیت حقوقیها از روند صعودی بازار جا مانده بودند که تعدادی از این نمادها را میتوان در شرکتهای پالایشی مورد بررسی قرار داد.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: این اتفاق ممکن است زمینه فشار فروش بر روی سهام عدالت ایجاد و فرصت خرید مناسبی را از بعد قیمتی و زمانی برای سهامداران آتی این صنعت فراهم کند که پیشبینی میشود در میانمدت و بلندمدت بازدهی مناسبی را برای سرمایه گذاران دارد.