تهران – ایرنا – بازماندگان آتش‌سوزی‌های بزرگ و گسترده سال گذشته در جنگل‌ها و مراتع استرالیا ماهها پس از پایان آتش‌سوزی همچنان در چادر و سرپناه‌های موقتی به سر می‌برند و شیوع کرونا نیز کار احیای زندگی آن‌ها را با مشکل بیشتری مواجه کرده است.

به گزارش روزچهارشنبه ایرنا به نقل از استریتس تایمز ، همزمان با سرد شدن با نزدیک شدن زمستان در نیمکره جنوبی ، یک خانواده ۶ نفری در آلونک حلبی کوچکی در ساحل جنوب شرقی استرالیا پناه گرفته است. این آلونک از ماه فوریه (بهمن ۹۸) تا کنون محل بیتوته "انیتا لارنس" ۵۱ ساله و پنج بچه او بوده است. او در گذشته در "تاسمانی" زندگی می‌کرد اما آتش‌سوزی این منطقه را در برگرفت و مواد مورد نظر برای ساختن یک خانه جدید برای خانواده او را سوزاند.

آتش‌سوزی گسترده و بی‌سابقه سال گذشته استرالیا هزاران نفر را بی‌خانمان کرد ،توجه همگان را به موضوع تغییرات آب و هوا در یک کشور توسعه یافته معطوف کرد و موجب اقداماتی از قبیل جمع‌آوری کمک‌های خیریه و کمک‌هایی از سراسر جهان شد و دولت این کشور وعده بازسازی سریع خرابی‌ها را داد.

اما اکنون ۶ ماه از پایان آتش‌سوزی می‌گذرد تنها در فاصله ۶ ساعت رانندگی از شهر متمول سیدنی دهها تن مانند خانم لارنس زندگی بلاتکلیفی دارند. لارنس  پیش از این بحران از طریق آموزش باغبانی در مدارس درآمدی کسب کرده بود. او در ماه‌های قرنطینه از طریق پس‌انداز مستمری خود روزگار گذراند و تلاش کرد در خانه با یک رایانه به بچه‌های خود درس بدهد. اکنون مدارس در حال بازگشایی است و کمک‌هایی رسیده است.

گروهی از امدادگران با کمک مالی دولت "نیو ساوت ولز" و صلیب سرخ استرالیا و کمک‌های مردمی شروع به ساختن سرپناه‌هایی برای بی‌خانمان‌های بازمانده از آتش‌سوزی کرده اند. در سراسر مناطق سوخته نشانه‌هایی از زندگی در حال نمایان شدن است اما "واین کیفت" ۶۶ ساله می‌گوید که احیای زندگی برای بسیاری از مردم آهسته و دشوار است. این فرد اکنون در یک گاراژ زندگی می‌کند و زندگی او را در نزدیکی جاده آن حوالی خاک گرفته است.

این در حالی است که با تغییر توجهات جهانی از آتش‌سوزی مراتع به سمت شیوع ویروس کرونا ، روند کمک‌رسانی به مردم این مناطق نیز آهسته شده است. گردشگری به عنوان منبع اصلی درآمد این ایالت استرالیا نیز حداقل تا اول ماه ژوئن ممنوع شده و این مساله نیز موجب قطع مسیر اصلی بازسازی شده است. گرفتن وام برای کسب‌وکارهای محلی به منظور تامین مالی کار بازسازی نیز تقریبا ناممکن است. مردم می‌گویند که این منطقه برای مدتی طولانی درگیر مشکلات مالی خواهد بود.

 صنعت گردشگری استرالیا در سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۶۰ میلیارد دلار برای اقتصاد استرالیا آورده داشته‌ است، اما پس از وقوع آتش‌سوزی ویرانگر سال گذشته و اجرای ممنوعیت‌های مسافرتی که استرالیا با آن مواجه شد و به ویژه بعد از گسترش بیماری همه گیر کووید - ۱۹ در سراسر جهان و به تبع آن در استرالیا، بخش گردشگری استرالیا امروزه با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کند.

دانشمندان حوزه آب و هوایی در پژوهشی با هدف ارزیابی خسارات ناشی از آتش‌سوزی‌های استرالیا، اعلام کردند که حریق، یک پنجم جنگل‌های این کشور را از بین برده است.

کارشناسان استرالیایی در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که از ماه سپتامبر ۲۰۱۹ تا ژانویه ۲۰۲۰ حدود ۵.۸ میلیون هکتار از جنگل‌های ایالت‌های «نیو ساوث ولز» و «ویکتوریا» دراثر آتس سوزی از بین رفته که معادل ۲۰ درصد جنگل‌های استرالیاست.