استاندار خوزستان در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در خصوص جزییات این خبر اظهار داشت: خوزستان یکی از استانهای مهم و حساس برای شخص رییس جمهوری است که به طور مرتب پیگیریهای لازم در خصوص استان را انجام می دهد.
غلامرضا شریعتی افزود: رییس جمهوری امروز طی تماسی پیرامون مسایل مختلف استان صحبت کرد که مهمترین موضوعات مطرح شده در این تماس شرایط ویروس کرونا در استان، وضعیت بیمارستانها، اقدامات انجام شده و آمادگی استان برای کنترل بیماری بود.
وی افزود: در این خصوص توضیحاتی به رییس جمهوری ارایه شد.
وی ادامه داد: رییس جمهوری در ادامه این تماس تلفنی درباره برداشت کشتهای گندم، کلزا، چغندر و کشتهای پاییزه سوالاتی مطرح کرد و از وضعیت امنیت غذایی کشور سوال کرد چرا که خوزستان در این زمینه نقش محوری را ایفا میکند. استاندار خوزستان اضافه کرد: همچنین درباره آمادگی استان برای کشت تابستانه و میزان کشت برنج، ذرت و تولید شکر و صنایع نیشکر سوالاتی را مطرح نمود و در این رابطه دستوراتی را صادر کرد.
استاندار خوزستان با اشاره به پیگیری رییس جمهوری از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری و فاز دوم آن بیان کرد: در خصوص فاز دوم طرح و الزام مراجع بالادست به این که مطابق آنچه مد نظر استان است عمل شود و تغییراتی در مرکز دراین زمینه صورت نگیرد به رییس جمهوری توضیح دادم که دلایل ما را قانع کننده دانست.
وی گفت: رییس جمهوری قول داد در این زمینه دستورات لازم را به وزارتخانه های نیرو و جهاد کشاورزی صادر تا مطابق مصوبات استانی عمل کنند.
شریعتی ادامه داد: رییس جمهوری برخی نامههایی را که برای کشت تابستانه و دیگر موارد ارسال کرده بودم را به خاطر داشت و اذعان کرد که روز گذشته در خصوص این نامه ها دستورات لازم را صادر کرده است.
وی گفت: به عنوان مثال براساس مصوبه دولت کشت شلتوک فقط در مازندران مجاز است اما روی نامه ما و وزیر جهاد کشاورزی دستور خاص داده است که خوزستان در این شرایط مستثنی باشد و متناسب با شرایط آبی آن برای کشت شلتوک تصمیمگیری شود.
استاندار با تاکید بر این که برداشت محصول در فصل بهار در استان خوزستان خوب است تصریح کرد: انتظار داشتیم در برداشت گندم از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن عبور کنیم ولی به علت بحث سرمای زیر صفر در بهمن ماه سال ۹۸ مقداری کاهش داشتیم اما همچنان رتبه نخست در کشور از آن ما است که امیدواریم گندم را بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن، کلزار را بیش از ۷۰ هزار تن و چقندر را به میزان یک میلیون تن خریداری کنیم و البته از این بابت مشکلی نداریم.
استاندار خوزستان با بیان این که مصوب شده در سال جاری ۴۳۶ هزار هکتار زیر کشت تابستانه برود توضیح داد: سال گذشته ۴۶۰ هزار هکتار زیرکشت رفت که در این حوزه رکورد ثبت کردیم و امسال با همکاری و همراهی سازمان آب و برق خوزستان و جهاد کشاورزی ۳۶ هزار هکتار را توانستیم عملیاتی کنیم با وجود این که منابع آبی ما نسبت به پارسال کمتر است.
با روند افزایشی موارد ابتلا به ویروس کرونا در خوزستان در هفته های اخیر ، این استان از این لحاظ در وضعیت قرمز اعلام شده و مسوولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کردند در چند روز گذشته یک چهارم مبتلایان به ویروس کرونا در کشور مربوط به خوزستان بوده است.دکتر حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز به همین منظور به استان خوزستان حاضر شد و ضمن بررسی امکاناتدرمانی و اقدامات مسوولان ، به بررسی روند کنترل بیماری دراستان پرداخت .
برای جلوگیری از ناپایدار شدن وضعیت انتشار ویروس کرونا در خوزستان، ادارات، بانکها و اصناف غیر ضروری از ۲۲ تا ۲۹ اردیبشهت ماه در شهرستان های با وضعیت قرمز تعطیل اعلام شدند و مجدد از یکم تا پنجم خردادماه ادارات، شرکت ها، سازمان ها، دستگاههای اجرایی و بانک ها و اصناف تعطیل شدند.
به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزایش بیماریابی و رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی از عوامل افزایش ابتلا به کرونا در خوزستان بوده است.
ویروس کرونا نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد و تاکنون به بیش از ۲۰۰ کشور سرایت کرده است که سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.