کرمانشاه- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه با اشاره به ظرفیت استان در زمینه کشاورزی گفت:‍ طرح گرمسیری مهمترین فرصت برای تحول کشاورزی کرمانشاه محسوب می‌شود.

هدایت حاتمی روز چهارشنبه در نشست بررسی وضعیت طرح گرمسیری در استانداری کرمانشاه با پر اهمیت خواندن این طرح و تاثیر آن بر اقتصاد استان اظهارداشت: اساس اقتصاد کرمانشاه بر پایه کشاورزی است و به بهره برداری رسیدن طرح گرمسیری در تحول کشاورزی و سایر حوزه‌های متاثر از آن می تواند بسیار موثر باشد.
وی افزود: بنابراین از وزارت نیرو انتظار داریم که در کنار توجهی که به طرح گرمسیری و روند پیشرفت آن دارد به تکمیل و بهره برداری از چند سد مهم و حیاتی استان که بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند و آماده بهره برداری نیز می‌باشند اهتمام ورزد.
معاون استاندار کرمانشاه افزود: مردم منطقه اورامانات نیز بارها در مراجعه به مسوولین استان خواستار استفاده از منابع آبی و پایین دست سد داریان برای مصارف کشاورزی، توسعه باغات و شیلات هستند که این درخواست آنها از نظر ما منطقی و درست است و تحقق آن نیازمند نگاه مثبت وزارت نیرو است که امیدوارم هر چه زودتر این مسئله نیز تعیین تکلیف شود.
حاتمی به اهمیت کشت اقتصادی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: آب طرح گرمسیری به سختی حاصل شده و نباید به آسانی از دست برود بنابراین باید به سمت کشت اقتصادی سودآور و به صرفه روی بیاوریم و به بهترین شکل ممکن از این منابع آبی استفاده کنیم زیرا بر این باوریم که طرح گرمسیری مهمترین فرصت برای تحول کشاورزی در استان بخصوص مناطق گرمسیری است.
طرح بزرگ سامانه گرمسیری به عنوان بزرگترین طرح عمرانی کشور با ۱۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در دست اجرا است که آب رودخانه سیروان در استان کردستان را از طریق تونل نوسود از منطقه ازگله خارج و زمین های منطقه را تا دهلران و مهران در استان ایلام آبیاری می کند.
 با اجرای طرح سامانه گرمسیری حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می گیرد که در این طرح ۵۰ هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین به آبی تبدیل می شود ضمن اینکه از این میزان، ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است.
در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
این استان با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.