محمدرضا پورمحمدی روز چهارشنبه در جلسه شورای معادن آذربایجان شرقی، با انتقاد از کارشکنی برخی افراد در مسیر توسعه معادن استان به بهانه دلسوزی برای محیط زیست، اظهار کرد: اعضای شورای معدن استان، دلسوزتر از هر فردی نسبت به مردم هستند و بدون شک در کنار توسعه اقتصادی استان از محل شکوفایی معادن، حفظ محیط زیست نیز در اولویت این شورا قرار دارد.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین به اهمیت طرح نفلینسینیت سراب در توسعه اقتصادی و اشتغال در استان اشاره کرد و با تأکید بر همراهی بیشتر دستگاههای مرکزی در اجرای این طرح، گفت: با اجرای این طرح، کشورمان از واردات آلومینا بینیاز میشود، اما جریان واردات آلومینا، راضی به آغاز به کار این طرح نبود و متاسفانه برخی افراد در دستگاههای مرکزی، پیش از آغاز عملیات اجرایی این پروژه، بحث عدم توجیه اقتصادی آن را مطرح کرده بودند.
پورمحمدی تلاش برای توسعه اقتصادی استان را تکلیف تمام دستگاههای اجرایی و دغدغه اصلی مدیریت ارشد استان برشمرد و اظهار کرد: با توجه به نقش مهم و تعیینکننده بخش معدن در این زمینه، لازم است برنامه راهبردی این بخش، هرچه سریعتر تدوین شود.
وی با اشاره به تفویض اختیارات مربوط به بخش معدن وزارت صنعت، معدن و تجارت به استان، گفت: هیچ محدودیتی در زمینه فعالیتهای معدنی و استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت معادن استان نداریم و باید با رعایت استانداردهای ضروری و مسائل زیستمحیطی، سهم معدن و فعالیتهای معدنی را در اقتصاد استان افزایش دهیم.
پورمحمدی همچنین برخورد جدی دستگاههای نظارتی با سوء استفادهکنندگان در حوزه معدن را خواستار شد و افزود: در این زمینه با هیچ کسی تعارف نداریم.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به لزوم رعایت مسایل حقوقی در واگذاری معادن به اشخاص و بخش خصوصی، تشکیل کمیته حقوقی برای بررسی این مسائل را ضروری دانست.
پورمحمدی بر توجه به سهم دولت از محل فعالیتهای معدنی و تلاش برای حفظ منابع طبیعی در بهرهبرداری از معادن تأکید کرد و گفت: بهرهبرداری از معادن، به ناچار موجب آسیبهایی به محیط زیست و منابع طبیعی میشود، اما باید با استفاده از روشهای جدید و اصول علمی، این آسیبها را به حداقل رساند؛ زیرا امروز حفظ محیط زیست و جلوگیری از تخریب آن یکی از مهمترین دغدغههاست.
در این جلسه برنامههای بخش معدن برای تحقق شعار جهش تولید و همچنین برنامههای اسناد بالادستی برای توسعه بخش معدن استان مطرح و بحث و بررسی شد.
عملیات اجرایی کارخانه نفلین سینیت سراب در حالی که با رکود ساخت ۲۵ ساله روبهرو بود آذر ماه سال گذشته با حضور رییس جمهوری آغاز شد.
این واحد معدنی میتواند سالانه از خروج یک میلیارد دلار ارز از کشور برای واردات پودر آلومینا جلوگیری کند.