به گزارش ایرنا نخستین تاثیر کرونا بر رویدادهای ملی، فرهنگی و مذهبی ایرانیان همزمان با اول اسفند و روز انتخابات بود و شاید کمتر کسی فکر می کرد این کوچک جهان شمول پس از ماهها همچنان ترک تازی کند و مابقی آداب و سنن ایرانی ها را به حاشیه ببرد.
از مراسم ختم و آیین های عروسی تا عید نوروز که یکی از اعیاد اصلی ایرانیان استف ۱۳ بدر و شبهای قدر و راهپیمایی روز قدس همه و همه به دلیل کرونا با شرایط جدید سپری شدند اما وداع اینچنین غریبانه با ماه مبارک رمضان از مهم ترین مراحل عبور از کویید ۱۹ بود.
امروز همزمان با عید فطر نماز این روز بزرگ تنها در پلدختر، چگنی و معمولان برگزار شده و بسیاری از مردم لرستان به جای دید و بازدیدهای فامیلی و رفتن به بوستان ها و مناطق تفریحی در خانه مانده و ماه شوال را با دلتنگی های دوچندان، هم به دلیل اتمام ماه برکت و مهربانی و هم به علت وداع غریبانه و پهن نشدن سجاده های نماز عید فطر آغاز کرده اند.
امروز صبح بر خلاف عادت سالیان سال، مرد وزن، پیر و جوان سجاده به بغل و تسبیح به دست راهی مساجد و مصلی ها نشدند، ایرانیان پس از یک ماه بندگی خداوند « اللهم اهل الکبریا و العظمه» را نه در صفوف بهم پیوسته بلکه در خانه های خود و با قلبی ملتهب زیر لب زمزمه می کنند.
مومنان پس از یک ماه روزه داری و بندگی دعای عاقبت به خیری و قبولی طاعات را با افتتاح «بحق هذا الیوم» در سجاده های تنهایی خود از خداوند طلب می کنند و سفره های صبحانه با نان سنگک داغ را نه در کنار بزرگترهای فامیل، که در جمع کوچک خانواده گسترانیده اند.
امروز غریبانه ی عید فطر و نمازی که اقامه نشده به اندازه وسعت یک ماه بندگی روزه داران است و سجاده هایی که در مصلی ها پهن نشد گواهی بر اندوه خداحافظی با رمضان ۹۹ است و اکنون ایرانی ها دومین عید قرنطینه ای خود را سپری می کنند و در میان وداع غریبانه با ماه خوب خدا، همچنان امیدوار هستند هرچه زودتر شرایط سخت این روزها سپری شود.
امروز کفاره ها و زکات را به نیت سرسلامتی همه پرداخت کرده ایم به امید اینکه جشن بندگی رمضان سال آینده را در مصلی ها پر نور با عزیزانمان برپا کنیم و همه با هم برای شرکت در نماز شکرانه عید فطر قدم برداریم.
در لرستان نیز بجز معمولان، پلختر و دوره چگنی مردم سایر شهرها روز عید فطر را متفاوت سپری کردند و پاداش یک ماه بندگی خود را بدون اقامه این شکرانه به آغوش کشیدند.