رشت - ایرنا - معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد: سفر هوشمند کاهش چشمگیر اقامت گردشگران در مراکز اقامتی ثابت و موقت استان را طی روزهای سی ام اردیبهشت ماه تا پنجم خردادماه در پی داشته است.

حمیدرضا آذرپور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی این مدت ۹۸ هزار و ۸۸۶ نفر در تاسیسات اقامتی استان ساکن شدند حال آنکه این رقم در جشن فطر سال گذشته دو میلیون و ۹۱۹ هزار و ۲۵۷ نفر بوده است.

وی اظهار داشت : آمار اعلامی بر اساس گردشگرانی است که در واحدهای اقامتی ثابت تحت پوشش این اداره کل، اقامت یافته اند و در این ارقام، مسافرانی که در منزل اقوام و یا ویلاهای شخصی سکنی گزیده اند، محاسبه نشده است.
وی ادامه داد: امسال امکان اقامت گردشگران در اقامتگاه های موقت شامل کمپ ها ، مدارس، سایر مراکز اقامتی اعم از میهمانسراهای ادارات، خوابگاه های دانشجویی، سالن های ورزشی و مانند آن به دلیل بیماری کرونا امکان نداشت و این موضوع دلیل کاهش چشمگیر آمار سفر گردشگران به گیلان است.
آذرپور افزود: در تعطیلات جشن فطر امسال فقط اقامتگاه های ثابت شامل هتل، هتل آپارتمان، مهمانپذیر، مجتمع گردشگری، بومگردی و خانه مسافرها طبق پروتکل بهداشتی سفر هوشمند امکان فعالیت داشته اند.
وی یادآور شد: تاسیسات گردشگری و اقامتی استان پس از گذران چندین ماه تعطیلات کرونایی، طی عید فطر پذیرای گردشگران شدند و دستورالعملی ویژه ای هم برای فعالیت در این ایام به آنان ابلاغ شده است.
وی با تاکید بر اینکه حسن اجرای پروتکل‌های بهداشتی مورد تاکید است، افزود: باتوجه به تعطیلات عید سعید فطر و افزایش حجم سفرها، پیش‌بینی‌های لازم برای ارائه خدمات اقامتی و گردشگری با هماهنگی دستگاه‌های مرتبط و مدیریت هوشمند این سفرها انجام شده‌ است.
آذرپور با اشاره به ابلاغ دستورالعمل ۱۱ بندی تاسیسات گردشگری گفت: در این دستورالعمل بر لزوم آمادگی کامل برای ارائه خدمات مطلوب به گردشگران و رعایت دستورالعمل سفرهای هوشمند و پروتکل های بهداشتی در جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و بخشنامه های ابلاغی ستاد ملی کرونا تاکید شده است.  
این مسئول اظهار داشت: حفظ سلامتی گردشگران از اولویت های اصلی است و رعایت و اجرای دقیق پروتکل های بهداشتی ستاد ملی کرونا امری ضروری می باشد.
وی ادامه داد: بر این اساس؛ نظارت، بازدیدهای میدانی و کنترل مرتب این مراکز بیش از همیشه مورد اهتمام است.
آذرپور تصریح کرد: واحدهای پذیرایی، گردشگری نیز با رعایت کامل دستورالعمل‌ها، پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری فیزیکی هوشمند از روز گذشته همزمان با اتمام ماه مبارک رمضان مجاز به بازگشایی، ادامه فعالیت و ارائه خدمات به میهمانان و گردشگران شدند.
 استان گیلان دارای ۱۰۷ هتل، ۳۳ هتل آپارتمان، ۸۱ مجتمع گردشگری، ۴۹ مهمانپذیر، یک هزار و ۶۸۸ خانه مسافر، ۳۰ مجتمع سرگرمی تفریحی، ۷۴ اقامتگاه بومگردی، ۳۶۰ بین راهی، یک اسکله مسافربری دریایی و ۲۸ اسکله گردشگری دریایی است.