روز گذشته مردم مازندران گرمترین روز سال ۹۹ خود را تجربه کردند زیرا دمای هوا در برخی مناطق به حدود ۴۰ درجه سانتیگراد رسید در حالی که دمای میانگین استان مازندران در این ایام حدود ۳۰ تا ۳۴ درجه سانتیگراد است .
افزایش حدود ۱۰ درجه ای دما در روز گذشته و گرمای ناشی از آن در تمامی مناطق مازندران از جمله ییلاقات و مناطق کوهستانی احساس شد به طوری که دمای هوا در ارتفاعات پل سفید به ۳۵ درجه ، سیاه بیشه به ۲۸ درجه و بلده نور به عنوان خنک ترین مناطق استان به ۲۵ درجه بالای صفر رسید.
رضا غفاری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه به طور معمول میانگین مصرف برق مازندران در این ایام حدود ۸۰۰ مگاوات است ، افزود: روز گذشته میزان مصرف برق مشترکین استان از مرز یک هزار و ۵۰ مگاوات عبور کرد.
به گفته او افزایش بیش از ۲۰۰ مگاواتی برق نسبت به اواسط هفته گذشته، با توجه به تعطیلی ادارات و تولیدی ها ، ناشی از روشن کردن سیستم های سرمایشی در میان مشترکین خانگی است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران با اشاره به تداوم گرما برای امروز نیز پیش بینی کرد با توجه به باز شدن ادارات امروز نیز ۲۰۰ مگاوات بر مصرف برق استان افزوده شود و به حدود یک هزار و ۲۰۰ مگاوات برسد.
غفاری با بیان اینکه در روز گذشته هیچ ناحیه ای از مازندران به علت کمبود انرژی قطعی نشد، گفت : توزیع انرژی استان در وضعیت مطلوبی قرار دارد و تا به این لحظه مشکلی وجود ندارد.
تابستان طولانی و پر مصرف پیش روی مازندران
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران به آغاز فصل گرما نیز اشاره کرد و گفت: امسال پیش بینی می شود تابستان و روزهای گرم بیشتری نسبت به سال گذشته داشته باشیم که طبیعتا مصرف انرژی را بیشتر خواهد کرد.
غفاری اظهار داشت: در پیک مصرف برق حدود یک هزار مگاوات مربوط به سیستم های سرمایشی استان است که از این میزان حدود ۵۰۰ مگاوت مربوط به ادارات و صنایع و مراکز تجاری است.
وی با اشاره به تحمیل بار تا ۱۵۰ مگاواتی مصرف برق از سوی مسافران و گردشگران گفت: برای مرداد ماه مازندران میزبان فعالیت بیش از ۸۰۸ شالیکوبی است که بار مصرف ۱۱۲ مگاواتی را به شبکه توزیع تحمیل می کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران مدیریت مصرف را برای ماه های آینده به خصوص مرداد ماه خواستار شد و گفت: ادارات و بانک ها به دلیل قابل مدیریت بودن باید همکاری بیشتری در زمینه مدیریت مصرف داشته باشند.
غفاری همچنین اصلاح الگوی مصرف در مشترکین خانگی را ضروری دانست و افزود: متاسفانه حدود ۲۰ درصد از پیک بار به دلیل عدم رعایت الگوهای مصرف برق به خصوص سامانه های سرمایشی است.
به گفته او تنظیم درجه سیستم های سرمایشی بر روی ۲۴ تا ۲۶ می توان بخش قابل توجهی از قطعی ها را کاهش داد.
توزیع برق مازندران دارای ۲ شرکت است که توزیع منطقه ساری یک میلیون و ۳۸۰ هزار مشترک دارد و از گلوگاه تا آمل را پوشش می دهد. ۷۰ درصد از مشترکان توزیع برق مازندران منطقه ساری مشترکان خانگی هستند.
مصرف برق مشترک تحت پوشش شرکت توزیع برق مازندران منطقه ساری به طور میانگین در طول سال روز انه ۸۰۰ مگاوات است که این میزان در فصل گرما تا حدود سه برابر افزایش می یابد.
هوای مازندران بر اساس پیش بینی هواشناسی تابستان امسال گرم تر از سال قبل خواهد بود و در صورت عدم رعایت مدیریت مصرف احتمال خاموشی و قطع برق چندان دور از انتظار نخواهد بود.
بر اساس گزارش رسمی شرکت توزیع برق، در سال جاری با وجود بارشهای فراوان بهاری که سبب حاکم شدن هوای سرد و خنک در ماههای فروردین و اردیبهشت و حتی نیمه اول ماه خرداد شده بود.