فاطمه یادگاری روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا و نگرانی از ابتلا به این ویروس و توصیه به قرنطینه خانگی یکی از علل کاهش مراجعه به مراکز انتقال خون و پایین آمدن میزان ذخیره خونی است.
وی اضافه کرد: همه ساله در ماه مبارک رمضان به علت روزهداری میزان اهدای خون کاهش می یافت اما امسال همزمانی شیوع کرونا با این ماه، در کاهش محسوس آمار اهدا کنندگان تاثیر بسزایی داشت.
مسوول واحد جذب ادارهکل انتقال خون همدان ادامه داد: در شبهای احیا به جز شب شهادت امام علی (ع) در بیست و یکم ماه مبارک رمضان نیز میزان مراجعه اهدا کنندکان خون به این مراکز چشمگیر نبود.
یادگاری عنوان کرد: حتی در روز عید فطر با وجود تعطیلی به مدت ۲ روز متوالی اما در یک روز از این تعطیلات رسمی، مرکز انتقال خون برای مراجعه شهروندان و تامین خون مورد نیاز بیماران بازگشایی شد.
وی بیان کرد: در دهه آخر ماه مبارک رمضان با توجه به نیاز شدید به خون، فراخوان برای حضور اهدا کنندگان در این مراکز روزانه صورت میگرفت حتی در تماسهای تلفنی جداگانه از اهدا کنندگان برای حضور در این مرکز دعوت به عمل آمد.
مسوول واحد جذب ادارهکل انتقال خون همدان گفت: مرکز انتقال خون دست کم باید خون مورد نیاز ۶ روز بیمارستان ها را ذخیره کند بنابراین چنانچه میزان ذخیره خونی به کمتر از این زمان برسد شرایط اضطراری محسوب شده و در زمان کاهش شدید ذخایر خونی، وضعیت بحرانی تلقی میشود.
یادگاری بیان کرد: ۲ هزار و۲۰۲ نفر در ماه رمضان امسال نسبت به اهدای خون اقدام کردند که یک هزار و ۳۶۱ تن از این افراد اهدا کنندگان مستمر بودند و سهم بانوان از این آمار ۴۱ واحد خونی است.
وی اضافه کرد: با توجه به پایان یافتن ماه مبارک رمضان ساعت کاری این اداره کل نیز به شرایط گذشته بازگشته و این مراکز از ساعت هشت صبح تا ۱۸ پذیرای مراجعه کنندگان است.
مسوول واحد جذب ادارهکل انتقال خون همدان بیان کرد: تیم های سیار ماهانه ۲ روز برای خونگیری به شهرستان های تویسرکان و نهاوند عزیمت میکردند که به علت پیشگیری از بروز کرونا اعزام این تیمها لغو شد اما احتمال میرود به زودی اعزام تیمها از سر گرفته شود.
۳۴ هزار و ۲۷۶ نفر در استان همدان سال گذشته نسبت به اهدای خون اقدام کردند که ۸۱۳ نفر از این تعداد بانوان بودند.