به گزارش رویترز، دفتر آمار فدرال آلمان با نگاهی اجمالی به آسیبهای ناشی از بیماری همه گیر کرونا اعلام کرد: سرمایه گذاری به میزان ۹. ۶ درصد، مصارف شخصی ۲.۳ درصد و صادرات ۱.۳ درصد در آلمان در سه ماه اول سال ۲۰۲۰میلادی در مقایسه با سه ماه آخر سال گذشته کاهش یافته است.
گزارش ارائه شده توسط دفتر آمار فدرال نشان میدهد که مصارف خصوصی ۷.۱ درصد از فعالیت های اقتصادی را از بین برده و تجارت خالص ۰.۸ درصد کاهش یافته و منجر به انقباض ۲.۲ درصدی در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ شده است.
به نظر کارشناسان اقتصادی علت اصلی رکود اقتصادی در آلمان به دلیل کاهش تقاضا به ویژه در رشتههای تولیدی و بیش از همه در صنایع خودروسازی، تولید ماشینها و دستگاههای تولیدی است.
بنا به گزارش اداره فدرال کار، بیش از ۷۵۱ هزار شرکت و مؤسسه به اشتغال قراردادی یا کوتاهمدت روی آوردهاند که هفت برابر بیشتر از بحران مالی سال ۲۰۰۸ است.
کارشناسان بنیاد مککینزی توصیه میکنند که برای به حداقل رساندن زیان، اقتصاد آلمان باید تا حد ممکن از روشهای دیجیتال استفاده کند. چنانچه این روند با موفقیت پیش برود، آنگاه میتوان امیدوار بود که تا سال ۲۰۲۸ رشد اقتصادی به سطح پیش از شیوع ویروس کرونا برسد.
اما اگر در این راستا از تمام فرصتها و امکانات تولیدی استفاده نشود، آنگاه نمیتوان زودتر از ۱۰سال دیگر به سطح رشد پیشین دست یافت.
در پی ادامه برخی از محدودیتهای اعمال شده برای جلوگیری از شیوع کرونا هزاران نفر در مورد محدودیتهای بحران کرونا، در شهرهای متعدد آلمان به خیابانها آمدند و در مقابل تجمعاتی ضد این تظاهرات نیز صورت گرفته است.
درگیری روز شنبه بین معترضان به محدودیتها و قرنطینه برای مقابله با شیوع کرونا در آلمان با پلیس ۲ زخمی در پی داشت و ۶۰ تن نیز بازداشت شدند.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در پاسخ به شهروندانی که طی روزهای اخیر در شهرهای این کشور به محدودیتهای کرونایی دست به تظاهرات در اعتراض زدند، گفت: دولتش ناگزیر از اعمال محدودیتها است.
صدراعظم آلمان در ادامه محدودیتهای ناشی از بحران کرونا را 'امری تحمیلی' برای دموکراسی توصیف و در عین حال از این اقدامات دفاع کرد.