تهران- ایرنا- «احمد المسماری» سخنگوی نیروهای خلیفه حفتر موسوم به «ارتش ملی لیبی» چهارشنبه شب در واکنش به گزارش‌ها درباره ارسال جنگنده از سوی روسیه به این کشور، دریافت هرگونه جنگنده جدید را رد کرد.

به گزارش شبکه خبری اسکای نیوز، المسماری افزود: در سال‌های اخیر هیچ جنگنده جدیدی دریافت نکردیم و تنها جنگنده‌های قدیمی توسط مهندسان و تکنسین‌های نیروهای مسلح تعمیر و به خدمت گرفته شد.

ارتش آمریکا روز سه شنبه اعلام کرده بود که روسیه شمار بیشتری هواپیمای جت جنگنده به لیبی ارسال کرده است.

فرماندهی ارتش آمریکا در آفریقا در بیانیه‌ای افزود: مأموریت هواپیماهای جنگی روسیه احتمالاً پشتیبانی نزدیک هوایی از نیروهای روس گروه واگنر و عملیات تهاجمی در حمایت از ارتش ملی لیبی است که با دولت مستقر در طرابلس  می‌جنگند.

سخنگوی ارتش ملی لیبی تأکید کرد که دخالت ترکیه بیشتر شده و به یک خطر فزاینده تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه گروه جدیدی از پهپادهای ترکیه به مصراته رسیده است، گفت: آماده‌ایم با دخالت‌های ترکیه مقابله کنیم.

المسماری همچنین از نیروهای دولت وفاق ملی لیبی انتقاد کرد و گفت: آن‌ها از غیرنظامیان به عنوان سپرهای انسانی در محور عین زاره واقع در جنوب طرابلس استفاده می‌کنند.

بحران در کشور آفریقایی لیبی در شمال این قاره بعد از ۹ سال، وارد مرحله جدیدی شده است و کشورهای طرفدار هر دو دولت مستقر در آن تلاش دارند تا با استفاده از این فرصت، حساب‌های خود را در دیگر کشورهای منطقه غرب آسیا و دیگر نقاط جهان در کشور بحران زده لیبی تسویه کنند.

لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی خیزش مردمی و حمله نظامی نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با هدف برکناری معمر قذافی حاکم وقت این کشور، با تنش‌های سیاسی و درگیری‌های نظامی بسیار گسترده‌ای روبه‌رو بوده است.

این کشور در نهایت به دو بخش شرقی و غربی تقسیم شد. در بخش غربی با مرکزیت طرابلس دولتی موسوم به دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» بر سر کار آمده که مورد تأیید و حمایت سازمان ملل متحد و برخی کشورها مانند ترکیه، قطر و ایتالیاست و در بخش شرقی و جنوب نیز خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته ارتش بر امور مسلط شده است که از سوی کشورهایی مانند عربستان، روسیه، فرانسه، مصر، امارات، یونان و قبرس حمایت می‌شود.