علی اصغر آسمانی مقدم روز شنبه در نشست شورای اداری استان خراسان جنوبی افزود: طرح ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن محرومان در روستاهای استان از سال گذشته آغاز شد که سهم بنیاد مسکن و کمیته امداد هر کدام ساخت پنج هزار واحد مسکونی است.
وی اظهار داشت: تاکنون چهار هزار و ۱۹۵ واحد مسکونی سفت کاری و سه هزار و ۵۶۱ واحد نازک کاری شده و به مرحله بهرهبرداری رسیده است.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی گفت: برای ساخت هر کدام از این واحدها ۴۰ میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه با بازپرداخت ۱۵ ساله و ۲۵ میلیون تومان کمک بلاعوض از سوی سازمان برنامه و بودجه پرداخت میشود.
وی بیان کرد: تاکنون با احداث واحدهای مسکونی روستایی در استان برای حدود هفت هزار نفر اشتغال مستقیم پایدار ایجاد شده است و در سه فصل متوالی نرخ بیکاری در استان سال گذشته کاهش یافت که ساخت و سازهای مسکن روستایی در آن اثرگذار بود.
آسمانی مقدم افزود: طبق سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ استان خراسان جنوبی دارای ۸۸ هزار و ۸۳۵ واحد مسکونی در بخش روستایی است که ۴۲ هزار و ۷۰۴ واحد معادل ۴۸ درصد مقاومسازی شدند و از استحکام لازم در برابر حوادث برخوردار هستند.
وی گفت: ۵۲ درصد مسکنهای روستایی خراسان جنوبی از مصالح بیدوام ساخته شده که با استحکام پایین در برابر هرگونه حادثهای آسیبپذیر هستند.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی افزود: حدود چهار هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی معادل ۳۹ درصد خانههای روستایی استان از مصالح کمدوام ساخته شده است و در هر اتفاقی باید منتظر حوادث ناگواری باشیم.
وی بیان کرد: یکی از دلایل عدم مقاومسازی واحدهای مسکن روستایی در استان ناتوانی مردم در بازپرداخت تسهیلات مقاومسازی مسکن روستایی است که تسهیلات بلاعوض دولت تاکنون مشوق خوبی در خانهدار شدن مردم بوده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی هم گفت: یکی از موضوعات مهم در سفرهای شهرستانی استاندار که مورد توجه قرار گرفت مسکن نامناسب بسیاری از خانوادههای زیر پوشش بود که پیگیری ویژهای میطلبد.
رضا سلمآبادی ساخت مسکن مددجویی در حجم موجود را بیسابقه دانست و افزود: در ۴۰ سال گذشته سالانه ۳۰۰ مسکن توسط کمیته امداد در استان ساخته میشد و تعهد پنج هزار واحد معادل ۱۷ سال کار بود که در حال انجام است.
وی پایین بودن امید به زندگی و نداشتن منابع مالی در خانوادههای زیر پوشش را یکی از عوامل دخیل در خانهدار شدن ذکر کرد و گفت: با شرایط تسهیلات موجود رغبت استفاده از طرح مسکن محرومان افزایش یافته است.
مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی با بیان اینکه بیش از ۳۰۰ شغل حوزه مسکن با اجرای این طرح در استان فعال شده است ادامه داد: کمیته امداد علاوه بر کمکهای بلاعوض دولت به هر واحد ۱۰ میلیون تومان کمک میکند.
وی اظهار داشت: تاکنون ۲۳۰ خانوار شهری و ۳۰۰ خانوار روستایی از زمین رایگان در استان بهرهمند شدهاند.
سلمآبادی گفت: ۵۰۰ واحد از سهمیه کمیته امداد تاکنون افتتاح شده و ۲ هزار واحد نیز تا خرداد آماده بهرهبرداری است و مابقی تا مرداد امسال به اتمام میرسد.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۳ هزار خانوار زیر پوشش کمیته امداد از مسکن مقاوم بهرهمند نیستند عنوان کرد: استاندار خراسان جنوبی با جدیت دغدغه مسکن محرومان را دنبال کرد و تاکنون با کار جمعی این طرح پیش رفته است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم گفت: ۲۵۰ کیلومتر باند دوم برای سال جاری هدفگذاری شده است که بالغ بر یک هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وحید داعی با اشاره به وجود ۱۷ هزار و ۱۶۲ کیلومتر راه در سطح استان اظهار داشت: تاکنون ۶۱۴ کیلومتر از این راهها به باند دوم تبدیل شده و با آنچه امسال در برنامه است طول باندهای دوم به ۸۶۴ کیلومتر میرسد.
وی با بیان اینکه راهبرد اصلی ما تقویت کریدورهای اصلی استان است افزود: ۲ کریدرو اصلی کشور از خراسان جنوبی عبور میکند که دسترسی استان را به آبهای آزاد چابهار برقرار میکند.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی عنوان کرد: سال ۹۷ منابع ملی تخصیص یافته در حوزه راههای استان ۶۰ میلیارد تومان بود اما سال گذشته این رقم به ۲۲۲ میلیارد تومان افزایش یافت که انقلاب اعتباری محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه ۴۲۱ کیلومتر باند دوم استان را در سال گذشته تعیین تکلیف کردیم و ۱۲۴ کیلومتر افتتاح شد گفت: در قانون بودجه سال ۹۸ رقم اعتباری خراسان جنوبی ۱۳۹ میلیارد تومان بود و در پیوست یک قانون بودجه ۹۹ اعتبارات پروژههای استان به ۲۹۶ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
داعی افزایش بودجه در قانون ۲ سال اخیر را پایهگذاری بودجهای در حوزه راهها عنوان کرد که در سالهای آینده رقم اعتباری کمتر نخواهد شد.
وی با بیان اینکه آغاز عملیات اجرایی ۱۷۲ کیلومتر باند دوم در دستور کار است افزود: در یک ماه اخیر مجوز مناقصه ۱۰۸ کیلومتر با اعتبار ۳۵۷ میلیارد تومان اخذ شد و به زودی پیمانکار پروژه انتخاب خواهد شد.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مطالعات ۱۹۰ کیلومتر باند دوم در دست اقدام است گفت: مجوز ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات کمک دولتی (ماده ۵۶) برای پروژه بیرجند - قاین اخذ شده که برای اولین بار این اتفاق رقم خورده است.
وی بیان کرد: محور دیهوک - فردوس مورد تاکید است و مجوز سازمان برنامه و بودجه اخذ و فراخوان مشارکت آن به زودی در روزنامهها درج خواهد شد تا در این محور هم مجوز ماده ۵۶ آن صادر شود.
داعی افزود: برای محور طبس - بشرویه و محور سربیشه - ماهیرود نیز اخذ مجوز ماده ۵۶ در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: ۲ میلیون یورو اعتبارات شورای عالی امنیت ملی نیز سال گذشته برای محور فرامرزی اخذ شده که این رقم اولین بار در حوزه راهسازی اتفاق افتاد.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه راه آهن گفت: چهار هزار میلیارد تومان فاینانس داخلی برای راه آهن بیرجند به سمت ایستگاه یونسی مصوب شده و ۷۰۰ میلیون یورو هم از محل فاینانس خارجی برای قطعه زاهدان به سمت بیرجند در نظر گرفته شده است.