عباس مشیریان روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ملخهای داخل شهر از نوع مهاجر و صحرایی که در برخی نقاط مانند جنوب کشور وجود دارد نیست و شهروندان نباید هیچ گونه نگرانی بابت این نوع ملخ داشته باشند.
وی تاکید کرد: ملخ هایی که اکنون داخل شهر سمنان وجود دارد از نوع ایتالیایی است و در چندسال گذشته به خاطر شرایط آب و هوایی مناسب روند افزایشی داشته است.
وی با اشاره به اینکه زیاد شدن ملخ های بومی در سطح شهر ارتباط مستقیمی با میزان بارش ها دارد، اضافه کرد: کپسول تخم ملخ قابلیت ماندگاری تا ۶ سال در زیر خاک را دارد و بارندگی های دو سال اخیر که در ۱۵سال گذشته بیسابقه بوده است، باعث زیادشدن بچهملخها شده و امسال این مورد به اوج خود رسیده است.
مدیرحفظ نباتات جهادکشاورزی استان سمنان بیان کرد: ملخ های بومی از نوع صحرایی نیست و به اراضی کشاورزی آسیب نمی زند و بیشتر از فضای سبز شهری تغذیه می کند و و زود از بین می رود.
استفاده از سموم برای ملخ های بومی توصیه نمیشود
مشیریان گفت: ممکن است برخی شهروندان نگرانیهایی درباره وجود این ملخها در سطح شهر داشته باشند، ولی باید بدانند که خطری از جانب این حشرات وجود ندارد.
مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی استان سمنان اضافه کرد: استفاده از سموم قوی برای از بین بردن ملخهای بومی به هیچ عنوان توصیه نمی شود، چرا که ممکن است این سموم برای محیط زیست و دیگر پرندگان و جانداران سطح شهرها و روستاها آسیب جدی باشد.
وی از شهرداری ها خواست در صورت نیاز به این موضوع ورود کنند و افزود: در گرمسار شهرداری با مشاورت جهادکشاورزی برخی اقدام ها در این زمینه اجرا کرد که موفقیتآمیز بود.
مشیریان ادامه داد: در صورت نیاز فرمانداری یا شهرداری های دیگر نقاط استان نیز می توانند از راهنماییهای تخصصی و حمایت های جهادکشاورزی بهرهمند شوند.
مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی استان سمنان گفت: ملخ های بومی در نهایت تا اواخر خرداد مهمان ناخوانده مناطق شهری و روستایی استان خواهند بود وماندگاری قابل توجهی ندارد.
زیادشدن گیاهان هرز و مرتعی در بهار امسال
مشیریان همچنین درباره زیادشدن برخی گیاهان مرتعی یا دم اسب گفت:علف های هرز نیز در اثر بارش های خوب بهار امسال به شکل قابل توجهی افزایش یافته است.
وی افزود: این گیاهان که ممکن است حتی در پیادهروهای شهر نیز نمو داشته باشد، مشکل آفرین نیست.
مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی استان سمنان بیان کرد: بارندگی مناسب امسال به فرصتی برای ازدیاد گیاهان تبدیل شده است.