گلچهره محمد محمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: چند سالی است مقام معظم رهبری نامگذاری سال ها را بر مبنای مباحث اشتغال، تولید و اقتصاد انجام می دهند و بر همین اساس ستاد حمایت از واحدهای تولیدی شهرستان شاهرود با هدف بررسی مشکلات و رفع موانع تولید راه اندازی شد.
وی با اشاره به سومین گزارش استانی مبنی بر فعال شدن ۳۷ واحد راکد در شهرستان شاهرودکه معادل ۵۳ درصد از واحدهای راکد فعال شده استان است، تصریح کرد: این رقم ۲۸ درصد از واحدهای راکد کل شهرستان را در بر می گیرد که با تلاش این ستاد به چرخه تولید بازگشته است و این شهرستان از این بابت توانست بالاترین امتیاز را در استان سمنان کسب کند.
معاون برنامه ریزی و توسعه فرماندار شاهرود ادامه داد: ستاد حمایت از واحدهای تولیدی در سال گذشته با پیگیری ۲۰۶ پرونده و ۱۵۰ مصوبه توانست افزون بر۴۰ واحد تولیدی شهرستان را از وضعیت کمتر از ظرفیت اسمی به واحدهای با ظرفیت کامل ارتقاء دهد.
محمدی از بهره برداری ۴۷ واحد تولیدی با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد نیز خبر داد و تصریح کرد: در پایان سال ۹۸ شهرستان شاهرود در بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همه ۱۶۳ واحد این حوزه فعال بود که این امر موجب ماندگاری و گاهی مهاجرت معکوس جمعیت جوان روستایی را فراهم کرد و بی تردید در سال های آینده نیاز به توجه جدی و بیشتری دارد.
به گفته وی جمع بیمه شدگان کارآفرینی اجباری در شاهرود و بسطام در سال ۹۸ افزایش داشته و میانگین بیمه بیکاری نیز کاهش یافته است.
محمدی تاکید کرد: در ابتدای امسال که مزین به سال "جهش تولید" است ارتقای ظرفیت اسمی شرکت سیمان، توسعه شرکت فولاد، راه اندازی واحدهای تولیدی جدید و بکارگیری نیروی جوان به جای بازنشستگان با هدف ارتقای اشتغال در دستور کار ستاد حمایت از واحدهای تولیدی قرار دارد.
وی ابراز امیدواری کرد که در سال " جهش تولید" شرایط بهتری برای تحقق بخشیدن به اهداف ستاد حمایت از واحدهای تولیدی پیش رو باشد.
در راستای نامگذاری سال "جهش تولید" از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، کارگروه هایی برای اجرایی کردن این شعار در دستگاه های دولتی شهرستان شاهرود راه اندازی شد.
فرمانداری ویژه شاهرود با حضور کارگروهای رفع موانع تولید روزهای چهارشنبه هر هفته را به بررسی مشکلات صنایع، کارآفرینان و سرمایه گذاران اختصاص داده است.
هرهفته بازدیدهای میدانی از صنایع، نشست ها و پیگیری مشکلات با هدف رفع موانع تولید انجام می شود که در ۲ هفته گذشته تاکنون مشکلات ۶ واحد تولیدی با حضور معاون استاندار و مسوولان شهرستان مورد بررسی قرار گرفته است.
در شهرستان شاهرود حدود ۲۳۸ واحد صنعتی فعالیت می کنند که بیش از ۱۰۰ واحد در شهرک صنعتی این شهر مستقر است.
شهرستان شاهرود دارای ۱۰۲۷واحد کشاورزی، ۴۷ واحد صنایع دستی و ۱۱۶ واحد گردشگری است. تزریق تسهیلات دولتی از سال ۱۳۹۴ به رونق این بخش خدمت شایانی کرده است.
۹۰ درصد از صنایع استان سمنان از نوع صنایع کوچک، ۶ درصد صنایع متوسط و بقیه صنایع بزرگ است، ۱۸ مجموعه شهرک و ناحیه صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی در استان سمنان تحت پوشش شرکت شهرکهای صنعتی است.
کل اراضی در اختیار شرکت شهرک های صنعتی استان سمنان ۶ هزار و ۸۸۴ هکتار است.