دکتر منصور غلامی در این پیام که روز پنجشنبه صادر شده، آورده است: خبر درگذشت همکار ارجمند دکتر «مصطفی خرمدل» عضو بازنشسته هیات علمی دانشگاه استان کردستان موجب تأسف و تالم اینجانب شد؛ اینجانب به نمایندگی از جامعه علمی و دانشگاهی کشور، این ضایعه را به همکاران و خانواده آن مرحوم تسلیت می گویم و از خداوند متعال، رحمت و غفران الهی برای ایشان مسألت مینمایم.
به گزارش ایرنا استاد خرمدل روز یکشنبه هفته جاری پس از یک دوره بیماری جان به جانآفرین تسلیم کرد؛ وی در سال ۱۳۱۵ هجری شمسی در روستای «دهبکر» از توابع مهاباد به دنیا آمده بود.
از آثار برجستهٔ این اسلامشناس و قرآنپژوه نامدار مهابادی میتوان به تفسیر نور، صرف دستور زبان کُردی سورانی، گلبُن دانش، گنجینهٔ صرف زبان عربی، گنجینهٔ نحو زبان عربی، مکالمهٔ روزمرهٔ زبان کُردی، نحو زبان فارسی، نگاهی گذرا به اعجاز علمی قرآن، نماز فرمان خدا، تفسیر المقتطف (عربی)، تفسیر شنهٔ رهحمهت (کُردی) اشاره کرد.
از ترجمههای وی نیز میتوان به «الله جلّ جلاله» از سعید حوی، عنایت یزدان یا غریزه حیوان؟! از سوقی ابوخلیل، فیظلال القرآن (۱۵ جلد) از سید قطب اشاره کرد.
دکتر مصطفی خرمدل از دانشوران و قرآنپژوهان مشهور ایران به شمار میآمد؛ وی دوران تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در مهاباد طی کرد و در این مدت به آموزش علوم دینی نیز مشغول بود؛ وی در سال ۱۳۴۶ از دانشگاه تهران در رشته زبان و ادبیات عرب موفق به دریافت مدرک لیسانس شد و از زمان دانشجویی و پس از فارغالتحصیلی سالها به خدمت آموزش و پرورش مشغول بود.
در سال ۱۳۵۲ در همان رشته از دانشگاه تهران با درجه فوق لیسانس فارغ التحصیل شد و در سال ۱۳۵۸ به اخذ دانشنامه دکترای فرهنگ عربی و علوم قرآنی از دانشکده الهیات دانشگاه تهران نائل آمد و پس از فارغالتحصیلی در دانشسرای عالی سنندج (که بعدها به دانشگاه کردستان تبدیل شد) به عنوان استاد و عضو هیأت علمی مشغول به تدریس بود.
تدریس در دبیرستانهای مهاباد و ناحیه ۱۰ و ۱۶ تهران، تدریس در دانشگاه تربیت معلم سنندج و دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد و چهار سال ریاست دانشگاه تربیت معلم سنندج از دیگر سوابق این مفسر مهابادی است.
این نویسنده و مفسر مهابادی در قطعه نامآوران مهاباد به خاک سپرده شد.