ارومیه- ایرنا- مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: برداشت گل محمدی از سطح ۱۴۱ هکتار از اراضی زیر کشت این محصول در استان آغاز شد.

عزیز امانی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ۲۷۳ هکتار از اراضی استان زیر کشت گل محمدی قرار دارد، افزود: ۱۴۱ هکتار از باغ‌های بارور و مابقی به صورت نهال است و میزان تولید گل تر از اراضی زیر کشت این محصول در استان بیش از ۵۰۸ تن است که در مقایسه با سال‌های قبل افزایش چشمگیری دارد.
وی اظهار داشت: سالانه بیش از ۸۰۰ هزار لیتر گلاب از گل محمدی در مناطق مختلف استان از جمله شهرستان‌های ارومیه، مهاباد ، خوی و پیرانشهر استحصال می‌شود.
وی با بیان اینکه زمان برداشت گل محمدی از اوایل خرداد ماه شروع و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد، بیان کرد: ارقام گل محمدی موجود استان رقم‌های مخصوص گلاب به منظور گلاب کشی و رقم مربایی جهت تهیه مربا و مارمالاد است.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه متوسط عملکرد برگ گل محمدی در هر هکتار سه کیلو و ۶۰۰ کیلوگرم است، اضافه کرد: ارقام مورد استفاده برای کشت این محصول در سطح استان اغلب گل محمدی خوی بوده و از ارقام محلی کاشان نیز به صورت محدود برای کشت استفاده می‌شود که بیشترین سطح زیر کشت مربوط به شهرستان های خوی و ارومیه است.
وی با اشاره به مصارف گل محمدی اضافه کرد: از ۸۰ درصد محصولات برای عرقگیری و مابقی به صورت گلبرگ خشک برای تهیه مربا و سایر مصارف خوراکی، و حدود پنج درصد به صورت غنچه خشک به منظور صادرات استفاده می‌شود.
امانی اضافه کرد: به دلیل کم توقع بودن در نیاز آبی، این گونه محصول می‌تواند در اراضی و مراتع فقیر و تخریب شده خود را با شرایط نامساعد وفق داده و از تخریب اراضی ملی جلوگیری کند.
به گزارش ایرنا، گل محمدی پس از باز شدن گل دوام کمی روی شاخه دارد و در صورت تأخیر طی ۲۴ ساعت رنگ آن به سفیدی گراییده و می‌ریزد.

تأخیر زمان برداشت باعث افت شدید کیفیت گلاب و اسانس استحصال شده دارد.

برداشت در صبح زود و قبل از طلوع آفتاب و هوای خنک بامدادی شروع و تا قبل از گرم شدن هوا بایستی انجام و به مراکز خرید یا کارخانجات عرق گیری انتقال یابد؛ زیرا با گرم شدن هوا گل‌های چیده شده پژمرده و فعالیت‌های تخمیری در گل‌ها که اغلب روی هم انبار و فشرده می‌شوند، افزایش می‌یابد.