همدان- ایرنا- مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر همدان گفت: ۲۹۷ هزار روستایی در این استان فاقد بیمه پایه هستند که مشمول طرح بیمه اجتماعی روستا و عشایر می‌شوند.

مهدی سماواتی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: پوشش خانوار فاقد بیمه پایه در استان طی یک برنامه پنج ساله هدف‌گذاری شده است.

وی ادامه داد: در طول ۱۵ سال گذشته ۱۰۰ هزار نفر در همدان زیر پوشش بیمه این صندوق قرار گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۴۸ کارگزار این صندوق بیمه در استان فعالیت دارد گفت: اختیاری بودن، پرداخت ۷۰ درصد مبلغ حق بیمه توسط دولت به عنوان یارانه و ارائه خدمات بلند مدت در حوزه بازنشستگی، از کار افتادگی و فوت از ویژگی‌های این صندوق است.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی روستا و عشایر همدان افزود: هم اکنون حداقل سن بازنشستگی در این صندوق ۶۵ سال با سابقه ۱۵ سال پرداخت حق بیمه است.

وی افزود: با توجه به حمایت دولت و اختصاص یارانه در حوزه حق بیمه این صندوق باید اطلاع رسانی و تلاش بیشتر برای معرفی این صندوق به کشاورزان، روستائیان، عشایر، هنرمندان صنایع دستی، قالیبافان و رانندگان درون و برون شهری در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت به عنوان مشمولان بیمه صندوق بیمه اجتماعی داشته باشیم.

سماواتی اظهار داشت: در حال حاضر پنج هزار نفر در استان مستمری بگیر این صندوق هستند.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه در سال جاری باید ۱۱ هزار نفر بیمه شده جدید داشته باشیم. 

صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در راستای تحقق اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران و اجرای ماده ۲۹ قانون اساسی تاسیس شده است.

در متن قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ذیل ماده ۲۹ مقرر شده است برخورداری‏ از تامین‏ اجتماعی‏ از نظر بازنشستگی، بیکاری‏، پیری، از کار افتادگی، بی‏ سرپرستی‏، در راه‏ ماندگی‏، حوادث‏ و سوانح‏، نیاز به‏ خدمات‏ بهداشتی‏ و درمانی‏ و مراقبت‌های‏ پزشکی‏ به‏ صورت‏ بیمه‏‏، حقی‏ است‏ همگانی و دولت‏ موظف‏ است‏ طبق‏ قوانین‏ از محل‏ درآمدهای‏ عمومی‏ و درآمدهای‏ حاصل‏ از مشارکت‏ مردم، خدمات‏ و حمایت‌های‏ مالی‏ یاد شده را برای‏ افراد کشور تامین‏ کند.

در راستای این اصل و به منظور ساماندهی نظام تامین اجتماعی کشور و گسترش پوشش و جامعیت خدمات بیمه‌ای به آحاد ملت، قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی مصوب ۱۳۸۳/۰۲/۲۱ مجلس شورای اسلامی، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر را به عنوان یکی از ارکان چهارگانه بیمه‌گر اجتماعی تعریف و به عنوان سازوکاری در زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مقرر کرده است.

در ادامه این مسیر آیین نامه بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در تاریخ ۱۳۸۳/۱۱/۱۲ از سوی هیات وزیران تصویب و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تاسیس شد.