به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ارتش، سرتیپ «ابوالفضل سپهریراد» روز سهشنبه درباره اقدامات نیروی پدافند هوایی در عرصه مقابله با کرونا اظهار داشت: این نیرو از بدو اعلام شیوع ویروس منحوس کرونا و همگام با اقدامات ستاد ملی مقابله با کرونا، اقدام به تشکیل قرارگاه پدافند زیستی در ستاد نیرو و مناطق نُهگانه پدافند هوایی کرد.
معاون هماهنگکننده نیروی پدافند هوایی ارتش افزود: نیروی پدافند هوایی بهمنظور انجام اقدامات پیشگیرانه و مقابله هماهنگ، منسجم و جدی در اقصینقاط کشور نیروهای خود را جهت مقابله مؤثر با شیوع این ویروس منحوس بسیج کرد.
سپهریراد تصریح کرد: عمده اقدامات نیروی پدافند هوایی بر پیشگیری از ابتلای کارکنان و خانوادهها و مردم شریف ایران اسلامی به ویروس کرونا از طریق اقدامات تبلیغی و آگاهسازی گسترده، تولید، تأمین و توزیع اقلام بهداشتی و محافظتی از جمله مواد شوینده و ضدعفونیکننده، الکل، ماسک، دستکش و گان و گندزدایی گسترده اماکن عمومی در یگانها و شهرهاست.
وی بیان کرد: این نیرو در شناسایی و غربالگری افراد مبتلا و جداسازی آنها از افراد سالم در پادگانها و اماکن اداری و به حداقل رساندن حضور افراد در محل خدمت در ایام قرنطینه و همچنین انجام معاینات و تستهای گسترده، اجرای اقدامات کنترلی در همه مبادی ورودی و خروجی اماکن اداری و سازمانی و همکاری با سایر نیروها در کنترل ورودی و خروجی برخی از شهرها و... جزو نخستین نیروهای اقدامکننده بود.
معاون هماهنگکننده نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: بحمدالله با اقدامات پیشگیرانه صورت گرفته، نیروی پدافند هوایی تاکنون کمترین میزان ابتل به کرونا داشته است.
سپهریراد درخصوص اقدامات پیشگیرانه نیروی پدافند هوایی در داخل پادگانها و کویهای سازمانی، اضافه کرد: با توجه به اینکه ویروس کرونا کمتر شناخته شده بود؛ لذا این نیرو بر آن شد تا با مدیریت بحران و مطابق با دستورالعملها و پروتکلهای بهداشتی ابلاغی، در حد مطلوب نیازمندیهای ضروری برای مقابله با این معضل را تهیه و به یگانهای تابعه واگذار کند.
وی خاطرنشان کرد: ازجمله نیازمندیهایی که به تهیه و تأمین آن مبادرت شد، دستگاههای تبسنج به تعداد مورد نیاز یگانها، دستگاههای سمپاش و مهپاش بوده است.
معاون هماهنگکننده نیروی پدافند هوایی ارتش یادآور شد: همچنین از ظرفیتهای موجود از قبیل خودروهای رفع آلودگی «ش. م. ه»، برای گندزدایی و ضدعفونی گسترده معابر و اماکن عمومی استفاده شد.
سپهریراد ادامه داد: در عمده یگانهای پدافندی، در حد مقدورات اقدام به ایجاد و آمادهسازی نقاهتگاههایی برای مراقبت از بیماران کرونایی مهیا شد و با احضار و بهکارگیری کادر خدوم و فداکار درمانی حداکثر آمادگی برای مقابله با کرونا کسب شد.
وی گفت: علاوه بر موارد ذکر شده، همانگونه که قبلاً هم اشاره شد، موضوع غربالگری کارکنان وظیفه و پایور بهطور جد دنبال شد تا در حد امکان زنجیره انتقال ویروس قطع شود.
معاون هماهنگکننده نیروی پدافند هوایی ارتش درباره اقدامات ارتش در راستای رزمایش خدمت مومنانه عنوان کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران و به تبع آن نیروی پدافند هوایی دو رزمایش و رژه مرتبط با مقابله با ویروس کرونا را به مورد اجرا گذاشت.
سپهریراد افزود: اولین اقدام رزمایش خدمت به جای رژه ۲۹ فروردین، با عنوان مدافعان وطن- یاوران سلامت بود که در این اقدام همه امکانات و ظرفیتهای ارتش و نیرو برای کمک و یاری سازمانهای متولی مقابله با ویروس کرونا قرار گرفت.
