فرهاد قلی نژاد روز پنجشنبه به رسانهها اعلام کرد: به همین دلیل از عموم مردم به ویژه گردشگران، دامداران و جوامع محلی انتظار است در هنگام ورود و استفاده از طبیعت از افروختن آتش خودداری کنند و در صورتیکه به ناچار نیاز به روشن کردن آتش هستند هنگام ترک محل از خاموش بودن آتش اطمینان حاصل کنند.
وی بیان کرد: علت افزایش و وقوع آتش سوزیها در روزهای اخیر افزایش دما، خشکی، کاهش رطوبت و خشکیدگی پوشش علفی و مرتعی است به همین دلیل انتظار میرود مردم در پیشگیری و مهار آتشسوزیها پیشگام باشند.
مدیرکل محیط زیست استان بوشهر گفت: چندین فقره آتش سوزی در مراتع مناطق کوهستانی استان بوشهر در روزهای اخیر رخداده که با تلاش فراوان مردم و مسئولان نسبت به مهار آن اقدام شده و هم اکنون نیز آتش در ارتفاعات کوه سیاه دشتستان شعلهور است.
قلی نژاد یادآورشد: وقوع آتش سوزیهای کنترل نشده و گسترده موجب خسارت فراوان به پوشش گیاهی، خاک، تخریب زیستگاهها، افزایش سرعت فرسایش خاک و خسارت به طبیعت خواهد شد براین اساس پیشگیری و مهار آتش سوزیها در عرصههای طبیعی بسیار مهم و ضروری است.
وی یادآور شد: در فصل بهار امسال با افزایش دما آتش سوزیهای متعدد و گسترده در مراتع و جنگلهای کشور به ویژه در جنوب و جنوب غرب به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.
این مقام مسئول گفت: در استان بوشهر بارندگیهای مطلوب زمستان و بهار باعث افزایش پوشش علفی و مرتعی در مناطق کوهستانی شده و همین امر خطر آتش سوزی و از بین رفتن مراتع را افزایش داده است.
قلی نژاد ادامه داد: هم استانیها در صورت مشاهده هر گونه آتش سوزی باید مراتب را به ادارات منابع طبیعی و محیط زیست اطلاع رسانی کنند.
قلی نژاد عنوان کرد: در مهار و کنترل آتش سوزیهای اخیر در استان بوشهر جوامع محلی و همیاران محیط زیست همکاری مطلوبی را با مسئولان و محیط بانان و جنگلبانان داشتند.
در ماههای فروردین و اردیبهشت ۳۱ مورد حادثه آتش سوزی در مراتع استان بوشهر به وقوع پیوسته و ۱۹۴ هکتار از مراتع استان دچار آتش سوزی شده اند.
آتش سوزی دهرود دشتستان و خائیز تنگستان در هفته جاری باعث سوختن ۶۲۰ هکتار از مراتع مناطق یادشده شد.
از مجموع مراتع سوخته شده ۵۴۰هکتار مربوط به دهرود دهشتان و ۸۰هکتار نیز خائیز تنگستان است.