این نهاد انگلیسی افزود که سود سالانهاش از ۷۸۸ میلیون پوند در سال ۲۰۱۹ میلادی به ۴۶۹ پوند رسیده است. این درحالیست که نیشنواید پیش از بحران کرونا هم به دلیل کاهش درآمدها، پرداخت جریمه و سرمایه گذاری در زمینه فناوری، با مشکلات مالی دست و پنجه نرم میکرد.
این موسسه همچنین ۱۰۱ میلیون پوند از سود خود را برای عبور از نوسانات مالی ناشی از کرونا کنار گذاشته است.
این موسسه مالی اعتباری که به ارائه وام مسکن با در صد سود پایین شهرت دارد حدود دو درصد از سهم بازار متقاضیان وام را بر اثر بحران کرونا از دست داده است.
تازهترین آمارها نشان می دهد که این موسسه ۱۱.۴ درصد از سهم متقاضیان وام مسکن در انگلیس را در اختیار دارد. این در حالیست که این رقم در سال گذشته ۱۳.۴ درصد معادل ۵.۵ میلیارد پوند بوده است.
«جو گارنر» رئیس اجرایی نشین واید معتقد است که بحران کرونا باعث تحول و تغییر شکل تقاضا در بازار مسکن شده است.
آمارها هم نشان می دهد که دید ۴۰ درصد از پایتختنشینان نسبت به محل سکونتشان تغییر کرده و ۲۰ درصد به دنبال جابه جایی هستند. بر اساس دادههای آماری، ۳۴ درصد افراد به دنبال فضای بیشتری در داخل خانه، ۲۶ درصد نیازمند فضایی آرام برای کار و ۲۲ درصد هم به دنبال مکانی هستند که به بازار نزدیک باشد.
با این حال وضعیت مالی بانکها و موسسات مالی اعتباری انگلیس بر اثر بحران کرونا چندان تعریفی ندارد و بازار وام مسکن دچار رکود نسبی شده است.
غول بانکی اچاسبیسی چندی پیش با صدور بیانیه ای اعلام کرد که نیمی از درآمد خود را در سه ماهه نخست سال جاری میلادی در قیاس با مدت مشابه سال گذشته، از دست داده است.
براساس این بیانیه، درآمد بانک در ماههای ژانویه تا مارس ۲۰۲۰میلادی(دی تا اسفند)، به ۲.۵ میلیارد پوند رسیده که این میزان ۴۸ درصد کمتر از مدت مشابه سال قبل است.
مدیران اچاسبیسی با اشاره به اینکه این میزان پایینتر از انتظار آنهاست، درباره تشدید ضرر و زیان بانک در ماههای آینده هشدار دادهاند.
براساس بیانیه اچاسبیسی پیش بینی میشود که این بانک به دلیل بحران ناشی از همهگیری کرونا، حداقل ۵.۵ و حداکثر ۸.۷ میلیون پوند در سال جاری ضرر کند.
همچنین بانک بارکلیز از سقوط ۳۸ درصدی درامد این بانک در سه ماهه نخست سال جاری خبر داده و عنوان کرده است که برای عبور از بحران کرونا ۲.۱میلیارد پوند اعتبار تخصیص داده است. این بانک پیشبینی کرده که کرونا تا پایان سال جاری ۴.۵ میلیارد پوند خرج روی دست این بانک خواهد گذاشت.
بانک لویدز انگلیس هم که به عنوان نماد اقتصاد این کشور دیده میشود از سقوط ۹۵ درصدی سود خود خبر داد.
براساس این گزارش، درآمد بانک در ماههای ژانویه تا مارس ۲۰۲۰میلادی (دی تا اسفند)، با احتساب ۱.۴ میلیارد اعتبار پوند برای مقابله با بحران مالی ناشی از کرونا، از ۱.۶ میلیارد پوند در مدت مشابه سال قبل به تنها ۷۴ میلیون رسیده است.
این میزان حدود ۷۸۹ میلیون پوند پایین تر از رقمی است که کارشناسان درباره سود این بانک پیشبینی کردهاند.
ریشی سوناک وزیر دارایی انگلیس اوضاع اقتصادی کشور را بسیار وخیم توصیف کرده و هشدار داده که ممکن است وضع از آنچه هست، دشوارتر شود.
وی در سخنانی در مجلس عوام افزود؛ هرچند مساعدت مالی دولت تاکنون مشاغل و شرکتها را از مرز ورشکستگی نجات داده اما منابع دولت محدود است و قادر به نجات تمام کسب و کارهای کشور نیست.
بانک مرکزی انگلیس اواسط اردیبهشت ماه گذشته در گزارشی هشدار داد که اقتصاد این کشور ۱۴ درصد از قدرت خود را تا پایان سال جاری از دست خواهد داد که این رقم بیشترین میزان در ۷۱ سال گذشته بهشمار میرود.