به گزارش رویترز، دولت دونالد ترامپ از اعمال محدودیتهایی علیه شرکت های هواپیمایی چینی خودداری کرده اما گفته است که مذاکرات با چین به توافقی نرسیده است.
وزارت حمل ونقل آمریکا که تلاش می کند چین را به صدور مجوز برای از سرگیری خدمات شرکت های هواپیمایی مسافربری آمریکا در این کشور ترغیب کند هفته پیش تعداد محدودی از پروازهای چارتر چین را به دلیل تبعیت نکردن از برخی از الزمات این کشور اندکی به تاخیر انداخت.
این وزارتخانه در دستوری که در پایگاه اینترنتی دولت این کشور منتشر شده و به رویت رویترز رسیده است، اشاره می کند که شرکت هواپیمایی دلتا و یونایتد ایرلاینز خواستار از سرگیری پروازهای خود به چین در ماه ژوئن (خرداد) هستند. این در حالی است که شرکت های هواپیمایی چین در دوران همه گیری کووید-۱۹ نیز به پروازهایشان به آمریکا ادامه داده اند.
در این دستور آمده است شرکت های «ایر چاینا»، «هواپیمایی شرقی چین»، «هواپیمایی جنوب چین» و «هاینان ایرلاین» و شرکت های تابعه آنها برنامه های پرواز و جزییات دیگری درباره پروازها را تا ۲۷ مه (۷ خرداد) ارائه دهند.
شرکت هواپیمایی آمریکایی یونایتد ایرلاینز از اظهار نظر خودداری کرده است و دیگر شرکت های هواپیمایی آمریکایی و چینی و سازمان هوانوردی شهری چین و وزارت امور خارجه این کشور از پاسخگویی به درخواست ها برای اظهارنظر در این زمینه خودداری کردند.
دولت آمریکا در ۳۱ ژانویه (۱۱بهمن) از ورود بیشتر شهروندان غیرآمریکایی که تا دو هفته پیش در چین بسر می بردند خودداری کرد اما محدودیتی علیه پروازهای چین وضع نکرد. بیشتر شرکت های هواپیمایی آمریکا فوریه گذشته در اقدامی داوطلبانه تصمیم گرفتند پروازهای مسافری به چین را متوقف کنند.
دو شرکت دلتا و یونایتد پروازهای باری به چین دارند. دلتا خواستار تایید پروازهای روزانه به فرودگاه شانگهای از دیترویت و سیاتل است. یونایتد نیز خواستار امکان پرواز روزانه از فرودگاه های سان فرانسیسکو و نیوآرک در نزدیک نیویورک و بین سانفرانسیکو و پکن است.
بر اساس دستور دولت آمریکا تعداد پروازهای هفتگی ترکیبی برنامه ریزی شده بین دو کشور توسط شرکتهای آمریکایی و چینی از ۳۲۵ پرواز در ماه ژانویه (دی) به ۲۰ پرواز در اواسط ماه فوریه (بهمن) رسید. در اواسط ماه مارس (فروردین) این پروازها به ۳۴ مورد افزایش یافت.
آمریکا، چین را به شیوع ویروس کرونا و تبدیل شدن آن به یک همه گیری متهم می کند و مدعیست که این کشور در ارائه اطلاعات درمراحل اولیه شیوع این ویروس لاپوشانی کرده است.
«اداره صنعت و امنیت» وزارت بازرگانی آمریکا بامداد شنبه در بیانیهای اعلام کرد «موسسه علوم پزشکی قانونی» وابسته به وزارت امنیت عمومی جمهوری خلق چین را به همراه ۹ شرکت چینی دیگر به فهرست سیاه افزود.
این بیانیه مدعی شد که این شرکتها با «نقض حقوق بشر در کمپین سرکوب، بازداشت جمعی خودسرانه، کار اجباری و جاسوسی فناورانه علیه مردم اویوغور و قزاق و دیگر اقلیتهای مسلمان در منطقه خودمختار ایوغور سینکیانگ» توسط چین مرتبط بودهاند.
وزارت بازرگانی چین همچنین در بیانیهای دیگر، ۲۴ نهاد دیگر را با ادعای خطر چشمگیر حمایت آنها برای دستیابی به تجهیزات مورد استفاده نظامی و تسلیحات کشتار جمعی در چین، به این فهرست افزود.