حمید فرامرزی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اکیپ های دیده بانی پیرو هشدارهای قبلی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان در زمینه هجوم ملخ های صحرایی از اوایل فروردین ماه در شهرستان ریگان تشکیل شد و آموزش های لازم در مورد چگونگی ردیابی ملخ صحرایی به دیده بانان ارائه شد.
وی اظهار داشت: سوم خرداد سال جاری پس از گزارش مشاهده نخستین گروه از ملخ صحرایی در منطقه ده رضا که در فاصله ۴۰ کیلومتری ریگان واقع شده، نشست ویژه ای در مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان تشکیل و کارشناسان فوری به منطقه مورد هجوم ملخ ها اعزام شدند که پس از بازدید از روستای دهرضا، وجود ملخ صحرایی مورد تأیید قرار گرفت.
طبق گفته مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کرمان، ۴۸۰ هزار هکتار از مراتع این استان به منظور مبارزه با آفت ملخ صحرایی پایش شده است.
سال گذشته شمال استان کرمان از طریق ۲ شهرستان ریگان و ارزوئیه به آفت ملخ صحرایی آلوده شد که طبق گفته مسئولان جهاد کشاورزی امسال نیز این ۲ شهرستان به صورت ویژه مورد بررسی و پایش قرار دارند.
آفت ملخ صحرایی ۲۰ درصد از خشکی های دنیا را در سیطره خود دارد و می تواند بیش از ۲۰۰ کیلومتر در روز پرواز کند که در هفته به بیش از یک هزار کیلومتر می رسد و البته رکورد پنج هزار کیلومتر را نیز دارد.
این ملخ روزانه معادل وزن خود، خوراک دارد و هر یک هزار و ۱۰۰ ملخ در یک روز می تواند معادل یک انسان یعنی حدود ۲ کیلوگرم از محصولات غذایی استفاده کند که در شرایط طغیانی تنه درختان از هجوم آنها مصون نیستند.
زاد و ولد این آفت نیز به گونه ای است که در طول سه تا پنج ماهه، ۳۰۰ تخم به فاصله یک هفته و در هر دوره ۹۰ تا ۱۲۰ عدد تخم در عمق ۱۰ سانتیمتری خاک می گذارد.