رضا خواجهای روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع واحدهای مسکونی روستایی قرار گرفته روی گسل به طور تقریبی پنج هزارو ۲۵۹ واحد مسکونی که ۲۸ درصد آن را شامل می شود، مقاوم سازی شدهاند.
وی یادآورشد: استان زنجان جزء مناطق حادثه خیز به شمار میآید که در این خصوص باید اقدامات اساسی در راستای مقاوم سازی واحدهای مسکونی قبل از بروز بحران و حوادث انجام
شود و آمادگی لازم در این خصوص وجود داشته باشد.
خواجهای اضافه کرد: باید با انجام برنامه ریزی های مناسب در جهت توسعه روستاها، فضای زندگی خوبی برای ساکنان روستاها فراهم کرد تا از این طریق روستاییان نیز فرصت زندگی و رشد و توسعه را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه اجرای طرح هادی در روستاهای این استان ادامه داد: از مجموع ۷۱۰ روستای بالای ۲۰ خانوار استان، طرح هادی در ۴۰۰ روستا اجرا شده است.
خواجهای اظهار داشت: میانگین اجرای طرحهای هادی روستایی در استان زنجان ۵۶.۳ و در سطح کشور ۴۶.۲ درصد است که در این زمینه استان زنجان بالاتر از میانگین کشوری قرار دارد.
به گفته خواجه ای، اجرای طرح هادی نقش زیربنایی و بنیادی در توسعه همه جانبه مناطق روستایی دارد و از جمله طرح های عمرانی است که جزء مهمترین ابزار کنترل و مدیریت تحولات کالبدی در سکونتگاههای روستایی محسوب می شود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان گفت: این بنیاد برای مقابله با تهدید سوانح طبیعی، عملیات پیشگیری پیش از وقوع سانحه با اجرای طرح ویژه بهسازی و نوسازی سکونتگاههای آسیبپذیر روستایی و همچنین بازسازی مناطق سانحهدیده پس از وقوع سانحه را همواره در دستور کار خود قرار داده است.
وی خاطرنشان کرد: گسترش تعاملات ما بین دستگاههای مختلف میتواند در کاهش مشکلات به ویژه در مناطق کم برخوردار روستایی بسیار تاثیرگذار باشد.