حجتالاسلام حیدرعلی پوراحمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کار این ستاد علاوه بر رصد ماه شوال در مناطق مختلف این شهرستان، هماهنگی در اعلام زمان دقیق عید سعید فطر در مساجد است.
وی اضافه کرد: جمعی از معتمدان و روحانیون این شهرستان داوطلبانه برای رفتن به ارتفاعات و رویت هلال ماه شوال اعلام آمادگی کردند که این افراد در صورت رویت ماه با ستاد هماهنگی اعلام عید فطر مهاباد هماهنگ خواهند بود.
وی با اشاره به اینکه به احتمال زیاد فردا (یکشنبه) روز عید سعید فطر خواهد بود، افزود: پس از اعلام عید سعید فطر از سوی نهاد رهبری، اعضای ستاد هماهنگی اعلام عید فطر مهاباد نیز در مساجد، پایان یافتن ماه رمضان را اعلام میکنند.
وی از مومنان و روزهداران خواست با توجه به اینکه نتایج رصد گروههای استهلال از سوی رسانههای رسمی کشور اعلام میشود، به برخی اخبار نادرست و کذب در این زمینه که در فضای مجازی منتشر میشود، توجه نکنند.
مسوول دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت مهاباد اظهار داشت: براساس مبانی فقهی مذاهب اسلامی استفاده از آیات قرآنی، احادیث نبوی و بهرهمندی از نظرات نخبگان علمی در حوزه نجوم برای مشاهده هلال ماه ضروری و تبعیت از نظر حاکم و رهبر اسلامی واجب است.
حجتالاسلام پوراحمدی گفت: بر اساس تصمیم ستاد مقابله با کرونا مهاباد به منظور حفظ سلامتی مومنان، با توجه به شیوع بیماری کرونا، نماز عید فطر در مساجد این شهرستان برگزار نمیشود.
اختلاف بر سر آغاز ماههای قمری به ویژه ماه مبارک رمضان که حتی یک روز جابجایی آن با حرمت و وجوب روزه مقارن است، اهمیت بررسی علم نجوم را در بین علمای اسلامی دوچندان کرده است.
گاهشمارهای کشورهای اسلامی بر ۱۲ ماه قمری قرار گرفته اما تعیین زمان دقیق آغاز ماه مبارک رمضان و ماه ذیالحجه به دلیل وجود ۲ فریضه واجب روزه و حج در بین مسلمانان جهان از حساسیت خاصی برخوردار است.