تبریز - ایرنا - منتخب مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس یازدهم گفت: نمایندگان آذربایچان‌شرقی در مجلس یازدهم برای داشتن کارنامه قابل قبول در نزد مردم، باید هر گونه اختلاف نظر و دیدگاه فردی، گروهی و سیاسی را در موضوع توسعه و پیشرفت این خطه کنار بگذارند و تنها به منافع عمومی بیاندیشند.

روح الله متفکرآزاد روز شنبه با حضور در ایرنا مرکز تبریز افزود: بدیهی است که هر یک از ما نمایندگان در اصول و مبانی فکری خود پابرجاست، اما در ارتباط با مسایل و مباحث مرتبط با توسعه استان باید هم افزایی کنیم، هر گونه اختلاف را کنار بگذاریم و مصالح مردم را بر همه چیز ترجیح دهیم. 

وی با بیان اینکه تبریز شأنیتی سیاسی و اجتماعی دارد که ریشه در تاثیرگذاری کلان سیاسی و فرهنگی آن در سطح ملی از افزون بر ۱۵۰ سال قبل تاکنون دارد، توضیح داد: آذربایجان در تاریخ معاصر ایران، مبداء تحولات در عرصه های مختلف حیات اجتماعی ایرانیان و دروازه ورود مظاهر نوین تمدنی به کشورمان بوده است.

وی اضافه کرد: بر این اساس شاخص های توسعه آذربایجان شرقی باید متناسب با این شأنیت تاریخی باشد و برنامه های توسعه در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی این خطه با این درخشش تاریخی همخوانی داشته باشد. 

منتخب مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اینجانب در گام نخست با خودم عهد بسته ام که رفتارم به عنوان منتخب مردم تبریز، متناسب با شأن این خطه از کشورمان باشد. 

وی با اشاره به اینکه جایگاه صنعتی تبریز در سطح ملی در دهه های اخیر افت کرده است، یادآوری کرد: هر چند نمی توان زحماتی را که در این مدت کشیده شده است کتمان کرد، اما شاهد هستیم که در مقایسه با سایر کلان شهرهای کشور  نیازمند جهشی برای قرار گرفتن در رتبه های نخست صنعتی کشور هستیم. 

وی ادامه داد: این قابلیت در تبریز و آذربایجان شرقی وجود دارد؛ این استان از نظر معادن مس، طلا و نفلین سنیت ذخایر فراوانی دارد، ضمن اینکه از نظر صنعتی نیز ظرفیت های کم مانندی دارد. 

متفکرآزاد گفت: هم ظرفیت های اقتصاد سنتی و هم اقتصاد دانش بنیان آذربایجان شرقی بالاست و وجود مراکز دانشگاهی و پژوهشی پرشمار در استان دال بر امکانات بالقوه آن برای کمک به ارتقای جایگاه صنعتی- اقتصادی این خطه است. 

وی افزود: وجود مراکز تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان نوپای متعدد، همراه با سنت تجاری و اقتصادی دیرینه مردم این خطه باعث می شود که آذربایجان شرقی از امکان ترمیم شکاف های به وجود آمده در توسعه اقتصادی و صنعتی بین آن و دیگر استان های کشور برخوردار باشد. 

وی اضافه کرد: شمار چشمگیر نخبگان موجود در آذربایجان شرقی، مزیت نسبی دیگر این خطه برای جهش در حوزه اقتصاد دانش بنیان به شرط داشتن برنامه منطقی و زمانبندی شده همراه با پیشکار و حمایت همه جانبه سازمان های مسوول محسوب می شود؛ البته در این میان نباید نقش گذر از بروکراسی زاید اداری را نیز نادیده گرفت. 

منتخب مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس یازدهم اظهار کرد: از سوی دیگر تبریز از چند دهه قبل به این سو از قطب های اصلی صنعت قطعه سازی بوده است که در صورت تقویت و احیا می تواند در ارتقای جایگاه صنعتی آذربایجان شرقی به ویژه از منظر ایجاد و توسعه کارخانه های تولید خودرو مثمرثمر باشد؛ اگر ما صنعت خودروسازی ملی را از واردات قطعات چینی رها کنیم، با تکیه بر صنعت قطعه سازی بومی می توانیم علاوه بر بومی کردن این صنعت راهبردی و سودآور، قطعه سازان خودمان را نیز از خطر تعطیلی و بیکاری نیروی کار دورکنیم. 

