به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری ساینس، این روش Knife-Edge Scanning Microscopy یا (KSEM) نام دارد. در این تحقیقات، علاوه بر ساختار سهبعدی سیستم عصبی قلب، توصیف ژنی هر نورون نیز به طور مستقل انجام گرفت و موقعیت هریک از نورونها درون ساختار سهبعدی قلب به دقت تعیین شد.
عملکرد عادی قلب مانند سایر اندامهای بدن، توسط مجموعهای از نورونها در مغز کنترل میشود. زمانی که ارتباط بین این نورونها مختل میشود، قلب دچار بیماری، حمله و اختلال در گردش خون میشود. به منظور افزایش امنیت، درون قلب نیز مغز کوچکی موسوم به سیستم عصبی قلبی (ICN) وجود دارد که اختلالات ایجاد شده در ارتباط با مغز را کنترل و تصحیح میکند. وجود این سیستم برای حفظ سلامت قلب ضروری است و میتواند از عضلات قلب در برابر حمله قلبی محافظت کند.
در این تحقیقات مشخص شد سلولهای عصبی تشکیل دهنده ICN در یک نوار منسجم در قسمت بالای قلب و در محل ورود و خروج شریانها و رگها قرار گرفتهاند و در طول دهلیز چپ نیز گسترش یافتهاند. همچنین مشخص شد علاوه بر نورونهای کنترل کننده فعالیت، مجموعهای از نورونها در ICN وجود دارند که قادرند فعالیت قلب را بهبود بخشند.
بر اساس این مدلسازی ساختار نورونها در قلب زنان و مردان هم از نظر موقعیت فضایی و هم از نظر توصیف ژنی تفاوت دارد.
به اعتقاد محققان اکنون که ساختار و جایگاه نورونهای قلب مشخص شده است، میتوان نحوه اثرگذاری هریک از آنها را بر عملکرد قلب و نقش آنها را در بهبود آن به طور مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
در حال حاضر محققان در تلاش هستند تا مدل سهبعدی سیستم عصبی قلب خوک را که شباهت زیادی به قلب انسان دارد، توسعهدهند.
آخرین آمار منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت در مورد بیماریهای قلبی:
- بیماریهای قلبی عروقی مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان هستند.
- بر اساس آخرین آمار در سال ۲۰۱۶ میلادی ۱۷.۹ میلیون نفر بر اثر بیماریهای قلبی عروقی جان خود را از دست دادند که معادل ۳۱ درصد از کل موارد مرگ و میر در آن سال بود. ۸۵ درصد از این آمار مربوط به حمله قلبی و سکته مغزی بود.
- بیش از سهچهارم مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی در کشورهای کمدرآمد و متوسط رخ میدهد.
- از ۱۷ میلیون مرگ زودرس (قبل از هفتاد سالگی) به دلیل بیماریهای غیر مسری در سال ۲۰۱۵ میلادی، ۸۲ درصد در کشورهای کمدرآمد و متوسط گزارش شده و ۳۷ درصد از این موارد ناشی از بیماریهای قلبی عروقی بوده است.
- اکثر بیماریهای قلبی عروقی با اجتناب از عوامل خطری از جمله دخانیات، رژیم غذایی ناسالم، چاقی، عدم تحرک جسمی و مصرف الکل قابل پیشگیری هستند.
- اکثر افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی یا در معرض این بیماری (مانند افراد مبتلا به فشار خون و چربی بالا و دیابت) نیازمند غربالگری منظم، تشخیص زودهنگام و مدیریت شیوه سالم زندگی هستند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه iScience منتشر شده است.