وی ادامه داد: علاوه بر رزمایش مذکور و با اشاره فرمانده معظم کل قوا مبنی بر احتمال حمله بیولوژیکی بودن این بحران، در پدافند هوایی رزمایش بیولوژیکی به مورد اجرا گذارده شد و اقدامات وسیعی در چارچوب دستورالعملهای عملیاتهای بیولوژیکی به اجرا درآمد.
معاون هماهنگکننده نیروی پدافند هوایی ارتش تصریح کرد: همهگیری ویروس کرونا شرایطی را به وجود آورد که نیاز به تعطیلی بسیاری از مشاغل و اجرای قرنطینه سراسری بود. در این عرصه مردم واقعاً خوش درخشیدند و همکاری و همراهی حداکثری را با دولت داشتند، ولی در این میان، بسیاری از مردم عزیزمان دچار مشکلات معیشتی و اقتصادی شدید شدند.
سپهریراد اضافه کرد: از اینرو نیروی پدافند هوایی در کنار دیگر نهادها و سازمانهای دولتی و غیر دولتی با اجرای رزمایش خدمت مومنانه در حد مقدورات به کمک و یاری افراد آسیبدیده کشور شتافت.
وی بیان داشت: ازجمله اقداماتی که در رابطه با این رزمایش صورت گرفت، جمعآوری کمکهای نقدی و غیرنقدی مردمی و رساندن آنها به خانوادههای نیازمند، تهیه بستههای حمایتی ارزاق در کلیه یگانها، ایجاد ایستگاههای تست ویزیت رایگان در نقاط مختلف کشور، بخشودگی کرایه اماکن تجاری تحت کنترل نیرو، تهیه و اهدای مقادیر زیادی از اقلام ضدعفونی و بهداشتی و حفاظتی در بین مردم، واگذاری خودرو برای خدمت به مردم، کنترل ورودی و خروجی شهرها و ارائه خدمات بهداشتی و بیمارستانی به هموطنان بوده است.
معاون هماهنگکننده نیروی پدافند هوایی ارتش درخصوص سالمسازی محیط سربازی در یگانهای مختلف این نیرو گفت: نگرانی خانوادهها از وضعیت فرزندانشان در خدمت سربازی، برای نیروهای مسلح قابل درک بود و تلاش شد تا حداکثر پیشگیری به جهت ابتلا به ویروس در یگانها صورت پذیرد.
سپهریراد بیان داشت: سعی کردیم در دوران قرنطینه، حضور سربازان عزیز را به حداقل برسانیم؛ بر این اساس، فاصلهگذاری هوشمند را در همه اماکن پادگانها ازجمله خوابگاهها به اجرا درآوردیم، اجرای مراسمات و فعالیتهای جمعی به حداقل رسانیده شد و تمامی فعالیتهای سربازی با رعایت دقیق و جدی دستورالعملهای بهداشتی به اجرا گذاشته شد.
وی خاطرنشان کرد: ضدعفونی کردن مستمر اماکن زیست سربازان و غذاخوریها در دستور کار قرار گرفت و برای سرو غذا از ظروف یکبارمصرف استفاده شد، برای حفاظت از مجموعه، سربازانی که از مرخصی برمیگشتند به مدت دو هفته در قرنطینه قرار میگرفتند و همچنین مدت دورههای آموزشی در یگانهای آموزشی سربازی به نصف تقلیل یافت. امروز بحمدلله اوضاع در تمامی پادگانها و یگانهای پدافند، تحت کنترل است.
معاون هماهنگکننده نیروی پدافند هوایی ارتش درباره توان رزمی این نیرو گفت: حفظ و ارتقاء توان رزم از اولویتها و کار ویژه نیروهای مسلح و بهویژه نیروی پدافند هوایی در خط مقدم دفاع از حریم آسمان کشور است.
سپهریراد ادامه داد: با وجود مشکلات و مسائلی که به جهت شیوع گسترده ویروس کرونا برای کشور و نیروهای مسلح حادث شد، نیروی پدافند هوایی توانسته با تدابیر ویژه و حضور کیفی و اثربخش کارکنان در مراکز فرماندهی و کنترل و مواضع پدافندی و عملیاتی، با رعایت تمامی اصول متناسب با شرایط پیش آمده و با غیرت و ایثار در کنار ملت عزیز و مدافعان سلامت بیش از پیش به دفاع از حریم ولایت حریم ولایت پرداختند و نهتنها توان رزمی کاهش نیافت، بلکه میتوان ادعا کرد که کارکنان پدافند هوایی با اقتدار و عزمی پولادین، مأموریتهای محوله و پدافند هوایی را بدون کوچکترین وقفه بهطور مستمر و پایدار و مقتدرانه انجام میدهند.