علی اکبر محرابیان روز چهارشنبه در مراسم کلنگ زنی پروژه ۴۰۲ واحدی مسکن برکت مراغه( طرح اقدام ملی ) اظهار داشت: فعالیت های ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در سه محور اصلی اشتغالزایی، محرومیت زدایی و اقتصاد مقاومتی است.
وی گفت: بنیاد برکت و بنیاد احسان ۲ حوزه اجتماعی ستاد فرمان اجرایی حضرت امام هستند و کارآفرینی، توسعه آموزشی و فرهنگی، ارتقای سطح سلامت، ارایه خدمات بیمه ای و مالی به محرومان و ساخت مسکن برای محرومان از جمله بخش های تحت پوشش بنیاد برکت است.
محرابیان افزود: دانش بنیان، کاروان سلامت، حمایت از دانش آموزان مناطق محروم، مشارکت در تامین لوازم توانبخشی، پوشش حمایتی در زمان بحران و بلایای طبیعی و امروز مقابله با بیماری کرونا از بخش های زیرمجموعه و تحت پوشش بنیاد احسان است.
وی گفت: ۳۰ هزار طرح توانمندی در کشور با سرمایه گذاری ۷۲ میلیارد تومان از سوی ستاد اجرایی فرمان امام( ره ) اجرا شده است که این میزان اعتبار ۲ برابر بودجه عمرانی کل کشور است.
وی افزود: با اجرای این طرح ها ۳۶۰ هزار شغل در کشور ایجاد شده است که این میزان اشتغالزایی از اوج و بهترین دوران اشتغالزایی در کشور هم بالاتر است.
محرابیان همچنین اعلام کرد: ستاد اجرایی فرمان امام ۳۴ هزار و ۳۵۰ طرح زیربنایی با ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار در کشور اجرا کرده است.
وی ادامه داد: یکهزار و ۷۷۰ مدرسه، یکهزار و ۱۰۰ باب مسجد، حسینه و مصلی، ۳۰ هزار مسکن محرومان و ۱۵ بیمارستان از جمله طرح های زیربنایی اجرا شده است.
وی خاطرنشان کرد: احداث بیمارستانی برای بیماران صعب العلاج سرطانی با بهترین امکانات یکی از این بیمارستان ها است.
محرابیان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۶۰۰ هزار خانواده در کشور تحت پوشش خدمات بیمه ای ستاد هستند، گفت: در قالب طرح های حمایتی، ۹۴۰ میلیارد تومان وام قرض الحسنه پرداخت شده است.
وی گفت: همچنین در طول سه سال فعالیت ستاد در حوزه درمان ناباروری، ۱۱ هزار زوج از لحاظ ناباروری درمان شده اند.
وی اضافه کرد: اهدای ۵۰ هزار کمک به درمان بیماران صعب العلاج، توزیع ۵۰۰ هزار بسته لوازم بین محرومان و اهدای ۱۲ هزار بسته جهیزیه بین نوعروسان از دیگر اقدامات ستاد اجرایی فرمان امام(ره) کشور است.
محرابیان طرح های دانش بنیان را بهترین جایگزین برای درآمد نفت عنوان کرد و گفت: ۱۲۰ طرح با اشتغالزایی برای ۲۷ هزار نفر در حوزه دانش بنیان از سوی ستاد اجرا شده است و هم اکنون یکصد تیم نخبه را ستاد تحت پوشش خود دارد.
وی افزود: در مناطق سیل زده ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، ۶۵۰ میلیارد تومان در حوزه اشتغال پرداخت و همچنین ۳۵ هزار بسته لوازم خانگی و ۱۲ هزار راس دام به خانواده های سیل زده اهدا شده است.
وی گفت: همچنین در سال گذشته ۳۵۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض به سیل زدگان پرداخت شده است.
وی به اقدامات ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در روزهای کرونایی اشاره کرد و گفت: در کمتر از یک ماه، ۴۷ میلیون عدد ماسک در زمان به اصطلاح جنگ برای تصاحب ماسک در دنیا از سوی این ستاد تامین شده است.
وی گفت: راه اندازی بزرگ ترین کارخانه تولید ماسک در غرب آسیا با تولید روزانه چهار میلیون ماسک از جمله مهمترین اقدام های ستاد است.
محرابیان افزود: ۲۱ دستگاه در این کارخانه نصب و برای تولید ۱۶ دستگاه دیگر با شرکت های دانش بنیان وارد مذاکره شده است و بزودی اقدامات عملی برای تولید را شروع خواهیم کرد.
وی افزود: در تولید کیت آزمایشگاهی کرونا با تولید ۲ هزار و ۵۰۰ کیت در هفته امکان تست ۲۵۰ هزار نفر را در هفته فراهم کرده ایم.
محرابیان همچنین اعلام کرد: یک میلیون بسته حمایتی مواد غذایی و یک میلیون بسته لوازم بهداشتی بین خانواده های نیازمند و آسیب دیده از کرونا توزیع شده است.
وی به کلنگ زنی نخستین شهرک مسکونی برکت کشور توسط ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) در مراغه اشاره کرد و گفت: ستاد اجرایی فرمان امام یک هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی با اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان برای اقشار بدون مسکن و نیازمند احداث می کند که امروز نخستین شهرک مسکونی با ۴۰۲ واحد در مراغه کلنگ زنی می شود.
وی گفت: این ستاد تا ۲ سال آینده ۵۰ هزار واحد مسکونی برای اقشار کم درآمد در ۴۰ نقطه کشور احداث میکند.
