مشهد- ایرنا- نهمین پیش همایش بین‌المللی رویکرد عدالت ترمیمی به نهاد وقف در مجتمع آموزشی جامعه المصطفی (ص) مشهد برگزار شد.

رییس دانشکده حکمت و تاریخ مجتمع آموزشی جامعه المصطفی (ص) نمایندگی خراسان در مشهد با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا گفت: عدالت ترمیمی یک موضوع نوپدید است که همه افرادی که تحت تاثیر جرم واقع شده اند را قادر می‌سازد در مقابله با جرم دخالت مستقیم داشته باشند و  این رویکرد بیش از این که به میزان مجازات تحمیل شده توجه کند میزان آسیب‌های جبران شده و یا پیشگیری شده را می‌سنجد.

حجت الاسلام محمد باقر گرایلی افزود: عدالت ترمیمی نگرش فراگیرتری به اعمال مجرمانه دارد و جرم را فقط عملی قانون شکنانه تلقی نمی‌کند بلکه به این موضوع توجه دارد که بزهکاران به بزه دیدگان، جامعه و حتی خودشان لطمه می‌زنند از این رو افراد بیشتری را در فرآیند مقابله با جرم دخالت می‌دهد.

وی ادامه داد: در برخی جرایم افراد مختلفی تحت تاثیر آلام روحی و روانی واقع می‌شوند که با استفاده از روش عدالت ترمیمی باید آنها را به حالت قبل از جرم برگردانیم. عدالت ترمیمی وظیفه دارد در همه حوزه‌هایی که امکان دارد عمل کند.

رییس دانشکده حکمت و تاریخ مجتمع آموزشی جامعه المصطفی (ص) نمایندگی خراسان در مشهد گفت: از نظر ما وقف ماهیت ترمیمی دارد. جاهایی هم می‌تواند وقف عام شود تا بتوان برای افرادی که در جرایم مختلف بزهکار می‌شوند و توبه کردند یا بزه دیده هستند اقداماتی را انجام داد.

گرایلی با بیان این که همایش بین المللی عدالت ترمیمی پیش از این قرار بود اواخر تابستان برگزار شود که با توجه به شیوع کرونا به زمان دیگری موکول شده است افزود: این همایش با همکاری نمایندگی مجتمع آموزشی جامعه المصطفی در خراسان، دبیر خانه شهر ترمیمی شهرداری مشهد، معاونت حقوقی آستان قدس رضوی، دانشگاه علوم اسلامی رضوی و دانشگاه تربیت مدرس تهران برگزار خواهد شد.

جامعة المصطفی (ص) العالمیة، نهاد علمی و بین‌المللی با هویت حوزوی است که با هدف گسترش علوم اسلامی و تربیت طلاب غیر ایرانی تشکیل شده است.