وی یادآوری کرد: بدون شک رفع مشکلات حدود چهار هزار واحد تولیدی آذربایجان شرقی از اولویت های نمایندگان استان در مجلس یازدهم است و از هیچ اقدامی برای حرکت در این مسیر کوتاهی نمی کنیم؛ برای هر گونه هم افزایی در این زمینه با همه نمایندگان محترم استان در خانه ملت تلاش خواهیم کرد. 

وی تشریح کرد: محیط زیست از جمله دیگر اولویت های ما در آذربایجان شرقی است که دلیل آن نیز زیست بوم کم نظیر این خطه از کشور می باشد؛ اکو توریسم با وجود جنگل های ارسباران یک قابلیت گردشگری بسیار موجه محسوب می شود. 

متفکرآزاد ادامه داد: حفظ و احیای جنگل های ارسباران در عین فعالیت های معدنی استاندارد برای ما یک اولویت اساسی در حوزه محیط زیست است؛ آلودگی رودخانه مرزی ارس و احیای دریاچه ارومیه، مطالبه مردم آذربایجان شرقی است که باید برای تحقق آنها همه پای کار بیایند. 

وی همچنین بر لزوم هم افزایی دولت و مجلس برای حمایت از بخش خصوصی به ویژه در شرایط کرونایی و تسهیل فعالیت های تولید و سرمایه گذاری در این شرایط تاکید کرد و گفت: باید به گونه ای عمل کرد که ضمن اینکه فشار مالی و کاری زیادی بر حوزه تولید وارد نشود، استانداردهای زیست محیطی نیز بخصوص در بخش فعالیت های معدنی رعایت شود.

وی افزود: حوزه انرژی از دیگر اولویت های آذربایجان شرقی است که توجه ویژه به آن از الزامات حفظ و ارتقای جایگاه استان به عنوان یک قطب صنعتی است، ضمن اینکه موضوع انرژی های نو در این زمینه نباید دچار غفلت شود و آذربایجان شرقی باید سهمی متناسب با داشته هایش در برنامه های توسعه انرژی های نو در کشور داشته باشد. 

منتخب مردم تبریزف اسکو و آذرشهر در مجلس یازدهم گفت: کشاورزی از دیگر مزیت های نسبی آذربایجان شرقی است که زیربخش های کشاورزی مدرن، توسعه کشت گلخانه ای و توسعه صادرات محصولات کشاورزی در آن باید مورد توجه ویژه باشد و استان سهمی شایسته از اعتبارات ملی در این زمینه ها دریافت کند؛ بدیهی است که در این بین همسایگی با کشورهای متعدد برای صادرات کشاورزی ما یک مزیت غیرقابل جایگزین است. 

 وی با تاکید بر ضرورت تلاش برای محقق کردن توسعه پایدار، توجه ویژه به حوزه های فرهنگی و اجتماعی را نیز گامی در این راستا دانست و گفت: ما مطالبات فرهنگی جدی داریم که در زیست بوم ایران جای می گیرد. آذربایجان، منطقه ای شیعه نشین با فرهنگ و زبان و فولکلور غنی بومی است که صیانت و تقویت آن می تواند به قوی تر شدن ایران اسلامی بیانجامد. 

وی اظهار کرد: در حوزه اجتماعی نیز با مشکلاتی از قبیل کاهش نرخ زاد و ولد مواجه هستیم و همین امر باعث شده است که آذربایجان شرقی از پیرترین استان های کشور باشد، در حالی که در دهه ۱۳۷۰ از جوان ترین استان ها بودیم؛ برای گذر از این وضعیت و نیز آینده کهنسالان استان باید از همین حالا برنامه ریزی و تدبیر کرد، زیرا نگران کننده است. 

متفکرآزاد گفت: در حوزه  سیاسی نیز در آذربایجان قابلیت تاب آوری و کنش های سیاسی بالاست که نشان از فهم و درک بالای سیاسی این خطه دارد.