ستاد اجرایی فرمان امام(ره) تشکیلات با برکتی است
عضو خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه نیز در این مراسم گفت: ستاد اجرایی فرمان امام( ره ) اقدامات گسترده ای را در حوزه های مختلف انجام داده و یک تشکیلات و مجموعه با برکتی است.
آیت الله محمدتقی پورمحمدی گفت: مدرسه سازی، رسیدگی به خانواده های نیازمند، ورود به بحث مواسات، مسجد سازی و حضور در کنار مردم در بلایای طبیعی از جمله اقدامات این ستاد است.
وی با تاکید بر اینکه باید در تمامی زمینه ها مواسات داشته باشیم، گفت: مواسات در حوزه مسکن در این روزها ضروری است که ستاد در این حوزه ورود کرده و شاهد اقدامات خوبی هستیم.
امام جمعه مراغه به روزهای کرونایی در کشور اشاره کرد و گفت: کمک به نیازمندان و خانواده های آسیب پذیر از بیماری کرونا ویروس در تمامی مناطق کشور به صورت گسترده در حال انجام است.
وی افزود: در چند ماه اخیر در شهرستان مراغه نیز کمک ها و مساعدت های خوبی به نیازمندان انجام شده که این اقدام شهرستان را همانند گذشته در کشور مطرح کرده است.
نقش ستاد اجرایی فرمان امام در محرومیت زدایی چشمگیر است
معاون استاندار آذربایجان شرقی و فرماندار ویژه شهرستان مراغه نیز در این مراسم گفت: حرکت های اقتصادی ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در راستای اشتغالزایی و توسعه اقتصادی بسیار چشمگیر بوده است که کلنگ زنی ساخت ۴۰۲ واحد مسکونی برای نیازمندان در مراغه جمله این اقدامات است.
حمید شکری گفت: احداث این مجموعه ها موجب ایجاد اشتغال بومی و رونق اقتصادی در منطقه خواهد شد.
وی افزود: کارخانه تولید محصولات انواع تب لت و گوشی موبایل و بورد هوشمند با ۸۰ میلیارد تومان اعتبار و ایجاد کارخانه تولید کفش با ظرفیت اشتغالزایی برای یکصد نفر از دیگر اقدامات ستاد در مراغه است.
شکری اظهار کرد: از دیگر اقدامات چشمگیر ستاد اعطای تسهیلات کم بهره برای اشتغال های خرد است.
وی به مشخصات فنی پروژه مسکن برکت مراغه( طرح اقدام ملی ) اشاره کرد و گفت: این پروژه ۴۰۲ واحدی در زمینی به مساحت هفت هکتار و در ۳۰ بلوک، مساحت مسکونی ۴۳هزار و ۳۴۰ مترمربع، مساحت تجاری ۲ هزار و ۸۵۳ مترمربع، مساحت فضای سبز ۱۹ هزار و ۴۱۷ مترمربع، مساحت فضای فرهنگی ۷۲۵ مترمربع و مساحت تجهیزات شهری ۲ هزار و ۴۶۷ مترمربع خواهد بود.
فرماندار مراغه اعلام کرد: اعتبار پیش بینی شده برای اجرای این پروژه ۱۲۰ میلیارد تومان خواهد بود.
شهردار مراغه نیز در این مراسم گفت: ۵۰ درصد از زمین این پروژه برای تامین فضای سبز، معابر عمومی و رفاهی طراحی و اختصاص داده می شود.
محمدرضا احمدی گفت: سرمایه گذاری ستاد در مراغه علاوه بر تقویت فضای کسب و کار، تاثیرات مثبتی در تقویت اقتصاد منطقه به ویژه محله پهرآباد خواهد داشت.
وی گفت: به منظور انطباق و رعایت اصول فنی و شهرسازی، برای نخستین بار در مراغه همزمان با اجرای پروژه نیازها و کاربری های عمومی شامل مدرسه، فضای بهداشتی، مذهبی و فرهنگی تامین و احداث خواهد شد.
وی گفت: محله محور بودن، آماده سازی فضای اختصاصی و عمومی همزمان با اجرای پروژه، پیش بینی نیازها و کاربری های عمومی شامل مدرسه، فضای بهداشتی، مذهبی و فرهنگی از ویژگی های پروژه است.
وی افزود: در این طرح مشکلات آماده سازی از جمله آسفالت معابر و برخی از مشکلات زیرساختی که شهروندان و مجموعه مدیریت شهری در شهرک های دیگر با آن مواجه هستند، نخواهد بود.
احمدی گفت: اشتغالزایی بومی در اجرای این پروژه از دیگر توافق های انجام شده با ستاد است.
وی ادامه داد: حمایت از اقشار ضعیف و آسیب پذیر جامعه در راستای تامین مسکن ارزان قیمت، تامین فضای کسب و کار برای مشاغل مختلف در شهرستان، تقویت اقتصاد منطقه، تعریض خیابان ما بین تقاطع غیر هم سطح راه آهن به میدان امام حسین پهرآباد از اهداف مجموعه شهرداری و شورای اسلامی شهر مراغه در اجرای این پروژه است.
وی گفت: از محل منابع مالی حاصله از اجرای این پروژه شهرداری در راستای اهداف بازآفرینی شهری و ساماندهی بافت های ناکارآمد شهری و سکونت گاه های غیررسمی اقداماتی در این منطقه انجام خواهد داد.
به گزارش ایرنا، عملیات اجرایی این پروژه با حضور سید مصطفی سید هاشمی معاون ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) آغاز شد.
شهرستان مراغه با حدود ۲۶۸ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.