قم – ایرنا – استاندار قم با تاکید بر ضرورت ارائه گزارش مستمر در خصوص پیشرفت دستگاه‌های اجرایی استان در حوزه دولت الکترونیک، گفت: برای تحقق سیاست‌های دولت الکترونیک تربیت و آموزش شهروندان در دستور کار قرار بگیرد.

بهرام سرمست روز چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در تالار کرامت استانداری قم، اظهار داشت: هر سه ماه یک‌بار به گزارشی از روند فعالیت‌های الکترونیکی دستگاه‌های اجرایی قم احتیاج داریم، چراکه این موضوع جزو اولویت‌های مهم مدیریت استان است و یکی از معیارهای ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها به شمار می‌آید.

وی تحقق همه سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای اجرای دولت الکترونیک در قم را نیازمند نهادینه کردن این فرهنگ در جامعه از طریق آموزش و اطلاع‌رسانی به قشرهای مختلف دانست و گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و صداوسیما در این زمینه باید اقدام‌های لازم را انجام دهند، چراکه در بسیاری از دستگاه‌ها و مراکز دولتی قم بستر و زیرساخت دولت الکترونیک فراهم‌شده، ولی مردم به دلیل نداشتن مهارت کافی و همچنین فرهنگ استفاده از این شیوه خدمات‌رسانی، از آن استقبال نمی‌کنند.

وی همچنین توسعه خدمات الکترونیکی و غیرحضوری در مدیریت شهری قم را ضروری عنوان کرد و گفت: شهرداری قم نیز باید برنامه‌های خود را برای ارائه خدمات الکترونیک اعلام کند.

استاندار قم در ادامه با اشاره به این‌که فعالیت اداره‌های دولتی استان از ۱۰ خرداد از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۴:۳۰ خواهد بود، گفت: کلیه دستگاه‌ها باید با تمام ظرفیت خود فعالیت کنند، ولی دستورالعمل دورکاری نیز اعمال می‌شود.

سرمست همچنین با قدردانی از کلیه همکاری‌های صورت گرفته در بازگشایی اماکن مذهبی و زیارتگاه‌های استان گفت: خادمان این اماکن باید با حفظ حرمت زائران پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی را کنترل کنند و اقدام‌های نظارتی نیز به‌گونه‌ای باشد که مراجعه زائران به اماکن یادشده مدیریت شود.

استاندار قم انعکاس نظرها و پیشنهادهای مطرح‌شده در استان به ستاد ملی کرونا برای بازگشایی بیش‌ازپیش اماکن مذهبی را موردتوجه قرار داد و گفت: با توجه به گرمای هوا درصورتی‌که امکان استفاده از صحن‌های اطراف مسجد جمکران وجود دارد،‌ پیشنهاد بازگشایی این صحن‌ها نیز به ستاد ملی کرونا داده شود.

وی با اشاره به فعالیت بازارهای موقت و روز در قم گفت: به‌رغم آنکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای همگان ضروری است و این مساله مهم‌ترین خط قرمز مسئولان امر می‌باشد، ولی معیشت مردم نیز باید تامین شود.

 سرمست اضافه کرد: باید رَسته یا صنفی که نسبت به صنوف دیگر خطرپذیری کمتری دارند، حمایت شود و فضای موردنیاز برای فعالیت آن در اختیار قرار بگیرد.

استاندار قم با تاکید بر نظارت دقیق بر خانه مسافرها و مکان‌های اقامتی استان خاطرنشان کرد: در حال حاضر فعالیت رستوران‌ها و هتل‌های قم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بلامانع است، ولی مجالس عروسی و یا آیین‌های دیگر نخواهیم داشت.

سرمست در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تصمیم اداره کل ارشاد قم برای تجلیل از ۱۰ واحد نانوایی این استان که در ایام شیوع کرونا بیشترین توجه و دقت نظر را در رعایت اصول بهداشتی داشتند، بیان کرد: به‌طور حتم در مبارزه با کرونا گروه‌ها و اصناف مختلف باوجودی که هیچ تکلیف و وظیفه قانونی نداشتند، ولی به میدان آمدند و کمک کردند، و این همراهی آن‌ها در کاهش ورودی‌ها به بیمارستان‌ها و همچنین افزایش تاب‌آوری اجتماعی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی نقش بسزایی داشت.

وی بابیان این‌که این قدردانی‌ها باید به همه اقشار و اصناف تسری پیدا کند، گفت: باید ترتیبی اتخاذ شود که همه گروه‌های فعال در عرصه مبارزه با کرونا دیده شوند و فعالیت آن‌ها مستندسازی شده و این دستاورد مبارزه ما خواهد بود.

استاندار قم بابیان این‌که این اقدام تفاوت ما با سایر کشورها در امر مبارزه با کروناست، گفت: گروه‌های آسیب‌پذیر که در این مدت به دلیل شیوع این بیماری مشاغل خود را ازدست‌داده‌اند نیز باید حمایت شوند.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تا روز سه شنبه  ۱۳۹ هزار و ۵۱۱ نفر در کشور به طور قطعی بهیروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۵۷ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به هفت هزار و ۵۰۸ نفر رسید.

کیانوش جهانپور روز سه شنبه ششم خردادماه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور بیان کرد: تا ششم خردادماه ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، هزار و ۷۸۷ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد. از بین مبتلایان جدید، ۳۵۲ مورد بستری و هزار و ۴۳۵ مورد از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۱۳۹ هزار و ۵۱۱ نفر رسید.